OH Leuven trekt streep onder mindere reeks met thuiszege tegen Cercle Brugge

  1. 42' - Geel - Xavier Mercier
  2. 10' - Doelpunt - Kamal Sowah (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Musa Tamari door Olivier Myny
  2. 90+1' - Doelpunt - Ike Ugbo (2 - 1)
  3. 85' - Verv. Xavier Mercier door Daan Vekemans
  4. 81' - Geel - Jérémy Taravel
  5. 81' - Geel - David Hubert
  6. 78' - Rood - Mathieu Maertens
  7. 74' - Verv. Alexander Corryn door Dimitar Velkovski
  8. 70' - Verv. Kevin Hoggas door Leonardo Da Silva Lopes
  9. 61' - Verv. Thibo Somers door Kylian Hazard
  10. 54' - Doelpunt - Thomas Henry (2 - 0)
  11. 50' - Geel - Franck Kanouté
  10'goalKamal Sowah1 - 0
  54'goalThomas Henry2 - 0
  90+1'goalIke Ugbo2 - 1

  OH Leuven heeft zijn plaats in de linkerkolom van het klassement niet afgestaan aan Cercle Brugge. OHL klopte Cercle met 2-1, een opsteker na de 1 op 9 van de voorbije weken. De bezoekers blijven achter met 0 op 9.

  Oud-Heverlee Leuven - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: OHL begint aan de tweede helft zoals het aan de eerste helft begon: met een treffer na zo’n 10 minuten. Het geeft de thuisploeg net genoeg ademruimte om het uit te zingen tot het laatste fluitsignaal.
  • Man van de match: Xavier Mercier was nog maar eens de motor van de aanvallen bij OHL. Zelf de 2-0 maken lukte net niet in de eerste helft, maar hij lag na de rust wel aan de basis van tweede OHL-goal met een slimme pass op Henry. Geen genade voor zijn ex-ploeg, Mercier speelde alweer een dijk van een wedstrijd.
  • Opvallend: OHL trof ook vandaag opnieuw 2 keer raak. De ploeg van Marc Brys heeft zo tot dusver in elk van zijn 14 gespeelde wedstrijden minstens 1  keer gescoord. Geen enkele ploeg in 1A doet even goed. 

  Bekijk de goals uit OHL - Cercle Brugge (2-1)

  Sowah zet OHL meteen op het goede spoor

  Na een 1 op 9 wilde OHL dringend weer aanknopen met de zege, maar ook Cercle kon een opkikker gebruiken na een 0 op 6. Het werd geen opkikker, maar een vroege opdoffer voor de vereniging. Kanouté leverde achteraan zomaar de bal in bij Sowah en die poeierde de openingstreffer in één tijd voorbij Didillon. 1-0 na amper 10 minuten.

   

  Vijf minuten later stond het al bijna 2-0. Tamari, voor het eerst in de basis bij OHL, legde de bal goed terug op Mercier, maar die besloot in twee tijden rakelings naast. Achteraan bij Cercle bleven ze de fouten opstapelen. Na nieuw balverlies mocht Sowah het nog eens proberen, dit keer mikte hij van ver nipt over.

   

  Cercle kon daar weinig tegenover stellen. Romo moest enkel tussenbeide komen op een gevaarlijke voorzet van Vitinho en een laag schot van Musaba. De beste kansen bleven voor OHL. Zowel Mercier als Henry zetten Didillon nog aan het werk, maar de 2-0 bleef uit.

  Mercier tikt de bal te ver, maar lost dat zeer knap op

  Aansluitingstreffer van Ugbo komt te laat voor Cercle

  OHL schoot ook in de tweede helft het best uit de startblokken. Henry verkwanselde eerst nog een grote kans door een slechte balaanname, maar zette dat niet veel later helemaal recht. De Fransman kapte Taravel simpel uit en mikte de bal in de verste hoek. Een doelpunt na zo’n 10 minuten, een kopie van de eerste helft.

   

  Maar daarna kregen we toch een ander spelbeeld te zien. Cercle voerde stelselmatig de druk op. Vooral Musaba maakte het de Leuvense defensie lastig, maar ook Romo verschalken lukte hem niet.

   

  De inbreng van Hazard zorgde voor nog wat meer schwung in het Brugse spel. Hij bood Marcelin een mooie kopbalkans aan, opnieuw stond Romo op de juiste plaats. Een kwartier voor het einde dwong diezelfde Hazard Maertens in de fout. De VAR toverde geel om in rood en zo moest OHL het slotkwartier met een man minder volmaken.

