Mboyo is schlemiel met penaltymisser in flauwe Charleroi-Kortrijk

  1. 34' - Geel - Trent Sainsbury
  2. 33' - Gemiste strafschop - Ilombe Mboyo
  1. 86' - Verv. Mamadou Fall door Ken Nkuba Tshiend
  2. 86' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Massimo Bruno
  3. 85' - Verv. Habib Guèye door Jovan Stojanovic
  4. 84' - Geel - Guillaume Gillet
  5. 75' - Geel - Steeven Willems
  6. 72' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Evgeniy Makarenko
  7. 70' - Geel - Ilombe Mboyo
  8. 67' - Verv. Michiel Jonckheere door Faïz Selemani
  9. 66' - Verv. Ali Gholizadeh door Saido Berahino
  10. 52' - Geel - Shamar Nicholson
  11. 48' - Geel - Marco Ilaimaharitra

  Charleroi en KV Kortrijk hebben geen afstand van elkaar kunnen nemen. Kansen waren schaars, al kreeg Kortrijk-speler Mboyo er wel een unieke vanaf 11 meter. Invallersdoelman Descamps was de held met een knappe save.

  Charleroi - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voorbij het half uur krijgt Kortrijk een strafschop na een overtreding van Diagne op Guèye. Mboyo mag aanleggen, maar kiest de foute hoek. 
   
  • Man van de match: Rémy Descamps krijgt nu al enkele weken de voorkeur op Nicolas Penneteau en dat lijkt niet snel te gaan veranderen. De jeugdspeler van PSG keepte een foutloze match en stopte ook nog eens de strafschop van Mboyo.
   
  • Opvallend: Kortrijk gaat graag op bezoek bij Charleroi. De laatste keer dat de Carolo's de punten thuis konden houden is alweer van 2017 geleden.

  Charleroi en Kortrijk komen niet aan scoren toe: 0-0

  Mboyo laat het liggen voor Kortrijk

  Met een 1 op 12 had Charleroi dringend nood aan een nieuwe overwinning. Kortrijk kent een rustig seizoen en draait vlot mee in de middenmoot. In de openingsminuten kon De Sart een eerste keer dreigen, Descamps stond pal.

  De thuisploeg kende een erg moeilijke eerste helft en kwam er nauwelijks aan te pas. Net na het kwartier gingen kansen van Rougeaux en Van der Bruggen over en naast.

  Op het half uur kreeg Kortrijk een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Diagne haalde doorgebroken Guèye neer en ref Van Damme legde de bal op de stip. Mboyo zette zich achter de bal, maar Descamps had een uitstekende reactie in huis. 0-0 bij de rust.

  VAR geeft Kortrijk strafschop, maar Mboyo trapt slap op de doelman

  Geen doelpunten in kansarme tweede helft

  De rust leek vooral Charleroi goed te hebben gedaan, de thuisploeg begon met meer enthousiasme aan de tweede helft. Rougeaux moest gepast tussenkomen om Nicholson van het openingsdoelpunt te houden.

  Beide coaches gooiden doorheen de tweede helft nog wat aanvallend geweld in de strijd, maar dat leverde geen kansen op. Net voorbij het uur werkte De Sart nog een harde vrije trap van Gholizadeh weg van de lijn.

  In het slot kreeg enkel Charleroi nog een opsteker met de terugkeer van Massimo Bruno na 9 maanden blessureleed, maar op het veld viel er niet veel meer te beleven. Beide ploegen schieten weinig op met een punt.

  Boze Belhocine wil geen verzorging voor eigen speler

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 38. Einde. Charleroi en Kortrijk delen de punten na een flauwe wedstrijd. Mboyo miste in de eerste helft een strafschop, nadien kwam geen van beide ploegen nog dichter bij een doelpunt. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Morioka verspeelt de bal, maar Kortrijk is te slordig om nog tot een ultieme kans te komen. Een doelpunt zit er niet meer in. .
  4. tweede helft, minuut 88. Invaller Selemani probeert de bakens te verzetten, maar komt Diagne tegen op zijn weg. Beide teams stevenen af op een scoreloos gelijkspel. .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Mamadou Fall eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Massimo Bruno erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Comeback Bruno. Daar is Massimo Bruno! De aanvallende middenvelder kwam 9 maanden geleden voor het laatst in actie. Kan hij nog iets brengen in de laatste minuten? .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Habib Guèye eruit
  9. Gele kaart voor Guillaume Gillet van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 84
  10. tweede helft, minuut 82. Beide teams lijken stilaan vrede te nemen met een punt. Het is allemaal net wat onnauwkeuriger geworden. .
  11. tweede helft, minuut 76. Willems is veel te laat en trapt Selemani onderuit. Toch alweer de 5de gele kaart in deze partij. .
  12. Gele kaart voor Steeven Willems van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 75
  13. tweede helft, minuut 73. Morioka krijgt in de tweede helft net wat meer ruimte en trekt het spel helemaal naar zich toe. Kan de thuisploeg nog de volle buit pakken? .
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Kortrijk, Evgeniy Makarenko erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  15. Gele kaart voor Ilombe Mboyo van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 70
  16. tweede helft, minuut 70. Kortrijk moet het onderspit delven in de duels en is zijn overwicht helemaal kwijt. De laatste 20 minuten van de partij zijn inmiddels ingegaan. .
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KV Kortrijk, Faïz Selemani erin, Michiel Jonckheere eruit
  19. tweede helft, minuut 66. Ook Vanderhaeghe besluit dat het tijd is om in te grijpen. Jonckheere moet naar de kant voor de flukse Selemani.  .
  20. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Charleroi, Saido Berahino erin, Ali Gholizadeh eruit