Antwerp kan Genkse stoomtrein met bestemming koppositie niet afstoppen

  1. 45' - Geel - Jere Uronen
  2. 40' - Geel - Ritchie De Laet
  3. 40' - Geel - Martin Hongla
  4. 23' - Doelpunt - Paul Onuachu (2 - 1)
  5. 19' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
  6. 3' - Doelpunt - Koji Miyoshi (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Junya Ito door Bryan Limbombe
  2. 90+2' - Verv. Théo Bongonda door Eboue Kouassi
  3. 88' - Doelpunt - Cyriel Dessers (4 - 2)
  4. 83' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (3 - 2)
  5. 81' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  6. 70' - Verv. Cristian Benavente door Guy Mbenza
  7. 61' - Geel - Jordan Lukaku
  8. 59' - Doelpunt - Théo Bongonda (3 - 1)
  9. 58' - Verv. Ritchie De Laet door Aurélio Buta
  3'goalKoji Miyoshi0 - 1
  19'goalPaul Onuachu1 - 1
  23'goalPaul Onuachu2 - 1
  59'goalThéo Bongonda3 - 1
  83'goalDieumerci Mbokani3 - 2
  88'goalCyriel Dessers4 - 2

  Racing Genk staat weer alleen aan kop na de topper tegen Antwerp. De ploeg blijft een foutloos parcours rijden onder John van den Brom. Onuachu maakte in zijn eentje een achterstand goed en ook Bongonda en invaller Dessers vonden de weg naar doel. Genk is opnieuw leider, Antwerp kan straks iets wegzakken in de stand.

  Genk - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: De onverwachte aansluitingstreffer van Mbokani brengt de spanning eventjes terug, maar die is even snel weer verdwenen wanneer Dessers een Genkse tegenaanval afrondt.
  • Man van de Match: Munoz had vooral voor de rust een geweldige wisselwerking met Maehle. De Colombiaan tekende voor twee assists en was ook achterin sterk, al schurkte hij soms tegen het ontoelaatbare aan.
  • Opvallend: Genk kan de laatste weken uitmuntende cijfers voorleggen. Zeven zeges op rij (een clubrecord in eerste klasse), 26 op 30 en dertien goals in drie matchen onder John van den Brom.

  Bekijk de goals uit Genk - Antwerp (4-2)

  Onuachu buigt vroege achterstand persoonlijk om

  Antwerp had donderdag nog Europa League gespeeld en miste Haroun (geschorst) en Gerkens (corona), maar van enige vermoeidheid was weinig te merken. The Great Old begon vinnig en zette Genk hoog vast. Dat leverde de snelle 0-1 van Miyoshi op, al moest de VAR tussenkomen om een foutje van de lijnrechter te verbeteren.

   

  Genk was niet uit het veld geslagen. Met precies dezelfde elf als tegen Cercle Brugge en een gezonde dosis vertrouwen nam de thuisploeg over. Ito mikte na een slechte pass van Butez over en een volley van Heynen kwam niet helemaal tot zijn recht. Geen nood, want in een oogwenk had Onuachu het tij gekeerd. Telkens op aangeven van Munoz maakte de Nigeriaanse topschutter er ineens 2-1 van.

   

  Genk was nu duidelijk baas, al droogden de doelkansen stilaan op. Antwerp probeerde overeind te krabbelen, maar geraakte niet verder dan een paar voorzetten naar Mbokani. Die oogde moedeloos en liep niet scherp genoeg in. Aan de overkant kon de kleine Ito wél koppen, maar hij mikte niet goed.

  Wijlen Anele krijgt een pakkend eerbetoon in Genk

  Invaller Dessers drukt Antwerps verzet de kop in

  Leko stuurde na de rust bij. Hij bracht Lukaku in de plaats van Juklerød om de uitstekende samenwerking tussen Maehle en Munoz op de Genkse rechterflank te belemmeren. Toch waren de eerste kansjes voor de thuisploeg, met een kopbal van Onuachu en een ren van Ito.

