• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende bijt zijn tanden stuk op 10 Eupen-spelers

  1. 17' - Rood - Emmanuel Agbadou
  1. 90+3' - Geel - Théo Defourny
  2. 86' - Geel - Edo Kayembe
  3. 81' - Verv. Jens Cools door Andreas Beck
  4. 81' - Geel - Jens Cools
  5. 79' - Doelpunt - Marko Kvasina (1 - 1)
  6. 77' - Verv. Kevin Vandendriessche door Cameron McGeehan
  7. 74' - Geel - Frederik Jäkel
  8. 71' - Verv. Jelle Bataille door Nick Batzner
  9. 71' - Verv. Robbie D'Haese door Ari Skúlason
  10. 71' - Verv. Fashion Sakala door Marko Kvasina
  11. 71' - Verv. Julien Ngoy door Amara Baby
  12. 64' - Verv. Makhtar Gueye door Mamadou Thiam
  13. 61' - Geel - Julien Ngoy
  14. 59' - Verv. Carlos Embalo door Jordi Amat
  15. 58' - Verv. Smail Prevljak door Adriano Correia
  16. 56' - Geel - Anton Tanghe
  17. 49' - Doelpunt - Smail Prevljak (0 - 1)

  KV Oostende heeft de kans laten liggen om voorzichtig aan de top 4 van het klassement te snuffelen. De thuisploeg had na ruim een kwartier een mannetje meer op het veld, maar geraakte tegen Eupen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. De bezoekers sluipen wel een beetje weg uit de gevarenzone.

  KV Oostende - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Hoewel het al na ruim een kwartier met een man meer staat, stevent Oostende na een collectieve offday op een nederlaag af. Pas 10 minuten voor het einde kan invaller Kvasina alsnog een gelijkspel afdwingen.

  • Man van de match: Smail Prevljak heeft zijn voornaam niet gestolen. Ook vanavond toverde de Bosniër een glimlach op de gezichten bij Eupen. Na zijn 2 treffers tegen Cercle afgelopen zaterdag vond hij weer de weg naar doel.

  • Opvallend: Alexander Blessin wou er voor de wedstrijd niks van weten, maar Eupen bewees opnieuw dat het de angstgegner van KVO is. De kustploeg slaagt er nu al 6 competitieduels op rij niet in om Eupen te verslaan. De laatste thuiszege tegen Eupen is zelfs al meer dan 3 jaar geleden. 

  Bekijk de goals uit Oostende - Eupen (1-1)

  KVO ontsnapt ondanks man meer aan 0-1-achterstand

  Geen Peeters (geschorst) en Musona (geblesseerd) bij Eupen en dat scheelt toch een slok op de borrel. Het team uit de Oostkantons koos dan ook voor een afwachtende rol en liet het initiatief aan Oostende. Maar veel ving de kustploeg daar niet mee aan.

   

  Iets voorbij het kwartier ging Agbadou na een tackle op de bal met zijn voet vooruit stevig door op het scheenbeen van D’Arpino. Scheidsrechter Van Damme kende geen genade en trok meteen rood. De uitputtende, overvolle kalender werd zo plots nóg wat zwaarder voor Eupen.

   

  Oostende rook zijn kans en voerde de druk op. Dat leverde nog wat meer balbezit, maar geen grote kansen op. Pas kort voor de rust viel er een echte doelkans te noteren en het was er zowaar één voor Eupen. N’Dri speelde de bal perfect in de loop van Ngoy, maar die besloot in één tijd op de paal.

  Agbadou (Eupen) komt na tackle op been van D'Arpino terecht en krijgt meteen rood

  Kvasina voorkomt blamage voor KVO

  Wat Ngoy net voor de rust niet lukte, lukte Prevljak kort na de rust wél. Met een knappe dribbel zette hij de KVO-defensie te kijk en ook doelman Hubert moest eraan geloven. Oostende mocht dan een man meer hebben, het stond plots wel 0-1 in het krijt.

