Ook KV Mechelen maakt kennis met herboren Waasland-Beveren

  1. 39' - Verv. Nikola Storm door Issa Kaboré
  2. 36' - Rood - Siemen Voet
  3. 27' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Daan Heymans door Jur Schryvers
  2. 87' - Verv. Aboubakary Koita door Andrija Vukcevic
  3. 78' - Verv. Michael Frey door Jordan Faucher
  4. 67' - Doelpunt - Leonardo Bertone (2 - 3)
  5. 62' - Verv. Rob Schoofs door William Togui
  6. 60' - Doelpunt - Kerim Mrabti (2 - 2)
  7. 51' - Verv. Onur Kaya door Steven Defour
  8. 49' - Doelpunt - Aboubakary Koita (1 - 2)
  9. 47' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 1)
  27'goalGeoffry Hairemans1 - 0
  47'goalDaan Heymans1 - 1
  49'goalAboubakary Koita1 - 2
  60'goalKerim Mrabti2 - 2
  67'goalLeonardo Bertone2 - 3

  Waasland-Beveren verkeert de laatste weken in uitstekende doen. In Mechelen won het team al voor de 4e keer in 5 matchen (13 op 15). KVM blijft dan weer onderaan het klassement sukkelen.

  KV Mechelen - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 35 minuten Mechelse dominantie kantelt de partij als Voet de doorgebroken Koita neerhaalt. Met elf tegen tien buigt Waasland-Beveren de achterstand nog om in een zege.
  • Man van de match: Daan Heymans stond al eventjes droog bij Waasland-Beveren, maar was vandaag wel weer beslissend met een fraaie goal en een assist voor Koita.
  • Opvallend: Het is al de derde keer dit seizoen dat KV Mechelen na een rode kaart nog een voorsprong kwijtspeelt. Eerder werd er zo ook al verloren tegen Kortrijk en Beerschot.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Waasland-Beveren (2-3)

  KV Mechelen verliest de controle na rode kaart

  KV Mechelen begon uitstekend aan de wedstrijd en zette Waasland-Beveren vast op de eigen helft. Helaas leverde dat weinig concreet doelgevaar op. Waasland-Beveren, dat drie keer de nul hield in zijn voorbije vier matchen, hield de gelederen goed gesloten achterin en gaf nauwelijks wat weg.

   

  Net voor halfuur slaagde KV Mechelen er dan toch in om de geel-blauwe muur aan flarden te spelen. Een geweldige combinatie door de as van het veld eindigde voor de voet van Hairemans, die simpel kon afwerken: 1-0, en dat was verdiend.

   

  De thuisploeg had de smaak te pakken en ging op zoek naar een snelle tweede treffer, maar Jackers pakte uit met een dubbele redding op de pogingen van Mrabti en Schoofs.

   

  KV Mechelen had de wedstrijd helemaal onder controle, maar dan ging het plots grondig mis. Siemen Voet haalde de doorgebroken Koita neer en werd met rood naar de kant gestuurd. Waasland-Beveren rook bloed en trok meteen ten aanval, maar KVM hield de 1-0 vast tot aan de rust.

  Boucaut loopt in de weg van Vranckx

  Waasland-Beveren in twee keer erop en erover

  Waasland-Beveren begon in overdrive aan de tweede helft en sloeg KV Mechelen met een dubbel salvo tegen het canvas. Daan Heymans hing de bordjes gelijk met een geweldige vlam in het dak van het doel, meteen gevolgd door een al even knap schot van man-in-vorm Koita: Waasland Beveren in een paar minuten van 1-0 naar 1-2.

   

  De bezoekers namen na die turbostart even wat gas terug. KV Mechelen begon met z’n tienen weer beter te voetballen, en dat leverde op het uur zowaar de verrassende gelijkmaker op. Kabore bracht laag doel, Mrabti was twee verdedigers te snel af en duwde de bal van dichtbij voorbij Jackers.

   

  Waasland-Beveren schrok wakker en stelde snel weer orde op zaken. Coucke had eerst nog een redding in huis op een vrije trap van Koita, maar moest zich meteen daarna toch gewonnen geven bij een afstandsschot van Bertone.

   

  De bezoekers maakten na de 2-3 niet meer dezelfde fout als na de 1-2 en hielden de match nu wel onder controle. Een bescheiden slotoffensief van KV Mechelen leverde niets meer op, de drie punten gingen mee de bus op richting het Waasland.

  Hayen: "Euforie mag niet omslaan in nonchalance"

  Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Wij hadden het heel moeilijk met het spel dat KV Mechelen bracht, met veel beweging tussen de linies. Je voelde die 1-0 ook aankomen. Dan hebben we veel geluk dat die rode kaart viel, waardoor we orde op zaken konden stellen."

