Mata redt Club Brugge op de lijn, daarna is de blauw-zwarte trein vertrokken

  1. 45' - Geel - Nikola Storm
  2. 41' - Geel - Thibaut Peyre
  3. 38' - Verv. Steven Defour door Onur Kaya
  4. 37' - Verv. Noa Lang door David Chidozie Okereke
  1. 89' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (0 - 3)
  2. 84' - Verv. Krépin Diatta door Ignace Van der Brempt
  3. 74' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 2)
  4. 71' - Verv. Nikola Storm door Gustav Engvall
  5. 70' - Verv. Rocky Bushiri door Sheldon Bateau
  6. 69' - Own goal - Onur Kaya (0 - 1)
  7. 63' - Geel - Rocky Bushiri
  8. 58' - Verv. Éder Balanta door Simon Deli
  69'own goalOnur Kaya0 - 1
  74'goalKrépin Diatta0 - 2

  Club Brugge heeft de winning mood te pakken na een nieuwe vlotte zege bij KV Mechelen: 0-3. In de tweede helft kon het op achterstand komen, maar daar stak Clinton Mata een stokje voor. Daarna ging het plots snel voor de competitieleider dankzij Diatta en Okereke. "Diatta heeft stappen vooruit gezet, hij moet alleen nog leren om niet te zeggen dat het een owngoal was", zei Philippe Clement met een kwinkslag.

  KV Mechelen - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na amper 5 minuten in de tweede helft ontsnapt Club Brugge aan de 1-0. Na een knappe actie van Schoofs besluit Walsh in één tijd op doel, maar Mata redt op de lijn. Een keerpunt in de wedstrijd, nadien neemt Club het heft resoluut in handen.
  • Man van de match: Diatta was zo eerlijk om na de wedstrijd toe te geven dat de eerste goal een owngoal van Kaya was, maar die openingstreffer kwam er wel degelijk ook door zijn toedoen. Net als de 0-2, waarmee hij KV Mechelen definitief uittelde.
  • Opvallend: Winnen tegen Club Brugge, dat is KV Mechelen nu al in de laatste 13 onderlinge duels, in beker en competitie, niet meer gelukt. Het is van 24 augustus 2014 geleden dat de Mechelaars Club nog eens konden verslaan. Op eigen veld werd het toen 3-1.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Club Brugge (0-3)

  Diatta en Vanaken laten de kansen liggen

  Bij Club hadden ze nog iets recht te zetten na het 2-2-gelijkspel tegen KV Mechelen in de heenronde. Maar in het eerste halfuur liep het niet goed bij de landskampioen. Te veel slordigheden, al kon dat ook gezegd worden over het spel van KV Mechelen.

   

  Pas op het halfuur was Club een eerste keer gevaarlijk, maar het was wel meteen een kans die kon tellen. Na balverlies bij KV Mechelen bracht Vanaken Diatta alleen voor Thoelen. De 0-1 leek in de maak, maar de Senegalees mikte naast. KV Mechelen reageerde meteen met een uitstekende kopbalkans voor Vranckx, maar ook hij kon zijn poging niet kadreren.

   

  Tien minuten voor de rust speelden beide ploegen een sterkhouder kwijt. Lang viel geblesseerd uit bij Club, Defour overkwam hetzelfde bij de thuisploeg. Club kwam die opdoffer het best te boven. Vlak voor de rust schilderde De Ketelaere een vrije trap perfect op het hoofd van Vanaken, maar met een ultieme reflex voorkwam Thoelen de 0-1.

  Ultieme redding van Mata op de lijn

  Mata redt Club, Diatta maakt het verschil

  Club begon gretig aan de tweede helft, maar ontsnapte na amper 5 minuten wel aan de 1-0. Na een heerlijke dribbel bracht Schoofs de bal perfect tot bij Walsh, maar Mata kon zijn schot nog net van de lijn halen. Ook Storm waagde zijn kans op een counter, Mignolet had weinig problemen met zijn poging.

   

  Op het uur nam de Brugse druk toe, maar het zat de bezoekers niet mee. Rits bood zowel Diatta als Vanaken een uitstekende kans aan. De eerste besloot in het zijnet, de tweede mikte de bal op de paal. Pech voor Vanaken in zijn 200e competitiewedstrijd voor Club.

   

  De pech bleef Club achtervolgen. Diatta haalde van dichtbij in één tijd uit op een lage voorzet van De Ketelaere, dit keer was de lat de spelbreker voor de bezoekers. Maar de 0-1 kon niet uitblijven. De Ketelaere pakte nog eens uit met een prima actie en dito voorzet en onder druk van Diatta werkte Kaya de bal in eigen doel.

   

  Okereke liet meteen daarna op aangeven van Rits de 0-2 liggen, maar een kwartier voor het einde kwam die er toch. Na een knappe één-twee met Vanaken plaatste Diatta de bal buiten het bereik van Thoelen.

   

  De Ketelaere vergat in de slotfase zijn sterke wedstrijd te bekronen met een doelpunt, maar lag met een knappe dribbel uiteindelijk wel aan de basis van de 0-3. Okereke zette na een één-twee met Rits de kers op de Brugse taart.