   

  De reactie van de thuisploeg bleef niet uit. Na doorkoppen van Gueye kopte Sakala op zijn beurt van dichtbij naast. Het leek het startsein van een Oostends offensief, maar de thuisploeg bleef in hetzelfde bedje ziek. Genoeg balbezit, maar geen kansen. Enkel D’Arpino kon nog even dreigen.

   

  Oostende mocht bovendien niet mopperen toen Jäkel slechts geel kreeg voor een stevige overtreding op Cools. Toch kwam de thuisploeg 10 minuten voor het einde uit het niks langszij. Hjulsager vond het hoofd van Kvasina en de invaller liet Defourny kansloos achter.

   

  Oostende zette nog alles op alles om de drie punten te pakken. D’Arpino maakte het Defourny tot twee keer toe nog knap lastig, maar tot een echt slotoffensief kwam de kustploeg niet meer. Eupen hield stand en sprokkelde zo ondanks de vroege uitsluiting van Agbadou een punt.

  N'Dri (Eupen) gaat heel theatraal liggen en krijgt uitbrander van de bank: "Stop it, play football!"

  Onvrede bij Eupen: Jäkel (Oostende) glijdt over de bal en ontsnapt wel aan rood

  Blessin: "Kwaad omdat spelers dachten dat het vanzelf zou gaan"

  • Alexander Blessin (trainer Oostende): “Dit was het klassieke verhaal van een ploeg die met een man meer speelt en dan denkt dat er minder hard gewerkt moet worden. Er werd niet bewogen, te veel met de bal gedribbeld en er zat geen snelheid in het spel. Dan krijg je een doelpunt tegen en wordt het natuurlijk erg lastig, want het is niet eenvoudig om tegen een ploeg te spelen die zo ver terugzakt. Ik ben heel blij dat we nog scoorden, want dat had ik eigenlijk niet meer verwacht. Maar ik ben heel kwaad dat de spelers na de 25e minuut dachten dat het wel vanzelf zou gaan. We hadden hier een grote kans om te winnen, maar Eupen was op elk gebied beter dan wij.”

  • Benat San José (trainer Eupen): “De rode kaart voor Agbadou was beslissend. Hij raakte de bal eerst en wou geen overtreding maken. Ze botsten gewoon tegen elkaar. De scheidsrechter heeft ook gezien dat hij de bal raakte. We kunnen dit niet accepteren. De overtreding op Cools was dan weer geen rode kaart, terwijl wij Cools toen noodgedwongen moesten vervangen. Als Agbadou rood verdiende, dan Jäkel ook. Het is niet eerlijk. Met elf waren we veel beter dan Oostende en zelfs met tien speelden we nog fantastisch. Ik ben heel trots op mijn spelers.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Oostende komt op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel in de inhaalwedstrijd tegen Eupen. De bezoekers kwamen ondanks de vroege uitsluiting van Agbadou op voorsprong dankzij Prevljak. Pas in de slotfase kon Kvasina KVO langszij brengen. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. D'Arpino blijft de gevaarlijkste man bij Oostende. Hij dwingt Defourny nog eens tot een knappe redding met een stevig afstandsschot. De tijd begint nu wel te dringen voor Oostende. .
  4. Gele kaart voor Théo Defourny van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 90. 6 minuten extra. Oostende krijgt nog ruim 6 minuten om alsnog de drie punten thuis te houden. Voor Eupen wordt het dan weer knokken om een punt vast te houden. .
  6. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd lag even stil, omdat Kayembe verzorging aan zijn oog nodig had. We krijgen straks dus ongetwijfeld flink wat extra minuten. .
  7. Gele kaart voor Edo Kayembe van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 84. Oostende ruikt zijn kans en zet nu alles op alles. Voor Eupen wordt het nog zwoegen in de slotminuten. .
  9. tweede helft, minuut 82.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Andreas Beck erin, Jens Cools eruit