Bazig Club Brugge drukt Antwerp met neus op de feiten en is weer leider

  1. 30' - Verv. Koji Miyoshi door Aurélio Buta
  2. 16' - Rood - Jérémy Gelin
  3. 2' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Charles De Ketelaere door Youssouph Badji
  2. 82' - Geel - Dieumerci Mbokani
  3. 79' - Verv. Noa Lang door David Chidozie Okereke
  4. 78' - Geel - Dylan Batubinsika
  5. 71' - Verv. Martin Hongla door Louis Verstraete
  6. 61' - Verv. Lior Refaelov door Alexis De Sart
  7. 61' - Verv. Éder Balanta door Simon Deli
  8. 56' - Geel - Éder Balanta
  9. 50' - Geel - Martin Hongla
  10. 49' - Doelpunt - Mats Rits (0 - 2)
  2'goalKrépin Diatta0 - 1
  49'goalMats Rits0 - 2

  Club Brugge heeft de kraker op het veld van Antwerp tot een goed einde gebracht. Het was veel te sterk en maakte het verschil met een snelle goal in elke helft: 0-2. Club Brugge wipt over Genk naar de leidersplaats, Antwerp blijft met 0 op 6 op plaats 7 hangen.

  Antwerp - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een kwartier keilt Beiranvand een doeltrap in de voeten van een Bruggeling. Enkele tellen later gaat Gélin aan de noodrem hangen bij De Ketelaere en krijgt hij rood. Op dat moment staat het al 0-1 en had Antwerp al een half mirakel nodig.

  • Man van de match: Niet Charles De Ketelaere, maar Noa Lang was vanmiddag de uitblinker. De Nederlander was altijd aanspeelbaar en zocht altijd de actie of de versnelling. Dat leverde de Nederlander anderhalve assist op.

  • Opvallend: Een thuisnederlaag in de vaderlandse competitie? Dat was voor Antwerp al geleden van 16 mei 2019, toen het verloor van Gent. Vandaag, 577 dagen en 21 thuiswedstrijden later, nekt het vooral zichzelf tegen Club.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Club Brugge (0-2)

  Antwerp moet na een kwartier achtervolgen met 10 man

  Een nieuwe klassieker, zo werd het duel tussen Antwerp en Club vooraf aangekondigd. Of beide teams na hun Europese wedstrijd nog iets in de tank hadden zitten, moest nog blijken. Lang wachtte Club niet om die vraag te beantwoorden. Na nog geen twee minuten ontsnapte Diatta in de rug van de Antwerp-verdediging om de heerlijke pass van Lang in doel te verlengen.

   

  Het antwoord van de thuisploeg liet niet bijster lang op zich wachten. Simen Juklerød, die niet vrijuit ging bij de 0-1, klopte Mignolet met een laag en strak schot, maar zag zijn poging uit elkaar spatten tegen de paal.

   

  Het grootste gevaar ontstond toch voor het Antwerpse doel, al was dat ook deels te wijten aan Antwerp zelf. Na een dik kwartier trapte Beiranvand een doeltrap zomaar in de voeten van de tegenstander. Club stormde meteen naar voren en Gélin moest aan de noodrem hangen om De Ketelaere een kans te ontzeggen. Rood voor de Fransman en Antwerp moest al snel achtervolgen met z’n tienen. Geen onbekend scenario voor Club.

   

  Na een periode van steriele Brugse druk zat het venijn in de staart van de eerste helft. Bij een nieuwe verre worp van Beiranvand kwam Mignolet erg ver uit, maar miste hij de tackle op Refaelov. Die probeerde het met een afstandsschot, maar dat kwam er niet uit zoals hij had gehoopt. Even later deed Mignolet het beter wanneer hij een kopbal van Gerkens uit zijn doel hield en het laatste woord was voor Lang die zijn knal op de paal zag belanden.

  Gelin trekt aan de noodrem na slechte uittrap Beiranvand en krijgt rood

  Ook na de rust wacht Club niet lang met scoren

  Als Antwerp tijdens de rust had gehoopt op een ommekeer, werd die hoop al snel de kop ingedrukt. Noa Lang kreeg zijn hoekschop met een gelukje tot bij de vrijstaande Rits, die zijn schot op zijn beurt zag afwijken. Beiranvand had geen verhaal en zo stond Antwerp na nog geen 50 minuten al twee doelpunten in het krijt.