  Vranckx krijgt een panna om de oren van Vanaken

  Clement: "Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Gent"

  • Krépin Diatta (Club Brugge): “Of ik 1 of 2 goals gemaakt heb? Ik heb 1 keer gescoord. Bij de 0-1 probeerde ik de bal in doel te tikken, maar ik denk dat de verdediger de bal nog raakte. Ik zette hem onder druk, waardoor hij een owngoal maakte. Het is altijd leuk om te scoren, maar het team blijft het belangrijkste. Ik geloof in deze ploeg, we werken er ook hard voor. In de eerste helft liet ik een grote kans liggen en ik wist dat ik alles moest doen
   om toch dat doelpunt te maken voor het team. Het belangrijkste is dat we op
   deze weg voortgaan.”

  • Sven Swinnen (interim-T1 KV Mechelen): “We hebben 65 minuten goed meegespeeld. Organisatorisch stond het goed. We kregen ook een grote kans met Walsh, het had ook anders kunnen lopen. Toen Club de druk opvoerde, kregen we het moeilijk. We wilden toch blijven aanvallen, want we hebben de punten nodig. Zo geef je wel ruimte weg en Club is heel sterk in de omschakeling. We moeten vooraan iets efficiënter worden en achteraan meer stabiliteit inbouwen. We moeten nu vooral naar onszelf kijken en niet naar de tegenstanders.”

  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): “Mata redt ons, maar dat was de enige uitgespeelde kans voor KV Mechelen. Het is belangrijk dat we weer een clean sheet hebben en ook de manier waarop we zelf scoren was goed. Er waren een paar mooie acties bij. In de eerste helft was het moeilijk om de muur open te breken, maar in de tweede helft hebben we meer ruimtes kunnen creëren. Diatta heeft het voorbije anderhalf jaar stappen vooruit gezet. Zijn statistieken waren vroeger niet zo goed, hij moet nu alleen nog leren om niet te zeggen dat het een owngoal was. Ervaren aanvallers zouden altijd zeggen dat ze het niet weten en dan had hij een doelpunt meer gehad. Maar hij is al heel belangrijk geweest het voorbije jaar. Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Gent. Nog meer, omdat we Hein Vanhaezebrouck treffen. Ik had en heb nog altijd veel respect voor hem. Hij wil positief voetbal brengen en kansen creëren, die trainers zie ik het liefst bezig."

  Swinnen: "Heel speciaal gevoel om de club zo te kunnen helpen"

  Mechele: "We komen weer op ons hoog niveau van vorig jaar"

  Thoelen: "Niemand twijfelt aan de coach, ook het bestuur niet"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Club boekt een duidelijk 0-3-overwinning op het veld van KV Mechelen. Diatta (2x) en Okereke troffen raak voor de competitieleider, die nu 5 punten uitloopt op Racing Genk. KV Mechelen blijft in de gevarenzone hangen. .
  3. tweede helft, minuut 90. Okereke zet de kers op de Brugse taart. Het wordt toch nog een stevige nederlaag voor KV Mechelen. De Ketelaere zet de aanval op en na een knappe één-twee met Rits pikt ook Okereke zijn goal mee. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door David Chidozie Okereke van Club Brugge. 0, 3.
  5. tweede helft, minuut 85. De Ketelaere laat de 0-3 liggen. Peyre laat zich achteraan zomaar de bal afsnoepen door Okereke. De Ketelaere kan zo gelanceerd worden, maar hij krijgt de bal niet voorbij Thoelen. Het blijft bij 0-2. .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Krépin Diatta eruit
  7. tweede helft, minuut 81.
  8. tweede helft, minuut 79. Kan KV Mechelen nog een vuist maken? Club lijkt alles nu toch wel netjes onder controle te hebben. Het is op weg om 5 punten uit te lopen op eerste achtervolger Genk, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. .
  9. tweede helft, minuut 74. Diatta doet het weer! Daar is de 0-2 dan toch! Na een knappe één-twee met Vanaken plaatst Diatta de bal buiten het bereik van Thoelen. Het lijkt over en uit voor KV Mechelen. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Krépin Diatta van Club Brugge. 0, 2.
  11. tweede helft, minuut 72. Okereke laat de 0-2 liggen. Okereke laat de kans liggen om er meteen 0-2 van te maken. Hij wordt perfect gelanceerd door de sterk spelende Rits, maar besluit pal op Thoelen. Dit had beter gekund, KV Mechelen doet nog mee. .
  12. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Nikola Storm eruit
  13. tweede helft, minuut 71.
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Mechelen, Sheldon Bateau erin, Rocky Bushiri eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Diatta opent de score! Club heeft zijn verdiende voorsprong dan toch te pakken. Na een knappe actie brengt De Ketelaere de bal laag voor doel. Daar frommelt Diatta de bal met wat hulp van Kaya in doel. .
  16. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 69 door Onur Kaya van Club Brugge. 0, 1.
  17. tweede helft, minuut 68. KV Mechelen geeft nog eens wat tegengas in deze boeiende tweede helft. Mrabti pakt uit met een verre knal, maar zijn schot gaat naast. .
  18. tweede helft, minuut 66. Diatta tegen de lat! Het doelhout is alweer spelbreker voor Club Brugge! Dit keer is het Diatta die een lage voorzet van De Ketelaere in één tijd tegen de lat verlengt. .
  19. tweede helft, minuut 65. Op basis van het aantal kansen verdient Club de voorsprong, maar ook KV Mechelen was er al dicht bij. Met nog 25 minuten te gaan kan deze wedstrijd nog alle kanten uit. .