61'
Thomas Henry
61'
1 - 2

De 13e goal van Thomas Henry heeft OHL geen punten opgeleverd. KV Mechelen scoorde voor de rust 2 keer in 4 minuten en gaf de zege niet meer uit handen.

OH Leuven - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Met de terechte voorsprong op zak maakt KV Mechelen er heel snel 0-2 van. Het duurt erg lang voor OHL de 1-2 kan maken en daarna zit een gelijkmaker er nooit echt in.
  • Man van de match: Nikola Storm raasde de linkerflank af alsof een lieve lust was en hij was ook nog eens beslissend met een assist bij de 0-1.
  • Opvallend: Thomas Henry scoorde al zijn 13e doelpunt van het seizoen. Op het hoogste niveau deden enkel Jordan Remacle en Ibou beter met respectievelijk 15 en 19 rozen. Kan Henry ook hen nog overtreffen?

Bekijk de goals uit OHL - KV Mechelen (1-2)

Dubbel salvo zet KV Mechelen op rozen

Het verschil tussen OH Leuven en KV Mechelen kon haast niet groter zijn. Bij de thuisploeg leek alles te lukken en zo pronkte het als promovendus op de vierde stek. Bij de bezoekers draaide alles dan weer vierkant. Door een tussensprint van Waasland-Beveren en Moeskroen stond KV plots in de kelder van het klassement, met even veel punten als de nummers voorlaatst en laatst.

Ondanks alle kopzorgen begon KV Mechelen vol enthousiasme aan het halve streekduel, terwijl de thuisploeg er slechts sporadisch aan te pas kwam. Halfweg de eerste helft leek Henry zo’n zeldzame kans te gaan benutten. KV-doelman Thoelen was omspeeld, maar de Franse goalgetter kreeg de bal niet tussen de palen.

Een handvol minuten later kreeg Mrabti aan de overkant een uitgelezen kans om te tonen hoe het wel moest. De pass van Storm was op maat gemaakt, Romo kwam wild uit zijn doel en zo was het een koud kunstje voor Mrabti om de score te openen. Nog voor het halfuur was het Mechelse feest helemaal compleet toen Hubert de inzet van Schoofs ongelukkig in eigen doel tikte.

Het antwoord van een tot dan toe afzijdig OHL liet niet lang op zich wachten, want nog voor de rust kreeg Henry nog twee reuzekansen. Eerst leek hij een voorzet van Vlietinck feilloos binnen te trappen, tot Thoelen uitpakte met een heerlijke beenveeg. Vlak voor de rust leek Mercier op weg naar zijn zoveelste assist, maar Henry trapte vol overtuiging een gat in de lucht. Een dubbele voorsprong voor de bezoekers bij de pauze en dat was volledig verdiend.

Van Damme heeft wereldgoal in gedachten, maar knalt bal bijna het stadion uit

Het 13e doelpunt van Henry volstaat niet voor OHL

In de tweede helft hinkten de bezoekers op twee gedachten: de voorsprong veiligstellen, maar ook uitbreiden wanneer die kans zich voordeed. En die kans liet nog geen vijf minuten op zich wachten. Storm raasde de linkerflank af en legde prima terug op invaller Engvall, die ongelukkig weggleed net voor hij wilde aanleggen.

Ook Walsh kwam er nog dichtbij wanneer Romo een voorzet in zijn voeten duwde, maar de Venezolaanse doelman stond pal om zijn fout recht te zetten. Verder kopte Joachim Van Damme nog net over en zag Engvall de 0-3 uitgewist worden door een buitenspelvlag. Wanneer je je kansen niet afmaakt, volgt er vaak een verhaaltje over een deksel en een neus, en dat verhaaltje kennen ze duidelijk ook in Leuven.

Op het uur toonde Henry dat hij het scoren nog niet verleerd was. De Norre zag zijn voorzet voorbij drie gapende Mechelaars hobbelen voor de Fransman er 1-2 van maakte. Na de aansluitingstreffer raakte OHL niet veel verder dan voorzichtig aandringen. De bezoekers lieten het na om de kansen op een derde doelpunt goed uit te spelen, waardoor het bij die nipte zege bleef.

Een deugddoende zege voor de Mechelaars, want zo geven ze zichzelf wat meer ademruimte onderin de rangschikking én krijgen ze de buik van het klassement weer in het vizier. Bij OHL zal er dan weer gevloekt worden, want het verliest de voeling met Genk en Charleroi, bovenin de twee winnaars van deze speeldag.

Walsh verhindert snel inwerpen van Sowah vlak voor OHL-bank

90+4'

KV Mechelen pakt de volle buit mee naar huis!

KV Mechelen houdt de voorsprong vast in een beladen slot en pakt zo drie kostbare punten. OH Leuven stond al snel twee doelpunten in het krijt, maar raakte niet verder dan de aansluitingstreffer.

90+4'
90+4'
90+3'

Even een opstootje, maar die gaat even snel liggen als hij kwam opzetten. Henry komt daardoor ook nog in het boekje van Boterberg te staan.

90+2'
90+2'

Walsh krijgt nog geel omdat hij een snelle inworp van de thuisploeg verhindert. Nog maar twee minuten te gaan!

90+1'

Myny gaat erg opzichtig aan de arm van Walsh hangen, waardoor de bezoekers een interessante vrije trap krijgen. Of wordt het vooral tijd winnen?

90+1'

90'

88'

Mercier talmt lang voor hij een voorzet trapt, maar hij tovert wel nog een aardige inzet uit zijn sloffen. Alleen valt die bal op een Mechels hoofd.

85'

De voorsprong uitdiepen blijkt oh zo moeilijk voor KV Mechelen. De Camargo tikt de bal nu veel te hard in de loop van Engvall, die de bal onmogelijk kan binnenhouden.

83'
83'

Hairemans incasseert geel met de glimlach

Wanneer Hairemans de bal knullig verspeelt moet hij aan het truitje van Tamari gaan hangen om een counter te voorkomen. Logisch geel, maar dat had Hairemans ingecalculeerd.

80'

Shved komt vanop rechts goed naar binnen geknepen. Daar blijft hij recht na een ingreep van De Norre, maar trapt hij in het zijnet. Nog tien minuten!