   

  Een tienkoppig Antwerp kon geen vuist maken tegen de landskampioen, die de wedstrijd al bij al vlot uitspeelde. Een kwartier voor tijd kregen we nog een laatste stuiptrekking te zien van Antwerp. Dat leverde een gevaarlijke volley op van Verstraete, net over, en vooral een dribbel van Mbokani, die een halt werd toegeroepen door een wild inlopende Kossounou. Geen strafschop, zo oordeelden zowel Laforge als de VAR.

   

  De nieuwe klassieker werd al vroeg in de wedstrijd gekortwiekt, maar daar zullen ze bij Club niet om malen. Het telt plots twee punten voorsprong op Genk en maar liefst vijf op promovendi Beerschot en OHL. Antwerp laat dan weer een kans liggen om zich opnieuw in het titeldebat te mengen en blijft voorlopig hangen op plek zeven.

  Beiranvand lijkt beter te kunnen uitgooien dan uittrappen

  Leuke combinatie met het hoofd bij Club Brugge

  Leko: "Het was dankzij ons eigenlijk geen wedstrijd"

  Clement: "Dit is wel een referentiewedstrijd"

  Haroun: "We zijn een beetje down"

  Vanaken en Mata: "Na de 0-1 konden we goed de druk houden"

  Leko: "Dankzij ons werd het geen wedstrijd"

  Ivan Leko (coach Antwerp): "Dankzij ons werd het vandaag geen wedstrijd. Met de kwaliteit, de grinta, de motivatie en de twee extra dagen rust die Club had, hebben ze dit cadeau van ons in ontvangst genomen. Deze overwinning is volledig verdiend en dat is moeilijk en pijnlijk, want we wilden in een topper laten zien waartoe we in staat waren."

   

  "Ik heb de beelden van het eerste doelpunt nog niet gezien, maar ik heb het gevoel dat het ligt aan het feit dat je als vrije back centraal moet gaan bijsluiten, daar waar het gevaar ligt.  Dat is de basis van de basis en daarvoor zou je geen coach nodig moeten hebben. Bij de rode kaart maken we de fout dat we niet klaar waren voor de doeltrap. Als je dan niet klaar staat, moet je geen fouten maken en niet uitgesloten worden."

   

  Faris Haroun (Antwerp): "Je werkt naar deze wedstrijd toe en probeert vooral te recupereren van de wedstrijd op donderdag.  Dan zeg je dat je goed moet beginnen en na een minuut staan we al achter omdat we achterin niet alert zijn.  Je trapt dan tegen de paal en daarna pak je nog een rode kaart, die de wedstrijd nóg moeilijker maakt. Het was misschien een reflex, maar Jérémy (Gélin, red) weet welke fout hij heeft gemaakt. We mogen ook niet met de vinger naar elkaar wijzen. We winnen en verliezen samen." 

   

  "We moeten de Europese wedstrijden ook niet als excuus inroepen, maar we moeten wel vier zondagen op rij om half twee aan de bak, terwijl er geen supporters zijn. Club speelde dinsdag en wij moeten nog geen drie dagen na ons EL-duel alweer spelen. Maar dat weten we, we zijn een grote club in wording in die kleine details gaan niet in ons voordeel spelen. We wilden Europees overwinteren en wisten dat dat krachten zou kosten. Nu moeten we vanaf woensdag opnieuw punten pakken."

  Lang: "De Belgische competitie is zwaarder dan de Nederlandse"

  Philippe Clement (coach Club): "Je probeert de tegenstander altijd te dwingen om fouten te maken, wat Antwerp ook altijd probeert met hun hoge pressing. Er zijn altijd details waarmee je de tegenstander op het verkeerde been probeert te zetten of waarmee je het hen moeilijk wil maken. Dat doet Antwerp ook, zoals we in de bekerfinale hebben meegemaakt."

   

  "Ik vond de snelle rode kaart van Antwerp niet zo jammer, zoals ook Lazio dat dinsdag niet erg vond bij ons. Dat zijn dingen die er bijhoren en daar moet je je als coach aan aanpassen. Wat bij mijn ploeg beter kon, was dat we het beter konden uitspelen. Dat zijn details, want ik ben wel fier op mijn jongens."

