Deschacht is matchwinnaar in knotsgekke comeback van Zulte Waregem

  1. 34' - Doelpunt - Knowledge Musona (1 - 0)
  2. 33' - Geel - Gianni Bruno
  1. 90+5' - Verv. Bassem Srarfi door Ewoud Pletinckx
  2. 90+1' - Verv. Gianni Bruno door Abdoulaye Sissako
  3. 86' - Geel - Smail Prevljak
  4. 84' - Doelpunt - Olivier Deschacht (2 - 3)
  5. 82' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 2)
  6. 80' - Geel - Konan N'Dri
  7. 79' - Verv. Amara Baby door Mamadou Koné
  8. 79' - Verv. Knowledge Musona door Smail Prevljak
  9. 75' - Doelpunt - Jean-Luc Dompé (2 - 1)
  10. 73' - Verv. Jonathan Heris door Andreas Beck
  11. 68' - Verv. Omar Govea door Mathieu De Smet
  12. 63' - Verv. Isaac Nuhu door Carlos Embalo
  13. 60' - Geel - Menno Koch
  14. 57' - Doelpunt - Knowledge Musona (2 - 0)
  15. 56' - Geel - Ibrahima Seck
  34'goalKnowledge Musona1 - 0
  57'goalKnowledge Musona2 - 0
  75'goalJean-Luc Dompé2 - 1
  82'goalGianni Bruno2 - 2
  84'goalOlivier Deschacht2 - 3

  De Eupen-spelers zullen niet goed slapen. Dankzij 2 heerlijke vrije trappen van Knowledgde Musona leek Eupen op weg naar de 3 punten in de inhaalmatch tegen Zulte Waregem. Maar de manschappen van Francky Dury gingen in het slotkwartier nog op en over het team uit de Oostkantons. "Dit was mijn moeilijkste moment van 2020", zei de trainer van Zulte Waregem. "Ik wou iedereen tegelijk knuffelen, maar ik mocht niet."

  Eupen - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem gaat in de slotfase op amper 2 minuten van 2-1 naar 2-3. Bruno brengt de bezoekers langszij en Deschacht maakt de straffe remonte compleet. Eupen blijft verslagen achter.
  • Man van de match: Hij wordt straks 40 in februari, maar ook in de herfst van zijn carrière bewijst Oliver Deschacht nog zijn waarde. Zijn tweede treffer van seizoen bezorgde Zulte Waregem op de valreep de volle buit.
  • Opvallend: Bij Eupen hebben ze ongetwijfeld een rothekel aan Zulte Waregem. In 20 onderlinge duels kon Eupen slechts 1 keer winnen, toen beide ploegen in 2003 nog in tweede klasse speelden. Sindsdien trok Zulte Waregem 15 keer aan het langst eind, 3 keer werd het een puntendeling.

  Musona opent de score, Bostyn voorkomt erger voor Essevee

  Sneeuw en koude in Eupen, maar dat werkte allerminst verlammend. De thuisploeg duwde meteen het gaspedaal in. Musona kreeg al na amper 2 minuten een kans in de schoot geworpen, maar hij besloot wild over. Baby kreeg de bal wat later wél binnen het kader, maar niet voorbij Bostyn.

   

  Ook Zulte Waregem liet zich niet onbetuigd. Bruno joeg Eupen even de stuipen op het lijf met een prima actie en dito schot, maar de bal ging uiteindelijk rakelings voorlangs. Het felle begin kreeg geen vervolg. Beide ploegen leverden enkel nog ongevaarlijke afstandsschoten af.

   

  Het was wachten tot er een goal uit de lucht viel en tien minuten voor de rust gebeurde dat ook. Bostyn verkeek zich op een vrije trap van Musona en zag de hoge bal in de kruising verdwijnen. De doelman wist zich nadien wél te onderscheiden. Hij hield zowel N’Dri als Heris van de 2-0.

  Straffe comeback van Zulte Waregem in dol slotkwartier

  De inbreng van Srarfi en Dompé moest voor de kentering zorgen bij Zulte Waregem. Maar de ommezwaai kwam er niet, het werd iets voor het uur zelfs nog wat erger voor de bezoekers. Op een vrije trap deed Musona zijn kunstje van de eerste helft nog eens over. Hij krulde de bal over de muur en buiten het bereik van Bostyn: 2-0.

   

  Zulte Waregem reageerde als door een wesp gestoken. Opare zette vlotjes Musona en Amat in de wind, maar Defourny kon zijn pegel nog net tegen de lat duwen. Een vrije trap van Dompé ging dan weer nipt naast. Zulte Waregem voerde de druk op, maar Eupen hield stand. Peeters kreeg zelfs een uitstekende kans om er 3-0 van te maken, maar hij liet ze liggen.

   

  Een kwartier voor het einde kwam de vlam weer in de pijp na een snelle counter van Zulte Waregem. De Smet lanceerde Dompé en de invaller mikte de aansluitingstreffer door de benen van Defourny. Eupen kreeg het plots
  warm en enkele minuten later sloeg Zulte Waregem alweer toe. Op aangeven van Seck hing Bruno de bordjes weer gelijk: 2-2.

