En op het einde wint Charleroi: Anderlecht gaat de boot in in slotminuut

  1. 26' - Geel - Saido Berahino
  2. 7' - Verv. Mamadou Fall door Saido Berahino
  1. 90+3' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (1 - 0)
  2. 89' - Geel - Lukasz Teodorczyk
  3. 87' - Verv. Amine Benchaib door Lukasz Teodorczyk
  4. 83' - Geel - Steeven Willems
  5. 76' - Verv. Saido Berahino door Massimo Bruno
  6. 74' - Verv. Percy Tau door Antoine Colassin
  7. 70' - Verv. Paul Mukairu door Mustapha Bundu
  90+3'goalAli Gholizadeh1 - 0

  Charleroi heeft Anderlecht een mokerslag van jewelste uitgedeeld. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0-gelijkspel na een non-match, maar in de slotseconde maakte Ali Golizadeh alsnog het winnende doelpunt. Charleroi pakt zo 9 op 9.

  Charleroi - Anderlecht in een notendop:

  Sleutelmoment: Na een teleurstellende wedstrijd lijkt 0-0 een logische uitslag, maar in de 93e minuut beslist Gholizadeh daar anders over.

  Man van de match: Weinig glansprestaties vanavond, maar Amine Benchaib mag toch terugkijken op een sterke partij op het middenveld van Charleroi.

   

  Opvallend: Een erg gesloten wedstrijd leverde een minimum aan doelkansen op. Pas na een uur voetballen mochten we de eerste doelpoging noteren.

  Bekijk de enige goal uit Charleroi - Anderlecht (1-0)

  Een eerste helft om heel snel te vergeten

  Charleroi en Anderlecht kwamen allebei met een zes op zes in de achterzak aan de aftrap en begonnen afwachtend aan de wedstrijd, alsof niet verliezen deze keer belangrijker was dan winnen.

   

  Slordige passing en een totaal gebrek aan diepgang zorgden ervoor dat de spektakelwaarde van de eerste helft dicht tegen het absolute nulpunt zat. Het enige vermeldenswaardige feit was de blessure van Mamadou Fall, die al na vier minuten moest afdruipen met een probleem aan de hamstrings.

   

  Beide ploegen kwamen niet verder dan een handvol hoekschoppen, maar ook daar ging weinig dreiging van uit. Pennteau, die toch weer de voorkeur kreeg in doel bij Charleroi, kon zich beperken tot een paar plukballen, zijn collega Wellenreuther had al even weinig omhanden.

  Amuzu zet 2 Charleroi-spelers in de wind met knappe schijnbeweging

  Gholizadeh slaat toe in de allerlaatste minuut

  De tweede helft had gelukkig ietsje meer te bieden, al was het wel nog wachten tot minuut 59 op de eerste echte kans. Nmecha verscheen alleen voor Penneteau, maar de 39-jarige doelman hield Charleroi overeind.

   

  Even later wist ook Charleroi een prima kans bij elkaar te voetballen. Morioka, die tot dan toe amper een bal goed geraakt had, leverde een uitstekende assist voor Nicholson, die van dichtbij over knalde.

   

  In de slotfase toonde Charleroi zich nog de meest frisse ploeg en dat resulteerde zowaar in een slotoffensief van de thuisploeg. Benchaib, een van de schaarse lichtpunten in deze wedstrijd, zette zich goed door, maar vond een uitstekende Wellenreuther op zijn weg.

   

  In de absolute slotseconden was het echter diezelfde Wellenreuther die in de fout ging, na ook al knullig uitverdedigen bij Anderlecht. Het schot van Gholizadeh glipte onder de doelman door en leverde Charleroi zo alsnog de volle buit op.

  Kompany: "Lage kwaliteit aan beide kanten"

  • Vincent Kompany (Anderlecht): "Het was een dusdanig moeilijke match voor beide ploegen dat je enkel aan een overwinning een goed gevoel kon overhouden. Het spel was slordig aan beide kanten. De kwaliteit was laag aan beide kanten. Uiteindelijk hebben wij één heel grote kans die we niet maken, en misschien zelfs een tweede. En op het einde krijgt Charleroi nog een kans van ons. Dat was het verschil. Voor de rest waren het twee ploegen van vergelijkbaar niveau."

