• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen slaat een zwalpend Standard nog meer uit koers

  1. 34' - Geel - Deni Hocko
  2. 30' - Doelpunt - Xadas (0 - 1)
  3. 13' - Verv. Obbi Oulare door Felipe Avenatti
  4. 9' - Geel - Laurent Jans
  1. 88' - Verv. Xadas door Darly N'Landu
  2. 78' - Verv. Noe Dussenne door Michel Ange Balikwisha
  3. 78' - Geel - Mehdi Carcela-González
  4. 77' - Geel - Selim Amallah
  5. 72' - Geel - Merveille Bokadi
  6. 71' - Verv. Imad Faraj door Serge Tabekou
  7. 63' - Verv. Fabrice Olinga door Beni Badibanga
  30' Xadas0 - 1

  Het gaat van kwaad naar erger met Standard. Het verliest ook van Moeskroen en is in vrije val met 3 nederlagen op een rij en 4 op 21. De laatste zege van Standard dateert van 1 november. Moeskroen doet een goeie zaak.

  Standard - Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een minuutje na een gemiste kans van Moeskroen denkt Bokadi de 1-1 te maken. De vreugde van Standard wordt de kop ingedrukt door de VAR en dat komen de Luikenaars niet meer te boven.
  • Man van de Match: Imad Faraj liet op de flank enkele leuke dingen zien. Het hoogtepunt van de avond was zijn fantastische voorzet op Xadas. Een magistrale bal die door het oog van de naald floepte.
  • Opvallend: Terwijl Standard nieuwe diepten verkent, beginnen de staartploegen punten te pakken. Zowel STVV, Mechelen als Moeskroen wonnen dit weekend. De degradatiestrijd wordt spannend.

  Bekijk de enige goal uit Standard - Moeskroen (0-1)

  Xadas zet Standard voor het blok

  Bij beide ploegen was er druk op de ketel. Standard hoopte met vier wissels en een andere veldbezetting een zwarte periode af te sluiten, terwijl Moeskroen zonder sterkhouders Bakic en Ciranni gelijke tred wilde houden met STVV en Mechelen.

   

  Standard begon gretig en versierde ook de eerste kans. Koffi moest ingrijpen na een prachtige aanval tussen Raskin, Lestienne en Oularé. Toen die laatste met een zoveelste blessure uitviel, geraakte de thuisploeg enigszins op drift. Raskin en de aarzelende Avenatti hadden wel kansjes, maar Moeskroen kwam steeds beter in de wedstrijd.

   

  Net toen de spanning leek weg te ebben, verstuurde Faraj een geweldige voorzet naar de verste paal. Xadas schatte de curve goed in en zette l'Excel op voorsprong. Een verbijsterd Standard kon pas net voor de rust antwoorden. Cop miste echter de bal en Koffi sloeg een deviatie van Lestienne uit de winkelhaak.

  Carcela doet met één tik twee man van Moeskroen botsen

  VAR ontzegt Standard de gelijkmaker

  Montanier probeerde zijn vel als coach van de Rouches te redden met de inbreng van Carcela, maar zag met afgrijzen hoe Olinga en Agouzoul vlak na de rust serieus kwamen dreigen. Xadas plaatste de beste kans op 0-2 nipt naast na een aanval vol fantasietjes van Olinga en Da Costa.

   

  Vlak daarna leek een verdediger het Luikse schip recht te trekken. Koffi mepte de bal tot drie keer toe uit zijn doel, maar in de chaos voor zijn neus vond Bokadi toch de netten.

   

  Dat was buiten de VAR gerekend. Die merkte buitenspel in de aanloop naar de hoekschop die de 1-1 inluidde. Standard zag zijn levenslijn doorgesneden en verloor de moed.

   

  Zelfs een blunder achteraan bij Moeskroen kon de thuisploeg niet helpen. Lestienne struikelde oog in oog met Koffi. In de slotfase moest Standard zelfs nog uitkijken dat de bezoekers geen 0-2 maakten op de tegenaanval. Bodart dook gepast in de voeten van Da Costa, maar kon de smadelijke nederlaag niet meer vermijden.

