Jupiler Pro League - speeldag 14 - 29/11/20 - 13:30
21'
Frédéric Frans
21'
1 - 1

Beerschot is na speeldag 14 de nieuwe leider in 1A (het heeft evenveel punten als Racing Genk, maar een match meer gewonnen). De match kantelde na de rode kaart van Aster Vranckx in minuut 61.

KV Mechelen - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: De rode kaart van Vranckx. Zonder VAR gaat vrijwel iedereen akkoord met een geel karton voor de middenvelder, maar door de beelden is scheids Visser verplicht rood te trekken.
  • Man van de match: Verdediger Jan Van den Bergh scoorde de 2-2, leverde de assist voor de 2-3 en maakte geen owngoal. Meer dan voldoende om deze titel te verdienen.
  • Opvallend: Dat de wedstrijden van Beerschot een garantie zijn op doelpunten, is geweten. Vanmiddag krikten de Antwerpenaren die statistiek op door alle doelpunten te maken.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Beerschot (2-3)

Beerschot scoort één keer in het juiste, twee keer in het foute doel

Na zo’n tien minuten was het even schrikken voor KV Mechelen wanneer Tissoudali een zwakke terugspeelbal leek te onderscheppen, maar Coucke voorkwam erger met een goed getimede tackle. De thuisploeg leerde niet uit die situatie, want een paar minuten later was het Voet die te kort terugspeelde op Coucke. Opnieuw zat Tissoudali ertussen en na enkele schijnbewegingen prikte hij de snelle 0-1 in het zijnetje.

Bij KV wisten ze dat ze snel moesten reageren en halfweg de eerste helft hingen de bordjes weer gelijk. Op een voorzet van Storm voelde Frans dat Schoofs in zijn rug klaarstond om toe te slaan. Ingrijpen was de boodschap, maar daardoor kopte de verdediger de bal in eigen doel. De thuisploeg had bloed geroken, maar een beenveeg van Vanhamel en de paal hielden de paarshemden recht.

We leken te gaan rusten bij 1-1 tot een Mechelse hoekschop na veel tussenstationnetjes tot bij Rob Schoofs terecht kwam. Vanop links zette hij de bal strak voor, maar via het been van Mboko verdween ook die bal in doel. Drie doelpunten van Beerschot, maar wel een 2-1-ruststand in het voordeel van KV.

Aftrap! Holzhauser trapt de bal buiten in de hoek van KVM

De rode kaart van Vranckx doet de wedstrijd kantelen

Na de pauze moest Beerschot uit een ander vaatje tappen, al werd dat bemoeilijkt door een potig KV Mechelen, dat overal goed tussen zat. Of toch bijna overal, want vlak voor het uur werd Vranckx een geel karton onder de neus geduwd.

Geen haan die er naar kraaide, tot Lawrence Visser op aangeven van de VAR naar de beelden ging kijken. Die toonden dat Vranckx bij het doorglijden met de studs de kuit van Coulibaly raakte. Geel werd rood en plots moest de thuisploeg met z’n tienen verder.

Dat was het sein voor Beerschot om door te duwen en binnen de tien minuten stond het alweer gelijk. Raphael Holzhauser – wie anders – schilderde een vrije trap op de kruin van Van den Bergh, die de bal koeltjes voorbij Coucke knikte. Tien minuten voor tijd kroop Van den Bergh dan weer in de rol van aangever wanneer hij zijn voorzet door Coulibaly in doel gekopt zag worden.

Na de 2-3 kon KV de bezoekers niet meer in verlegenheid brengen en dus boekt Beerschot een gevleide zege én mag het zich leider noemen. De thuisploeg zal zich voor het hoofd slaan, want het was lang de betere en mist nu de aansluiting met de middenmoot.