   "Wat ging er mis op het einde? Een mogelijk heel goede countermogelijkheid die we volledig verkeerd uitspelen. In plaats van richting het doel van Charleroi te gaan, brengen we onszelf in de problemen. En vijf seconden later is het 1-0. Ik denk ook niet dat de fout bij Wellenreuther ligt. Voor we bij Timon zijn, zijn er nog een paar andere momenten geweest in die fase. Ik weet heel goed wat er daar fout is gegaan, als coach moet ik zorgen dat die fases niet meer gebeuren."

  • Karim Belhocine (Charleroi): "Al mijn spelers waren op niveau vanavond. Als je dat ziet, kun je alleen maar fier op hen zijn. We zetten nu een reeks van drie overwinningen neer. Ik hoop dat we nu weer vertrokken zijn. Wij hebben nooit aan onszelf getwijfeld, ook al waren er wedstrijden waarin we minder goed waren. Maar het is dankzij de solidariteit in de ploeg en de wil om er samen voor te gaan, dat we die situatie weer hebben kunnen omkeren. En nu moeten we op dat elan doorgaan."

   "Ik heb overigens ook nooit druk gevoeld vanuit het bestuur toen het wat minder ging. Het woord ‘crisis’ wordt dan al eens gebruikt, maar het bestuur is er altijd geweest. Ze deden niet anders tegen mij dan daarvoor. We werken goed samen, in vertrouwen. In voetbal weet je dat het snel kan gaan. Dan moet je zulke zaken ook kunnen relativeren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Charleroi haalt de zege tegen Anderlecht binnen na een doelpunt van Gholizadeh in de slotseconden en pakt 9 op 9, Anderlecht verliest opnieuw punten na een late tegengoal. .
  3. tweede helft, minuut 93. Gholizadeh met de winning goal! In de laatste minuut van de extra tijd gaat Charleroi toch met de overwinning aan de haal! Gholizadeh trapt, Wellenreuther laat de bal onder zich door glippen: 1-0! Bij Anderlecht zijn ze boos om een voorafgaande overtreding, maar het mag niet baten. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Ali Gholizadeh van Charleroi. 1, 0.
  5. tweede helft, minuut 90. Er worden 3 minuten bijgeteld. .
  6. tweede helft, minuut 89. Meteen geel voor Teodorczyk. Een te korte terugspeelbal van Miazga brengt Wellenreuther flink in de problemen. Teodorczyk gaat druk zetten, glijdt uit en botst zo op de doelman. Het levert meteen geel op. .
  7. Gele kaart voor Lukasz Teodorczyk van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 87. Terwijl niemand minder dan Teodorczyk zijn opwachting maakt, waagt ook Morioka zijn kans. Wellenreuther moet opnieuw aan de bak, al is dit minder lastig dan daarnet. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Lukasz Teodorczyk erin, Amine Benchaib eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Parade van Wellenreuther! Charleroi gaat bijna met de drie punten aan de haal als Benchaib zich uitstekend doorzet in de zestien meter en stevig uithaalt, Wellenreuther redt knap met één hand. .
  11. tweede helft, minuut 83. Geel Willems. Willems werkt de veel snellere Amuzu tegen het gras en krijgt logisch geel. Het is Amuzu zelf die de vrije trap voor zijn rekening neemt, hij mikt ruim over. .
  12. Gele kaart voor Steeven Willems van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 83. Het is een wedstrijd die we graag aan de toog van een bruine kroeg zouden gaan doorspoelen. Bert Sterckx op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 80. Bruno is in elk geval gretig ingevallen. Zijn uithaal is hard, maar niet goed geplaatst. Wellenreuther pakt. .
  15. tweede helft, minuut 79. We blijven het doen met halve kansjes. Nmecha is even uitgeweken naar rechts en levert van daaruit een behoorlijke voorzet af, die maar met moeite wordt verwerkt door de Charleroi-defensie. .
  16. tweede helft, minuut 78. Bruno probeert. Bruno laat zich meteen zien bij zijn eerste baltoetsen. Hij besluit zijn actie met een nogal optimistisch schot, dat een eindje naast rolt. .
  17. tweede helft, minuut 77. Berahino, vroeg ingevallen voor de geblesseerde Fall, wordt nu zelf naar de kant gehaald. Massimo Bruno komt hem vervangen. .
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Charleroi, Massimo Bruno erin, Saido Berahino eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Ook Morioka mist. Nicholson duikt de zestien meter in, maar botst op drie verdedigers. Terugleggen op Morioka dan maar, dan een eindje over knalt. .
  20. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Antoine Colassin erin, Percy Tau eruit