  Moeskroen zet geweldige aanval op met rabona en draaibeweging

  Montanier: "Spelers gaven het beste van zichzelf"

  De positie van Philippe Montanier wordt stilaan onhoudbaar. "We begonnen redelijk goed, maar lieten ons verrassen op een counter. Dat gebeurt soms. Daarna hebben we veel geprobeerd, maar zonder veel efficiëntie. Dat ontbreekt de laatste tijd."

   

  "De spelers gaven niet op", benadrukte de coach van Standard. "Een paar tegenslagen brachten de ploeg van de wijs, maar ondanks alles heeft ze tot het einde gestreden en alles geprobeerd. Natuurlijk is dit een grote ontgoocheling."

   

  "Het is belangrijk om hier als club en als ploeg samen uit te komen. We zitten in de put, maar iedereen blijft strijdvaardig. We moeten de spelers niet te veel naar beneden halen. Ze hebben het beste van zichzelf gegeven, ook al was het soms onhandig. We moeten het het hoofd omhoog houden. Er zit veel kwaliteit in deze groep."

   

  Montanier had ook lovende woorden voor Carcela, die inviel na de rust. "Hij speelde goed. Hij bracht iets bij, met name bij het afgekeurde doelpunt. Hij heeft de ploeg getrokken en zette zijn voet om die gelijkmaker te zoeken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Na een nieuwe nederlaag, ditmaal tegen rode lantaarn Moeskroen, lijken de dagen van coach Montanier bij Standard geteld. Bokadi zag een gelijkmaker afgekeurd door de VAR, maar ook naast de goal van Xadas had een sluw Moeskroen de beste kansen. .
  3. tweede helft, minuut 94. Standard moet vooral opletten dat l'Excel het niet helemaal afmaakt op de counter. Er vallen enorme gaten. .
  4. tweede helft, minuut 91. Door de tussenkomst van de VAR krijgen we liefst vijf minuten toegevoegde tijd. Vermijdt Standard alsnog een smadelijke nederlaag? .
  5. Bijna Da Costa. Bodart houdt de hoop van Standard levend. Na een misser van Gavory voorkomt de doelman dat Da Costa er 0-2 van maakt. . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Darly N'Landu erin, Xadas eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Xadas sloft van het veld. N'Landu lost de doelpuntenmaker af. .
  8. tweede helft, minuut 85. Als het in het spel niet lukt, dan maar met een stilstaande fase. Amallah legt de bal met veel zorg neer en zet zijn vrije trap een dikke meter over de lat. Dat zet geen zoden aan de dijk. .
  9. tweede helft, minuut 84. Een voorzichtig tikje van Amallah naar de korte hoek kan Koffi niet uit evenwicht brengen. .
  10. tweede helft, minuut 81. Het ziet er echt niet goed uit voor de Rouches. Geert Heremans op Sporza Radio.
  11. tweede helft, minuut 80. Steriel Standard. Alles bij elkaar geteld brengt Standard veel te weinig. Moeskroen trekt een blauw gordijn op, maar er moet toch een manier zijn om ten minste wat kansen af te dwingen. .
  12. tweede helft, minuut 79. Ook Carcela gaat de bon op. De frustratie wordt de Spaanse Marokkaan eventjes te veel. Ondertussen is Montanier ook overeind gesprongen uit zijn stoel. .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Michel Ange Balikwisha erin, Noe Dussenne eruit
  14. Gele kaart voor Mehdi Carcela-González van Standard tijdens tweede helft, minuut 78
  15. tweede helft, minuut 77. Amallah krijgt geel omdat hij zijn arm in het aangezicht van Da Costa port. Maar is dat wel opzettelijk? .
  16. Gele kaart voor Selim Amallah van Standard tijdens tweede helft, minuut 77
  17. tweede helft, minuut 75.
  18. Wat een geknoei! Daar gaat van alles mis! Lestienne onderschept een belabberde terugspeelbal, maar verslikt zich dan zelf. Koffi raapt opgelucht op. . tweede helft, minuut 74.
  19. tweede helft, minuut 73. Invaller Badibanga draait een vrije trap in de muur. Zijn rebound dwarrelt over de zijlijn. .