   

  Maar veel ving Cercle niet meer aan met het numerieke overwicht. Pas in de extra tijd kon Ugbo van dichtbij de aansluitingstreffer maken op een afgeweken schot van Hazard. Verder kwam de vereniging niet meer.

  De ingestudeerde nummertjes bij OHL lopen niet altijd volgens plan

  Corryn: "Mogen de negativiteit niet in ons hoofd laten"

  • Sascha Kotysch (OHL): “We hadden de wedstrijd onder controle. We maakten na de rust de 2-0 en hadden ook kansen voor de 3-0. Op het einde kwamen we dan wat in de problemen met die rode kaart, maar we hebben toch weinig weggeven. Na dat flipperkastdoelpunt werd het nog even spannend, maar we hebben een heel goede wedstrijd gespeeld. Het is wel jammer dat we de nul niet konden houden.”
  • Alexander Corryn (Cercle Brugge): “Een gelijkspel had vandaag ook gekund, de details hebben ons genekt. Met de kwaliteit die we hebben, moeten we wel beter doen. Zeker tegen rechtstreekse concurrenten. We werken heel hard, maar het komt er nog niet uit. Bij ons kwam de laatste pass er niet en bij de tegengoals verloren we dan de tweede bal. Maar dat zal wel keren, we mogen de negativiteit niet ons hoofd laten. Het is nu een momentopname waarin het even minder goed gaat.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. OHL weet na een 1 op 9 weer wat winnen is. Het houdt de punten thuis tegen Cercle Brugge met een 2-1-overwinning. Cercle blijft achter met 0 op 9. .
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij OH Leuven, Olivier Myny erin, Musa Tamari eruit
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Ike Ugbo van Cercle Brugge. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 91. Ugbo met de aansluitingstreffer! Cercle maakt in de extra tijd alsnog de aansluitingstreffer. Na een afgeweken schot van Hazard valt de bal zomaar in de voeten van Ugbo en die maakt er van dichtbij 2-1 van. Zit er nog meer in voor de bezoekers? .
  6. tweede helft, minuut 89. 4 minuten extra. Cercle krijgt nog 4 minuten om voor een klein mirakel te zorgen. OHL moet nog 4 minuten standhouden. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij OH Leuven, Daan Vekemans erin, Xavier Mercier eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Mercier mag na alweer een sterke wedstrijd iets vroeger dan de rest gaan rusten. Vekemans mag nog enkele minuten meedoen. .
  9. tweede helft, minuut 84. De wedstrijd bloedt langzaamaan leeg. Voor OHL hoeft het niet meer, de thuisploeg wil vooral de voorsprong vasthouden. Cercle lijkt ook door zijn beste krachten heen te zitten. .
  10. Gele kaart voor Jérémy Taravel van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 81
  11. Gele kaart voor David Hubert van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 81
  12. tweede helft, minuut 80. Tamari loopt zich vast op Taravel, maar krijgt wel de fout mee. Taravel reageert met een wegwerpgebaar en het spel zit op de wagen. Verboomen sust de gemoederen met geel voor Taravel en Hubert. .
  13. Rode kaart voor Mathieu Maertens van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 78
  14. tweede helft, minuut 78. Rood voor Maertens! OHL moet met een man minder de wedstrijd volmaken. Maertens kreeg eerst geel voor de stevige overtreding op Hazard, maar na tussenkomst van de VAR wordt dat rood. Komt de thuisploeg nog in de problemen? .
  15. tweede helft, minuut 76. Rood voor Maertens? De VAR komt nog even tussenbeide voor de overtreding van Maertens. Wordt het een rode in plaats van een gele kaart? .
  16. tweede helft, minuut 75. Maertens is te laat met zijn tackle op Hazard. Verboomen deelt een meer dan terechte gele kaart uit. .
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Cercle Brugge, Dimitar Velkovski erin, Alexander Corryn eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Nog een frisse man voor Cercle. Velkovski wordt op het veld gebracht voor Corryn. Bij OHL maakt Ouedraogo zich klaar om in te vallen. .
  19. tweede helft, minuut 72. Hazard zorgt toch voor meer schwung in het aanvalsspel van Cercle. OHL neemt sinds de 2-0 toch een ietwat meer afwachtende houding aan. .
  20. tweede helft, minuut 72. Heeft OHL zijn schaapjes op het droge of mogen we toch nog wat verwachten van de bezoekers? Die proberen het in elk geval, maar Romo blijft voorlopig foutloos. .