Oostende maakt de mooiste, maar het is Kortrijk dat nog eens wint

  1. 32' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (1 - 1)
  2. 17' - Geel - Cameron McGeehan
  3. 4' - Doelpunt - Gilles Dewaele (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Ilombe Mboyo door Yani Van Den Bossche
  2. 87' - Verv. Michiel Jonckheere door Jovan Stojanovic
  3. 86' - Verv. Anton Tanghe door Sindrit Guri
  4. 81' - Verv. Habib Guèye door Faïz Selemani
  5. 80' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (3 - 1)
  6. 77' - Geel - Jack Hendry
  7. 69' - Verv. Maxime D'Arpino door Nick Batzner
  8. 69' - Verv. Cameron McGeehan door François Marquet
  9. 57' - Geel - Andrew Hjulsager
  10. 49' - Doelpunt - Habib Guèye (2 - 1)
  4'goalGilles Dewaele1 - 0
  32'goalAndrew Hjulsager1 - 1
  49'goalHabib Guèye2 - 1
  80'goalIlombe Mboyo3 - 1

  KV Kortrijk heeft het weekend afgesloten met een eerste zege in 5 wedstrijden. Ook KV Oostende had dat graag voor mekaar gekregen, maar het kwam niet verder dan één doelpunt. Wel een beauty: Hjulsager scoorde met een prachtige omhaal.

  KV Kortrijk - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Oostende laat zich na de pauze, net als in het begin van de wedstrijd, verrassen door een snelle goal van Kortrijk. Deze keer komen ze er niet meer overheen.
  • Man van de match: Kortrijk-doelman Marko Ilic kreeg na zijn debuut tegen Club Brugge opnieuw het vertrouwen van Vanderhaeghe en heeft dat allerminst beschaamd.
  • Opvallend: Ilic moest zich net als tegen Club vorige week maar één keer gewonnen geven. Toen scoorde Noa Lang met een fraaie omhaal, vandaag deed Hjulsager het op bijna identieke wijze.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Oostende (3-1)

  Vroege goal KVK, Hjulsager antwoordt met pareltje

  Kortrijk beleefde een droomstart tegen Oostende en klom bij de eerste de beste aanval op voorsprong. Dewaele won het luchtduel bij een voorzet van Mboyo en zag zijn kopbal via een KVO-verdediger in doel verdwijnen.

   

  KVK was baas in eigen huis en kwam nog een paar keer dicht bij een tweede treffer, maar Jonckheere en Mboyo stuitten op Hubert.

   

  Pas halverwege de eerste helft kon Oostende uit de omknelling breken en zelf voor gevaar zorgen. Gueye nam de eerste kans voor zijn rekening, Ilic pareerde. Even later was Oostende daar opnieuw: Bataille bracht voor doel, Hulsjager nam Ilic te grazen met een geweldige omhaal.

   

  Kortrijk en Oostende bleven elkaar ook na de gelijkmaker gretig bestoken. Ilic hield Gueye van de 1-2, aan de overzijde buffelde Rougeaux een vrije kopkans naast.

  Mboyo krijgt schoen in het gezicht

  Na de rust houdt Kortrijk de voorsprong wel vast

  De tweede helft kende een bijna identieke start als de eerste, met KVK dat al snel de weg naar doel vond. Ocansey kon een knappe solo niet afronden, maar Gueye was goed gevolgd en herstelde de Kortrijkse voorsprong.

   

  En ook nu probeerde de thuisploeg tevergeefs om die bonus snel uit verdubbelen. Jonckheere knalde te hoog, Mboyo besloot op Hubert.

   

  KVO vond met wat vertraging toch zijn tweede adem en zo begonnen de kansen zich aan beide kanten weer op te stapelen, met een glansrol voor de doelmannen. Hubert had een knappe reflex in huis om Mboyo af te stoppen, zijn collega Ilic deed zo mogelijk nog beter bij een uithaal van Gueye.

   

  De beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor affluiten. Mboyo ging aan de haal met een ongelukkige terugspeelbal van Tanghe en werkte koelbloedig af: 3-1.