Vranckx krijgt rode kaart i.p.v. geel na ingreep van de VAR

Geëmotioneerde Losada moet alles even laten bezinken na de match

Van Damme: "Zonder rode kaart kunnen we voorsprong vasthouden of uitbreiden"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “Tot de rode kaart was het bij ons top. We controleerden niet alleen, we creëerden ook. We hadden Beerschot goed bestudeerd en wisten dat er veel mogelijkheden waren en konden hun sterktes elimineren tot de rode kaart. Ik ben heel fier op die prestatie. Je komt ongelukkig 0-1 achter, maar komt uiteindelijk nog verdiend 2-1 voor. En dan gooit die rode kaart roet in het eten. Het is gewoon geen rode kaart. Ik denk dat dialoog met de scheidsrechter niet nodig is. Ik weet niet wat er achter mij gezegd werd, maar ik vroeg aan de scheids om op de communicatie te letten en ik kreeg geel. ”

Joachim Van Damme (KV Mechelen): “Ik zag de tackle van Aster Vranckx in real time en ik had niet eens het gevoel dat het een kaart was. Hij speelt eerst de bal en glijdt dan door. Daarna geeft de scheidsrechter rood op basis van de beelden. Zuur voor ons, want dat is echt een kantelmoment. De match zat goed op slot en daar verliezen we de wedstrijd, denk ik. Als we die rode kaart niet krijgen, kunnen we de voorsprong volgens mij vasthouden of zelfs nog uitbreiden. We moeten ons er overzetten, want het zal snel donderdag zijn.”

Van den Bergh: "Hallucinant wat we aan het doen zijn"

Hernán Losada (coach Beerschot): “Het was emotioneel. Deze wedstrijd draaide bij ons om meer dan de drie punten en ik ben trots op mijn ploeg. Het is nu kwestie van bovenaan te blijven staan. We moeten vechten voor elk punt en wanneer we niet scherp staan van bij het begin, krijgen we het moeilijk. Er leeft iets in deze groep. We worden elke dag wakker met veel goesting om naar de club te komen, we amuseren ons tijdens elke training en elke wedstrijd. ”

Jan Van den Bergh (Beerschot): “Of ik de man van de match was, ga ik in het midden laten. Er waren bij ons veel spelers die in de tweede helft op niveau waren. We hadden het heel moeilijk tot aan de rode kaart. Daarna zijn we ons eigen spel beginnen spelen met een schitterend resultaat tegen een moeilijke tegenstander. Het is wat hallucinant wat we aan het doen zijn. Dat wordt ook in de media begrepen en we moeten dat koesteren. Het is jammer dat we het zonder supporters moeten doen, want zij zouden dit de max vinden.”

90+6'

Het zit erop!

Beerschot haalt opgelucht adem, want het wint een lastige wedstrijd en mag zich leider noemen. De bezoekers kwam snel op voorsprong, maar scoorden dan twee keer in eigen doel. De rode kaart van Vranckx leidde een paars offensief. Jan Van den Bergh deed de wedstrijd definitief kantelen met een doelpunt en een assist.

90+4'

Even bibberen bij Beerschot

Bij Beerschot krijgen ze de bal niet meteen weg, dus wordt het nog even bibberen. Alleen krijgt Van Damme de bal niet voor zijn linker en wordt Hairemans niet gevonden met de pass. Nog anderhalve minuut!

90+2'

extra time

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
85'

Aanvallende wissels bij KV

Rob Schoofs en Siemen Voet worden naar de kant gehaald voor Togui en Kaya. Kunnen de invallers nog een punt uit de brand slepen?

83'

Beerschot wil nog eens tegenprikken, maar de doorsteekpass van Holzhauser op Suzuki is ondermaats. De Oostenrijker kon zich vanmiddag toch niet helemaal onderscheiden, ondanks een nieuwe assist.

82'

Siemen Voet gaat even naar de grond nadat hij de overtreding maakt op Eleke. De herhaling toont waarom: Voet loopt volop met het aangezicht tegen de elleboog van de Nigeriaan.

81'

Nog tien minuten voor KV!

En plots moet KV Mechelen weer achtervolgen, en dat met een man minder. Een gelijkspel zou zeker niet onterecht zijn voor de thuisploeg.

80'
80'
79'

Coulibaly kopt KV Mechelen tegen de touwen!

Na minutenlang zoeken naar de juiste pass lukt het voor Beerschot! Jan Van den Bergh gooit de bal voor doel, waar Coulibaly de voorzet in de verste hoek kopt, 2-3!

78'

Er staat intussen nog maar een kwartier op de klok. Kan Beerschot de overwinning en de leidersplaats nog binnenhalen? Of houdt het Mechelse fort stand tot het laatste fluitsignaal?