OHL verzuimt match af te maken, Moeskroen profiteert optimaal

  1. 44' - Verv. Marko Bakic door Deni Hocko
  2. 42' - Doelpunt - Thibault Vlietinck (0 - 1)
  3. 30' - Geel - Saad Agouzoul
  4. 30' - Geel - Kamal Sowah
  5. 29' - Geel - Alessandro Ciranni
  1. 90+2' - Geel - Serge Tabekou
  2. 90' - Verv. Musa Tamari door Josh Eppiah
  3. 82' - Verv. Thibault Vlietinck door Olivier Myny
  4. 77' - Doelpunt - Nuno Da Costa (2 - 2)
  5. 74' - Geel - Daan Vekemans
  6. 71' - Doelpunt - Nuno Da Costa (1 - 2)
  7. 70' - Verv. Fabrice Olinga door Beni Badibanga
  8. 59' - Geel - Fabrice Olinga
  9. 56' - Verv. Dimitri Mohamed door Serge Tabekou
  10. 55' - Doelpunt strafschop - David Hubert (0 - 2)
  11. 54' - Geel - Hervé Koffi
  42'goalThibault Vlietinck0 - 1
  55'penalty goalDavid Hubert0 - 2
  71'goalNuno Da Costa1 - 2
  77'goalNuno Da Costa2 - 2

  OHL zonder scherpschutter Thomas Henry: het maakt klaarblijkelijk een verschil. Leuven liet drie kansen op een veilige 0-3-voorsprong onbenut en kreeg het deksel nog op de neus na een sterke remonte van Moeskroen. 

  Moeskroen – OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eerst Sowah en daarna Vlietinck kunnen halfweg de tweede helft de wedstrijd helemaal beslissen voor de bezoekers, maar allebei mikken ze hun stiftbal flauw in de armen van Koffi. Moeskroen is nog niet dood en scoort op de tegenaanval.
  • Man van de match: Da Costa straft de gemiste Leuvense counterkansen op 0-3 genadeloos af met een dubbelslag en sleept zo nog een onverhoopt gelijkspel uit de brand voor Moeskroen.
  • Opvallend: OHL zou met een coronageval te kampen hebben. De link met de afwezige Thomas Henry was gauw gelegd, maar Marc Brys hield het op een enkelblessure voor zijn topschutter.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - OHL (2-2)

  Henry-vervanger Vlietinck scoort wel, maar laat ook kansen liggen

  Een 9 op 9 had OH Leuven naar een knappe vierde plaats gebracht. Tegen het op één na laatst gerangschikte Moeskroen mikten Marc Brys en de zijnen op een vierde opeenvolgende zege. OHL moest het wel doen zonder scherpschutter Henry. Afgelopen zaterdag was die nog goed voor een zuivere hattrick in Kortrijk, maar vandaag ontbrak hij door een lichte enkelblessure. Vlietinck verving hem voorin.

   

  Moeskroen begon best goed aan de wedstrijd. Twee afstandsschoten binnen het kader gaven het vertrouwen van Les Hurlus een bescheiden boost, maar veel meer dan een handvol hoekschoppen leverde het de Henegouwers in de openingsfase niet op. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg wel dicht bij de openingstreffer toen Ngawa zich miskeek op een verre trap van Koffi, maar Olinga gleed oog in oog met Romo weg.

   

  OHL nam over en Koffi moest met de vingertoppen een schicht van Tamari vanonder zijn dwarsligger halen. Het bleek slechts uitstel, want vlak voor het rustsignaal openden de bezoekers toch de score. Uitgerekend Vlietinck profiteerde van slecht uitverdedigen bij Moeskroen en trapte via het onderbeen van Koffi de 0-1 tegen het net.

  Sowah (OHL) deelt gemene trap uit aan Bakic en ontsnapt aan rood

  Da Costa straft Leuvense missers af met genadeloze dubbelslag

  Kort na de rust volgde wat leek op de doodsteek voor Moeskroen. Sowah kreeg wat vrijheid aan de rand van de zestien en bracht Koffi in de problemen met een hobbelbal. De doelman van Moeskroen loste het leer en ging met de voet vooruit door op het onderbeen van Mercier. Hubert duwde de 0-2 vanaf de stip net ver genoeg in de hoek.


  Les Hurlus gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en lieten daarbij ruimte in de rug. Mercier zag dat graag gebeuren en zonderde meer dan eens een mannetje af voor Koffi, maar vooral Sowah en Vlietinck lieten oog in oog met de Moeskroen-doelman torenhoge kansen op 0-3 liggen.


  U raadt het al: het spreekwoordelijke deksel viel ook hard op Leuvense neuzen. Da Costa strafte met een dubbelslag op zes minuten tijd de vele gemiste kansen op 0-3 af met eerst de aansluitingstreffer en daarna nog de gelijkmaker.


