Verdienstelijk Anderlecht gooit voorsprong te grabbel in Waregem

  1. 42' - Doelpunt - Lukas Nmecha (1 - 1)
  2. 30' - Geel - Michael Murillo
  3. 8' - Doelpunt - Ibrahima Seck (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Tomáš Chorý
  2. 85' - Geel - Francis Amuzu
  3. 83' - Verv. Gianni Bruno door Jelle Vossen
  4. 75' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 2)
  5. 70' - Verv. Bassem Srarfi door Jean-Luc Dompé
  6. 66' - Verv. Paul Mukairu door Mohammed Dauda
  7. 65' - Doelpunt - Albert Sambi Lokonga (1 - 2)
  8. 61' - Verv. Mustapha Bundu door Francis Amuzu
  8'goalIbrahima Seck1 - 0
  42'goalLukas Nmecha1 - 1
  75'goalGianni Bruno2 - 2

  Anderlecht heeft voor de vierde competitiematch op een rij niet kunnen winnen. Op het (hobbel)veld van Zulte Waregem maakte het eerst een achterstand goed, maar het gaf daarna zijn voorsprong nog weg: 2-2. Met 3 op 12 schiet het weinig op in het klassement.

  Zulte Waregem - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht steekt met de 1-2 van Lokonga de hand uit naar de drie punten, maar begint dan weer te verslappen. Zulte Waregem profiteert optimaal en hangt de bordjes weer gelijk.
  • Man van de match: Gianni Bruno was zowel als aanjager als in de afwerking op de afspraak vandaag. Zijn niet-aflatende inzet leverde Zulte Waregem een punt op.
  • Opvallend: Anderlecht blijft de gelijke spelen opstapelen. Paars-wit zit nu al aan acht stuks, in zes daarvan gaf het een voorsprong uit handen.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Anderlecht (2-2)

  Nmecha wist vroege goal van Seck uit

  Anderlecht had wat recht te zetten na de slappe clasico van vorige week en begon gretig aan de partij, maar werd al snel koud gepakt door de thuisploeg. Srarfi leverde de perfecte voorzet voor Seck, die de bal onhoudbaar in de winkelhaak buffelde.

   

  Alarmfase oranje bij Anderlecht, dat een paar minuten later al bijna een tweede goal slikte. Nu was het Bruno die kon inkoppen, maar hij miste het kader.

   

  Daarna kroop Zulte Waregem toch wat meer achteruit en was het aan Anderlecht om het spel te maken. Op een moeilijk bespeelbaar veld waren de kansen schaars. Nmecha stuitte op Bostyn, Mukairu miste, weliswaar vanuit buitenspel, onbegrijpelijk voor een lege goal.

   

  Toch kon Zulte Waregem zijn voorsprong niet vasthouden tot aan de pauze. Nmecha glipte op aangeven van Mukairu weg in de rug van Deschacht en werkte koelbloedig af: 1-1.

  RSCA wil penalty, maar ref Boterberg gaat er ook na het bekijken van de beelden niet op in

  Bruno schenkt Zulte Waregem een punt

  Geen van beide ploegen kon vrede nemen met een punt, en dus kregen we na de rust doelkansen aan beide kanten. Helaas liet de afwerking iets te vaak te wensen over, al zat de kaduke grasmat daar wellicht ook voor iets tussen.

   

  Halverwege de tweede helft vond Anderlecht dan toch het juiste gaatje: Lokonga kreeg na een een-twee met Verschaeren een boulevard richting doel en prikte de 1-2 beheerst tegen de touwen.

   

  Francky Dury reageerde door Dompé in de ploeg te brengen, en die wissel rendeerde al snel. Bruno zocht en vond het samenspel met de invaller en krulde de gelijkmaker fraai buiten het bereik van Wellenreuther in doel.

   

  In de slotminuten waren het toch weer de bezoekers die het gaspedaal indrukten, maar invallers Dauda en Amuzu lieten de kansen liggen. Even kon Anderlecht nog hopen op een penalty, maar ref Boterberg wou er, ook na het bekijken van de beelden, niet van weten.

  De gelijkmaker van Bruno

  Reacties van de coaches:

  • Vincent Kompany (Anderlecht): "Alleen over de tien minuten na minuut 70 was ik niet helemaal tevreden, omdat we toen ons niveau niet konden aanhouden. Maar de rest van de wedstrijd hebben we, zelfs op het einde nog, veel druk gezet en veel kansen gecreëerd. Normaal moeten we deze wedstrijd altijd winnen."