   

  Noa Lang (Club Brugge): "Ik ben het type voetballer dat wanneer hij naar binnen komt, hij de bal naar de tweede paal zoekt. Een beetje zwerven, vrijheid zoeken, tussen de linies komen en van daaruit een actie maken: die opdracht heb ik ook van de coach gekregen. We winnen zo drie hele belangrijke punten en staan weer waar we horen: bovenaan. We zetten verschillende tegenstanders op achterstand en zo is het een heerlijk weekendje. "

   

  "De competitie is hier zwaarder dan in Nederland. Veel fysieker, heb ik vandaag ook weer gemerkt. Seck is een beest. Ik krijg veel tikken, maar dat is goed voor me en hoort erbij."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Club is opnieuw leider! De lijdensweg van Antwerp zit erop. Club zat al snel op rozen na een snelle 0-1 en dat werd alleen maar comfortabeler toen Antwerp al na een kwartier met z'n tienen viel. Toen Rits er al snel in de tweede helft 0-2 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. .
  3. tweede helft, minuut 92. Nog twee minuten. We kregen vier minuten extra, maar daarvan zijn er al twee weggetikt.  .
  4. tweede helft, minuut 92. Ook Diatta heeft verzorging nodig na een lelijke overtreding van Haroun, die vol op de enkel van de Senegalees ging staan. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Youssouph Badji erin, Charles De Ketelaere eruit
  6. tweede helft, minuut 89. De 0-2, na drie minuten in de tweede helft, was eigenlijk het einde van de wedstrijd. Peter Vandenbempt (Sporza op Radio 1).
  7. tweede helft, minuut 84. We naderen het einde van de wedstrijd en dat de laatste wapenfeiten voornamelijk overtredingen zijn, is alleszeggend. De nieuwe klassieker kabbelt zich een weg naar het laatste fluitsignaal en stroomversnellingen liggen niet meteen in het verschiet. .
  8. tweede helft, minuut 83. Ook Mbokani komt nog in het boekje van Laforge terecht wanneer hij op de hakken van Kossounou stapt. De jonge verdediger heeft even verzorging nodig en vraagt om een vervanging. .
  9. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 82
  10. tweede helft, minuut 81. Jukleroed krijgt een hoekschop tot bij Mbokani, die tijd heeft om aan te leggen, maar zijn bal ketst af op een Bruggeling. Club prikt meteen tegen, maar die aanval loopt spaak wanneer Okereke zich te pletter loopt tegen Seck. .
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Noa Lang eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Batubinsika krijgt een geel karton na een frustratietackle bij De Ketelaere. We spelen nog zo'n kwartier, als we de toegevoegde tijd meetellen. .
  13. Gele kaart voor Dylan Batubinsika van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 78
  14. tweede helft, minuut 75. Antwerp wil een strafschop. Mbokani duikt de zestien in en weet niet of hij naar links of rechts wil kappen. Dat geeft Kossounou de kans om terug te komen en de Congolees van de bal te zetten. Bij Antwerp willen ze een strafschop, maar daar wil Laforge niets van weten. .
  15. tweede helft, minuut 74. Simen Jukleroed dropt een vrjie trap aan de tweede paal. Mignolet gaat onder de bal door, maar Mbokani kan het leer alleen maar rechtdoor sturen, richting tribunes. Een aansluitingstreffer zou Antwerp vleugels kunnen geven. .
  16. tweede helft, minuut 73. Mignolet verslikt zich even wanneer Antwerp nog eens eens een doelpoging laat noteren. De net ingevallen Verstraete ziet zijn afgeweken schot op het dak van het doel belanden. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Louis Verstraete erin, Martin Hongla eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Club heeft de touwtjes stevig in handen en dat toont zich overal. Deli kapt Gerkens makkelijk uit bij het uitvoetballen en even later kan Diatta de reflexen van Beiranvand nog eens testen met een matig schotje. .
  19. tweede helft, minuut 68. Berianvand blijft even liggen nadat hij de voet van Lang tegen de slaap kreeg. De Iraniër lijkt wel zonder problemen voort te kunnen. .
  20. tweede helft, minuut 68.