   

  Eupen was nog niet goed bekomen van die stevige tik of amper 2 minuten later volgde de uppercut. Marcq kopte een voorzet terug naar de eerste paal en daar maakte Deschacht de onwaarschijnlijke comeback compleet: 2-3. Zulte Waregem wuift 2020 zo uit met 6 op 6, Eupen eindigt met 0 op 6.

  De twee doelpunten van Musona

  San José: "Dit komt bijzonder hard aan"

  Het was balen voor Benat San José. Hij zag hoe zijn team een 2-0-voorsprong nog uit handen gaf. “Dit komt bijzonder hard aan. We weten dat we nu niet onze beste vorm hebben. We waren uitstekend bezig, maar toen sloeg corona toe en zijn we het goede ritme verloren", zei de Eupen-trainer.

   

  "We hebben een heel goede eerste helft gespeeld, maar na de rust vonden we ons ritme niet meer. We weten hoe dat komt, we hebben niet goed kunnen trainen. We hadden kansen om een derde keer te scoren, maar dan maakten
  we weer onacceptabele fouten waaruit zij scoorden."

   

  "We moesten ook noodgedwongen wissels doorvoeren, want sommige jongens konden niet meer. Maar desondanks mogen we toch niet op deze manier verliezen.”

  Dury: "Ik wou iedereen knuffelen, maar het mocht niet"

  Francky Dury wist met zijn vreugde geen blijf na de ongelofelijke comeback van zijn team. “De opluchting is ongelofelijk groot. Dit was mijn moeilijkste moment van 2020. Ik wou iedereen tegelijk knuffelen, maar ik mocht niet. We zijn dit jaar nog nooit zo tevreden geweest als vandaag."

   

  "Dit was voor ons misschien wel één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. We kwamen 2-0 achter, maar we voetbalden beter. We misten alleen iets in de laatste 20 meter. Die vrije trap was hun enige schot op doel in de eerste helft en in de tweede helft was het hetzelfde scenario."

   

  "Toen moesten we alle moed bijeenrapen. De manier waarop we teruggekeerd zijn naar 2-3 is voor mij echt heel groot. 9 weken geleden waren we nog in grote crisis. Iedereen dacht dat we naar 1B gingen. Wij hebben altijd gezegd dat dat niet ging gebeuren en dat we hard gingen werken om niet in die situatie te zitten."

   

  "We stonden onder druk. Als we vandaag verloren, bleven we achter met 22 punten. Al die andere ploegen onderaan pakken ook punten. Nu kunnen
  we toch een beetje ademen in het zog van Oostende en Standard.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Zulte Waregem sluit 2020 af met een driepunter in Eupen na een onwaarschijnlijke comeback. Eupen leek op weg naar winst dankzij 2 treffers van Musona, maar de bezoekers zetten orde op zaken in een dol slotkwartier. Deschacht zorgde voor de winning goal. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Zulte Waregem, Ewoud Pletinckx erin, Bassem Srarfi eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Abdoulaye Sissako erin, Gianni Bruno eruit
  5. tweede helft, minuut 89. 4 minuten extra. Eupen krijgt nog 4 minuten om alsnog een punt te veroveren. Het dreigt een serieuze kater te worden voor de thuisploeg, een eindejaar in mineur. .
  6. Gele kaart voor Smail Prevljak van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 86
  7. tweede helft, minuut 85.
  8. tweede helft, minuut 85. Deschacht maakt de ommekeer compleet! Onwaarschijnlijk! Zulte Waregem gaat op 2 minuten van 2-1 naar 2-3! Marcq kopt een voorzet van De Bock terug naar Deschacht en die werkt de bal van dichtbij in doel.  .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Olivier Deschacht van Zulte Waregem. 2, 3.
  10. tweede helft, minuut 83. Zulte Waregem voert de druk nu op. Eupen ontsnapt op een hoekschop. Embalo werkt de bal bijna in eigen doel. .
  11. tweede helft, minuut 82. Bruno hangt de bordjes gelijk! Zulte Waregem trekt de scheve situatie helemaal recht. Seck kopt een hoge bal van Srarfi perfect door naar Bruno en die mikt de gelijkmaker in één tijd binnen. .
  12. tweede helft, minuut 82.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 2, 2.
  14. Gele kaart voor Konan N'Dri van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Amara Baby eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAS Eupen, Smail Prevljak erin, Knowledge Musona eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Dompé brengt de spanning terug! We hebben weer een wedstrijd in Eupen. Na een snelle counter neemt Dompé op aangeven van De Smet Defourny te grazen. Alleen voor de doelman tikt hij de aansluitingstreffer door zijn benen. Nog een kwartier te gaan, geeft Eupen het nog uit handen? .
  18. tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 75.
  20. tweede helft, minuut 75.