   

  "Toch maakten we het onszelf nog moeilijk, maar uiteindelijk hebben we het wel over de streep kunnen trekken. Enkele weken geleden waren we waarschijnlijk beginnen te twijfelen na die 2-2, maar je ziet dat we volwassener spelen, dat we de bal beter rond spelen en de juiste keuzes maken. Je weet ook dat er nog kansen gaan komen. Goed, het is opnieuw met een afstandsschot dat we de overwinning binnenhalen, maar die doelpunten tellen ook."

   

  "We hebben nu 18 punten. Dat is een beetje onverhoopt, als je onze competitiestart zag. Het vertrouwen is nu groot, maar we hoeden ons voor euforie. Die euforie mag niet omslaan in nonchalance, daar het is onze rol als trainersstaf om daarover te waken."

  Vrancken: "Alweer een wedstrijd weggegeven"

  Wouter Vrancken (KV Mechelen): "De teleurstelling is groot, omdat we alweer een wedstrijd weggeven, en ik spreek dan niet alleen over de rode kaart. De enige verzachtende omstandigheid is dat het misschien penalty moet zijn in de fase ervoor, maar we moeten daar gewoon beter staan en beter verdedigen. En dan hoeven we die fout niet te maken."

   

  "Tot dat moment was er geen probleem, maar dan pak je die rode kaart en kom je met tien, waarna we ook ineens te laag gingen spelen. In de tweede helft probeer je dat bij te sturen, maar krijg je alweer van die weggeefgoals tegen. Het is absurd hoeveel goals wij dit seizoen al weggegeven hebben." 

   

  "Toch komen we met tien nog terug tot 2-2, maar dan krijg je weer een belachelijke goal binnen. Dat is zeer frustrerend. Je kunt niet alles op de leeftijd blijven steken. Ze moeten de strijdbijl opnemen en ervoor gaan. Vandaag had ik bij sommigen dat gevoel niet. "

  Vrancken: "We geven het weer op een ietwat kinderlijke manier weg"

  Defour: "Mentaliteit speelt ook een rol"

  Vranckx: "We pakken te dom goals"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Waasland-Beveren verslaat KV Mechelen met 2-3 en pakt voor het eerst in zijn bestaan 13 op 15 in eerste klasse. KV Mechelen speelde ruim een helft met tien en blijft met lege handen achter. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij SK Beveren, Jur Schryvers erin, Daan Heymans eruit
  4. tweede helft, minuut 92. KV Mechelen probeert. Zowaar nog een slotoffensiefje van KV Mechelen! Een schot van Togui verdwijnt in hoekschop, maar die levert niets op. Ook de mee opgerukte doelman Coucke kan niet besluiten. .
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij SK Beveren, Andrija Vukcevic erin, Aboubakary Koita eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Het blijft uitkijken voor de bezoekers. Wuytens kopt onoordeelkundig achteruit, Togui kan niet profiteren. .
  7. tweede helft, minuut 85. Na een pijlsnelle omschakeling dwingt Waasland-Beveren nog eens een hoekschop af. maar die leidt tot niets. .
  8. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. Waasland-Beveren is nog niet klaar met dit KV Mechelen. De thuisploeg blijft met z'n tienen aardig meedoen en geeft de strijd niet op. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij SK Beveren, Jordan Faucher erin, Michael Frey eruit
  10. tweede helft, minuut 74. Bertone heeft de smaak te pakken na zijn eerste goal van het seizoen. Hij legt nog eens aan uit de tweede lijn, deze keer eindigt zijn schot in de tribunes. .
  11. tweede helft, minuut 72.
  12. tweede helft, minuut 70. KV Mechelen geeft zich niet gewonnen. Hairemans combineert knap met Mrabti, het schot is van veel mindere kwaliteit. .
  13. tweede helft, minuut 67. Stevige vlam van Bertone! Het is toch weer Waasland-Beveren dat op voorsprong klimt! Bertone haalt stevig uit van ruim buiten de zestien meter, Coucke kan de bal niet uit zijn doel houden: 2-3. Is dit de doodsteek voor KV Mechelen? .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Leonardo Bertone van SK Beveren. 2, 3.
  15. tweede helft, minuut 65. Coucke met de redding. Waasland-Beveren lijkt weer wakker geschoten na de verrassende gelijkmaker. Koita versiert een vrije trap op een interessante positie en neemt die zelf voor z'n rekening, Coucke redt. .
  16. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij KV Mechelen, William Togui erin, Rob Schoofs eruit