• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp en Leko overtuigen met vlotte zege bij Waasland-Beveren

  1. 44' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (0 - 3)
  2. 40' - Verv. Lior Refaelov door Alexis De Sart
  3. 35' - Geel - Jordan Lukaku
  4. 29' - Doelpunt - Nana Ampomah (0 - 2)
  5. 25' - Doelpunt vrije trap - Lior Refaelov (0 - 1)
  6. 24' - Geel - Faris Haroun
  1. 87' - Verv. Andreas Wiegel door Jenthe Mertens
  2. 78' - Verv. Jordan Lukaku door Simen Juklerød
  3. 76' - Geel - Abdoulaye Seck
  4. 68' - Verv. Nana Ampomah door Cristian Benavente
  5. 67' - Geel - Aurélio Buta
  6. 57' - Geel - Andreas Wiegel

  Na drie opeenvolgende nederlagen kan Antwerp opnieuw winnen in de Jupiler Pro League. Dankzij 3 goals was het voor de rust al klaar met Waasland-Beveren: 0-3. 

  Waasland-Beveren - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Mocht Waasland-Beveren dan nog enige hoop hebben gehad, werd die vlak voor rust helemaal verbrijzeld door een barslechte terugspeelbal van Schoonbaert. Mbokani profiteert en maakt er 0-3 van, wedstrijd gespeeld.
  • Man van de match:  Ook al moest hij na 40 minuten geblesseerd naar de kant, was Lior Refaelov de beste man op het veld. Lokte de vrije trap uit die hij zelf binnenkrulde en zette Haroun op weg naar de assist voor de 0-2. Hopelijk voor Antwerp valt zijn blessure mee.
  • Opvallend: Dieumerci Mbokani speelde in zijn carrière nog maar 6 keer tegen Waasland-Beveren. Daarin was hij al goed voor 5 doelpunten en 4 assists, al hadden dat misschien wel 7 treffers moeten zijn na vanavond.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Antwerp (0-3)

  Refaelov opent de score, maar valt geblesseerd uit

  Met lood in de schoenen trok Antwerp naar Beveren voor een ver burenduel. Na drie opeenvolgende nederlagen – die tegen Tottenham niet meegerekend – was het vertrouwen ver zoek. Tot voor kort gold het omgekeerde voor Waasland-Beveren, dat zich met een 13 op 15 ontdeed van de rode lantaarn, maar in Gent wel een 3-0 rond de oren kreeg.

   

  Die nederlaag leek al te zijn vergeten in het Waasland, want het was Frey die voor de thuisploeg de eerste kans mocht laten optekenen. Antwerp-goalie Butez moest zich meteen strekken om de Zwitser van de 0-1 te houden, maar daarna was het al Antwerp dat de klok sloeg.

   

  Net na het kwartier moest Jackers al een eerste parade uit zijn handschoenen schudden wanneer Ampomah de zestien indook, maar de score vergat te openen. Minder geluk had de thuisdoelman toen Antwerp een vrije trap kreeg op een meter of 25. Spek naar de bek van Lior Refaelov, die de vrije trap prinsheerlijk over de muur en tegen de netten krulde: 0-1.

   

  Veel tijd kreeg Waasland-Beveren niet om te bekomen, want enkele minuten later hoefde Ampomah enkel zijn voet tegen een afgemeten voorzet van Haroun te zetten om de voorsprong te verdubbelen. En als Antwerp vlot scoort is ook Mbokani nooit veraf. Vlak voor rust profiteerde de Congolees van een abominabele terugspeelbal op Jackers om er 0-3 van te maken. Halfweg was er geen vuiltje aan de lucht voor Antwerp, dat Refaelov wel geblesseerd zag uitvallen.

  Welk keepersprobleem? Butez werkt gevaar keurig weg

  Antwerp dartelt in spaarmodus door tweede helft

  Na de koffie leek Antwerp vooral met de volgende wedstrijd bezig te zijn: een belangrijk duel tegen Charleroi. Dat gaf Waasland-Beveren de mogelijkheid om wat meer te voetballen, al leverde dat niet veel meer op dan enkele halfslachtige aanvallen. Na het uur maakte Antwerp er zelfs in spaarmodus bijna 0-4 van, maar Mbokani zag zijn schot maar net op tijd afgeblokt worden.

   

  Op halve kansen van Seck of Benavente viel er in een overbodige tweede helft niet veel meer te rapen. In het absolute slot leek Mbokani dan toch op weg naar zijn tweede treffer van de avond, maar door een fikse por mikte hij zijn poging op doelman Jackers. Geen strafschop voor Antwerp, maar wel de volle buit en misschien nog belangrijker: een positief gevoel.

   

  Leko en co blijven zo in de running voor de vierde plek, al kan dat ook van een handvol andere teams gezegd worden. Waasland-Beveren laat dan weer de kans liggen om verder op te schuiven in het klassement. Met amper één punt meer dan de voorlaatste is veiligheid nog veraf. En een dubbele 3-0-nederlaag deze week is allesbehalve goed voor het vertrouwen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Antwerp pakt de volle buit! Antwerp kwam in de tweede helft op geen enkel moment in de problemen en keert terug naar Deurne-Noord met een goed gevoel en vooral de volle buit. .
  3. tweede helft, minuut 91. Mbokani krijgt geen strafschop, wel een hoekschop. Mbokani krijgt nog een dot van een kans om er 0-4 van te maken! Vlak voor hij aflegt krijgt hij nog een fikse duw, maar het blijft een hoekschop. Waasland-Beveren had niet mogen klagen met een strafschop. .
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jenthe Mertens erin, Andreas Wiegel eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Mbokani gaat iets te stevig verdedigen bij Mandjeck. Kan Waasland-Beveren nog iets puren uit deze vrije trap? .
  6. tweede helft, minuut 84. Aha, we zien zowaar nog eens een doelkans! Haroun slaat het middenveld over en lanceert Benavente richting zestien. De Peruviaan kiest voor een schijnbeweging en een schot, maar trapt recht op Jackers. .
  7. tweede helft, minuut 81. Er wordt gestreden op de middenstrook, maar de doelmannen komen niet in actie. Tom Boudeweel (in Sporza op Radio 1).
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Simen Juklerød erin, Jordan Lukaku eruit
  9. Gele kaart voor Abdoulaye Seck van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 76
  10. tweede helft, minuut 72. Seck talmt veel te lang met het afgeven van de bal. Daardoor verspeelt hij de bal bijna, al kan hij dat nog net afwenden. Daarbij maakte hij wel de overtreding op Mandjeck en dat levert hem geel op. .