   

  Gaandeweg slaagde Antwerp erin om op te schuiven en steeds meer gevaarlijke ballen in de Genkse box te pompen. Daar wisten ze achteraan bij Genk wel raad mee. Toen Butez pijnlijk de mist inging bij het uitvoetballen, konden de boeken eigenlijk dicht. Bongonda pakte het geschenk dankbaar aan en legde de 3-1 in doel.

   

  Omdat Hrosovsky slap lobde en de 4-1 van Bongonda terecht werd geschrapt wegens buitenspel, werd het plots toch nog spannend toen Mbokani een heerlijke voorzet van Lukaku overhoeks tegen het net buffelde. Vooraleer een Antwerps offensief van de grond kwam, deed Dessers echter het licht uit op een perfect uitgespeelde counter.

  Diepe spits of linksback? Uitstekende tackle van Onuachu

  Heynen: "Ik doe gewoon mijn best"

  Bryan Heynen pakte met Genk alweer de volle buit. "We winnen weer, we breken een record en we gaan met vertrouwen verder", vatte de middenvelder de namiddag samen.

   

  Zelf was Heynen opnieuw uitstekend. "Ik doe gewoon mijn best en probeer de ploeg zo goed mogelijk te helpen om te winnen", klonk het heel bescheiden.

   

  Heynen dacht ook terug aan de betreurde Anele. "Ik heb jammer genoeg maar een maand met hem in de kleedkamer gezeten. Hij zat vol leven. Het maakte niet uit hoe zijn dag was, hij zorgde altijd voor een lach. Jammer dat hij er niet meer is."

  Verstraete: "Europa zat misschien nog in de benen"

  Louis Verstraete en Antwerp konden zelden een vuist maken. "Jammer dat we hier zo zwaar onderuitgaan. Ze zijn superefficiënt, maar er zat meer in. We hebben een paar vermijdbare goals gepakt."

   

  "Misschien dat het Europees voetbal nog in de benen zat. Het zijn zware weken geweest, maar dat is geen excuus", zocht Verstraete naar oorzaken. "Als ik mijn kuiten zo voel, zal ik wel 12,5 km gelopen hebben", pufte hij.

  Van den Brom: "7 was een magisch getal bij ons deze week"

  Leko: "Accepteren dat we vandaag van een sterker team verloren hebben"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Genk geeft Antwerp het nakijken in een aantrekkelijke topper. Na een vroege achterstand maakten de Limburgers indruk, al werd het nog eventjes spannend in het slot. .
  3. tweede helft, minuut 93. Munoz is niet vies van een schop of een duw. Een typische, beenharde Zuid-Amerikaanse verdediger is dat. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Limbombe erin, Junya Ito eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KRC Genk, Eboue Kouassi erin, Théo Bongonda eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Genk scoort in zijn eerste drie wedstrijden onder John van den Brom maar liefst dertien doelpunten. Dat kan tellen. .
  7. tweede helft, minuut 89.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Cyriel Dessers van KRC Genk. 4, 2.
  9. tweede helft, minuut 88. Dessers maakt het af! De spanning is alweer verdwenen. Ito kan niet uitbreken, maar stuurt wel Dessers weg. De invaller danst rond Butez en legt de beslissende 4-2 rustig in doel. Knap uitgespeeld! .
  10. tweede helft, minuut 87. Leko is razend op Miyoshi, die een veelbelovende bal zomaar in de tribune trapt. .
  11. tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. tweede helft, minuut 83. Mbokani uit het niets! Krijgen we dan toch nog een spannend slot? Mbokani komt van erg ver aangestormd om een prachtige voorzet van Lukaku overhoeks binnen te buffelen. Een onaangename verrassing voor Genk, dat nog in de problemen kan komen. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 3, 2.
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Bongonda wipt de bal tot bij Uronen. Die wacht vergeefs op een loopbeweging van Onuachu en zo gaat de kans verloren. Die laatste is moe en mag naar de kant voor Dessers. .
  17. tweede helft, minuut 78. Butez haalt een gekruiste knal van Ito uit de verste hoek. Antwerp is al een hele poos niet meer gevaarlijk en dreigt zelfs een nog zwaardere nederlaag te moeten slikken. .
  18. tweede helft, minuut 76. John van den Brom rijdt voorlopig een foutloos parcours. Peter Vandenbempt.