  Normaal mag geen kat komen kijken naar het voetbal, toch is er eentje gespot in Kortrijk

  Rougeaux Knalt stevig tegen de boarding

  Reacties van de coaches:

  • Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "Het is een gekke wedstrijd geworden. We hadden verschillende kansen om een ruimere voorsprong te hebben dan die 1-0, en dan is het toch prijs aan de andere kant en begint er toch weer wat twijfel in de groep te komen. In de tweede helft zijn we dan opnieuw goed gestart met een doelpunt, en dan zie je dat er langs beide kanten nog kansen komen, met goede reddingen van de keepers."

   "De meest uitgesproken kansen waren misschien voor ons, maar we missen ze, waardoor we de drie punten toch nog niet over de
   streep trekken. Gelukkig kon Mboyo de wedstrijd uiteindelijk wel beslissen. Maar je merkt dat het dit seizoen allemaal heel dicht bij elkaar ligt. Daarom hadden we die drie punten ook nodig, om dan volgende week met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Charleroi te kunnen."

  • Alexander Blessin (KV Oostende): "We hadden verschillende problemen vandaag. Na twintig minuten had het al 2-0 of 3-0 kunnen staan, maar gelukkig had Hubert een heel goede dag. Daarna kwamen we beter in de match en herstelden we het evenwicht. We scoren ook een heel mooie goal. Maar dan komen we uit de kleedkamers en beginnen we weer de duels te verliezen, met de snelle 2-1 tot gevolg. We hadden dan wel nog een betere periode, maar konden niet meer scoren."

   "Over de hele match bekeken waren we maar een half uur goed. We verloren te veel duels en leden te veel balverlies. En in deze periode worden al onze fouten meteen afgestraft. Ik kan niet zeggen dat mijn spelers niet hard gewerkt hebben, maar op dit moment krijgen we te gemakkelijk doelpunten tegen. Daar moeten we aan werken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! KV Kortrijk boekt tegen KV Oostende zijn tweede thuiszege van het seizoen: 3-1. .
  3. tweede helft, minuut 91. Hubert heeft er, ondanks de drie tegengoals, een uitstekende wedstrijd op zitten. Nu houdt hij Selemani van de 4-1 met een knappe voetveeg. .
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Yani Van Den Bossche erin, Ilombe Mboyo eruit
  5. tweede helft, minuut 89. De bezoekers dringen nog wat aan met een paar voorzetten vanaf links, maar Ilic heeft al moeilijker ballen gepakt vandaag. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Michiel Jonckheere eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Anton Tanghe eruit
  8. tweede helft, minuut 83. KV Oostende geeft zich niet zomaar gewonnen. Hjulsager omspeelt de halve verdediging, zijn gekraakte schot wordt bijna een assist voor Gueye, maar die kan er net niet bij. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Faïz Selemani erin, Habib Guèye eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Ilombe Mboyo van KV Kortrijk. 3, 1.
  11. tweede helft, minuut 80. Mboyo nu wel met de 3-1! KV Oostende doet zichzelf hier de das om! Mboyo gaat aan de haal met een dramatische terugspeelbal van Tanghe en prikt na enig geaarzel de 3-1 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld? .
  12. tweede helft, minuut 79. Kortrijk verzuimt om de wedstrijd dood te maken. Gueye stormt nog eens richting Hubert, maar Theate zit ertussen met een scherpe tackle. .
  13. Gele kaart voor Jack Hendry van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 77
  14. tweede helft, minuut 76. Topsave van Ilic! De ingevallen Batzner rolt de linkerflank op en bedient Gueye, die Ilic alweer tot een geweldige redding dwingt. Wat een parade! .
  15. tweede helft, minuut 73.
  16. tweede helft, minuut 70. Nog 20 minuten. Oostende probeert zich weer in de partij te knokken, maar vindt moeilijker de openingen dan in de eerste helft. Kortrijk houdt de zaak goed gesloten achterin. .
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Maxime D'Arpino eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Cameron McGeehan eruit