   "Maar vandaag verliezen we toch punten. En dat is onmogelijk te verdedigen als je het truitje van Anderlecht draagt. Maar op het vlak van inzet en wat ze getoond hebben, ga ik de spelers geen verwijten maken. Ik ga alleen vragen om te blijven werken en vooruitgang te maken, en dat zal lonen."

   "Op individueel vlak hebben heel wat spelers een engagement laten zien waarmee we verder kunnen werken. Alleen slagen we er momenteel niet in om een wedstrijd dood te maken. Als trainer moet ik hen blijven motiveren en ervoor zorgen dat ze beter worden."

  • Francky Dury (Zulte Waregem): "We waren goed begonnen, en een doelpunt geeft natuurlijk altijd een goed gevoel, maar na een kwartier moesten we toch het spel aan Anderlecht overlaten. We hadden wel de bedoeling om hoog druk te zetten, maar we slaagden daar niet altijd in doordat de linies te ver uit elkaar lagen. En dan kom je in de problemen. De doelpunten die zij scoren, vallen eigenlijk te gemakkelijk."

   "Maar Anderlecht is ook wel een goeie ploeg, met technisch vaardige spelers, op een zeer moeilijk bespeelbaar veld. Onze verdienste is dat we na de 1-2 karakter, organisatie en vooral geloof getoond hebben. En daarvoor zijn we beloond met een knappe gelijkmaker. Dankzij de drive die de laatste weken in de ploeg zit, zijn we dat geloof blijven houden."

   "Wat het veld betreft: we hebben een topgreenkeeper, hij zit hier elke morgen om 7 uur op die machine, maar het veld ligt ongelooflijk slecht. Ik denk dat dat begint door te wegen bij de spelers, dus we moeten daar dringend iets aan doen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Zulte Waregem en Anderlecht houden het bij een 2-2-gelijkspel. Zulte Waregem kan opnieuw niet winnen in eigen huis, paars-wit blijft steken op een magere 3 op 12. .
  3. tweede helft, minuut 95. Dauda laat het liggen! In de allerlaatste seconde nog een enorme kans voor Dauda, maar hij wringt ze de nek om. .
  4. Gele kaart voor Tomáš Chorý van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 94. Ook Verschaeren laat zich nog eens zien op het einde van een moeilijke wedstrijd. Hij kapt zich vrij, maar het schot is minder. .
  6. tweede helft, minuut 92. Dauda buitenspel. Anderlecht dringt wel nog wat aan in de slotfase. Dauda komt met wet geluk opnieuw in balbezit, maar trapt dan voorlangs. Er wordt uiteindelijk ook buitenspel gesignaleerd. .
  7. tweede helft, minuut 91. Dat is sterk! Er zijn er alleszins al voor minder gefloten. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  8. tweede helft, minuut 90. Geen penalty! Boterberg wil van geen penalty weten, het wordt gewoon een doeltrap. .
  9. Handspel van Marcq? Marcq krijgt de bal tegen de arm in de eigen zestien meter. De VAR stuurt Boterberg naar de monitor om de beelden van naderbij te bekijken. . tweede helft, minuut 90.
  10. tweede helft, minuut 85. Geel Amuzu. Amuzu komt opnieuw snedig naar binnen vanaf zijn flank, maar glijdt dan stevig door op Deschacht: geel. .
  11. Gele kaart voor Francis Amuzu van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 85
  12. tweede helft, minuut 83. Bruno kampt na een prima wedstrijd met een lichte blessure, het is Jelle Vossen die hem komt vervangen. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Jelle Vossen erin, Gianni Bruno eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Bijna Amuzu. Beide ploegen gaan volop op zoek naar de winning goal. Amuzu snijdt naar binnen vanaf links en trapt met z'n rechter, Bostyn duwt in hoekschop. Die wordt door Nmecha over gekopt. .
  15. tweede helft, minuut 78. Uitkijken geblazen voor Anderlecht: Marcq verstuurt een prima dieptepass richting Chory, maar die kan de bal niet meegraaien. .
  16. tweede helft, minuut 75. Knappe gelijkmaker van Bruno! De bordjes hangen weer gelijk! Bruno combineert vlot met de net ingevallen Dompé en schuift de gelijkmaker buiten het bereik van Wellenreuther tegen de touwen. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 2, 2.
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Zulte Waregem, Jean-Luc Dompé erin, Bassem Srarfi eruit
  19. tweede helft, minuut 68. Heeft Zulte Waregem nog een antwoord in petto? Francky Dury gaat zo meteen zijn eerste wissel doorvoeren, Dompé komt in de ploeg. .