  OHL was goed op weg naar een 12 op 12 en een voorlopige tweede plaats, maar heeft het vooral aan zichzelf te danken dat het slechts met één punt terugkeert naar Den Dreef. Voor Moeskroen is de opgehaalde achterstand wellicht een kleine opsteker in de degradatiestrijd.

  Reacties

  • Marc Brys (coach OHL): “Deze wedstrijd mochten we inderdaad nooit verliezen. Na de 0-2 komen we twee keer alleen voor hun doelman en moeten we 0-3 en zelfs 0-4 maken. Dat laten we na en dan zie je dat ze bij Moeskroen een speler hebben lopen die een doelpunt kan maken, ook al praat hij een beetje te veel naar mijn goesting. Da Costa pakt hier eigenhandig een punt voor Moeskroen. We gaven nochtans niet zoveel kansen weg. Het is normaal dat zij moeten komen in een thuismatch bij een 0-2-achterstand, maar onze gemiste kansen op de tegenaanval vallen me zwaar. Met 10 op 12 moet je ook heel tevreden zijn, maar deze 0-2-voorsprong mochten we nooit uit handen geven. Mijn mening over de 5 wissels die vanaf januari in voege treden? Die komen net te laat. In drukke periodes zoals nu hadden we die al heel goed kunnen gebruiken. Maar ik vind het algemeen genomen wel een prima zaak. Het opent perspectieven.”
  • Jorge Simão (coach Moeskroen): “Het is slechts 1 punt, maar ik bekijk het als een overwinning. We speelden 8 matchen in 28 dagen nadat we daarvoor een maand thuis hebben gezeten. Ik voelde dat we frisheid misten en als we zelfs dan een 0-2-achterstand ophalen, dan vind ik dat echt een zege. Ik heb de beelden van de strafschopovertreding van Koffi nog niet gezien, maar die jongen heeft dit seizoen al heroïsch gekeept voor ons. Wat kan ik zeggen over mijn jongens? Bravo. Bravo. Niets meer dan dat. Da Costa maakte dan wel de goals, maar al mijn andere spelers waren ook fantastisch. Met 5 goals in 2 wedstrijd geven we ook de criticasters die stellen dat we niet kunnen scoren lik op stuk. En we verdienden zelfs meer. Dat we in januari 5 keer kunnen wisselen, tja, tegen dan spelen we weer 1 wedstrijd op 7 dagen. Vijgen na Pasen, maar het zij zo. U vraagt me naar een mening over het incident met Haroun. Wel, daarover zeg ik het volgende: voetbal kan een voorbeeldrol vervullen naar de hele maatschappij. Als wij het goede voorbeeld geven, dan kan de maatschappij dat voorbeeld volgen. Het spijt me voor Faris Haroun dat hij dit moet meemaken. We zijn allemaal gelijk.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Afgelopen! OH Leuven heeft een dubbele voorsprong nog uit handen gegeven in Moeskroen. Da Costa strafte met een dubbelslag de door Leuven gemiste kansen op 0-3 genadeloos af: 2-2. .
  3. Gele kaart voor Serge Tabekou van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Vekemans grist een voorzet niet goed mee, hoewel hij ruimte had in de zestien van Moeskroen. OHL schiet zich meer dan eens in eigen voet in deze tweede helft. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Josh Eppiah erin, Musa Tamari eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Marc Brys gooit nog een joker in de strijd. Eppiah vervangt Tamari. .
  7. tweede helft, minuut 86. Nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok. .
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Olivier Myny erin, Thibault Vlietinck eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Moeskroen maakt nu eerder aanspraak op de winnende treffer dan OHL. Krijgen we nog een winnaar in het slot? .
  10. tweede helft, minuut 82.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Nuno Da Costa van Excel Moeskroen. 2, 2.
  12. tweede helft, minuut 77. OHL geeft het uit handen. Ai, Leuven. OHL liet drie torenhoge kansen op 0-3 liggen en wordt daar dubbel voor gestraft: na zijn eerste maakt Da Costa 13 minuten voor tijd ook zijn tweede: 2-2! .
  13. tweede helft, minuut 77. Nog een klein kwartier op de klok. Er sluipt toch wat nervositeit in Leuvense rangen. .
  14. Gele kaart voor Daan Vekemans van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 74
  15. tweede helft, minuut 72. Vekemans breekt een veelbelovende aanval van de thuisploeg af en krijgt geel. De vrije trap van Xadas gaat niet zo ver over de kruising. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Nuno Da Costa van Excel Moeskroen. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 71. Da Costa mildert. De gemiste kansen breken OHL zuur op. Koffi lanceert meteen een tegenaanval, die over één stationnetje bij Da Costa terecht komt en die vindt wél de weg naar doel: 1-2! .
  18. tweede helft, minuut 70. Vlietinck snelt alleen op Koffi af, maar ook hij vloert Koffi niet met een stiftballetje. OHL vergeet het af te maken. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Fabrice Olinga eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Koffi komt ver uit zijn doel en verliest de bal. Sowah steekt meteen naar Tamari, maar die staat gelukkig voor Les Hurlus offside. .