Zulte Waregem dient Gent een nieuwe ontluisterende nederlaag toe

  1. 37' - Doelpunt - Tomáš Chorý (0 - 2)
  2. 27' - Doelpunt vrije trap - Omar Govea (0 - 1)
  3. 25' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  1. 90+1' - Verv. Bassem Srarfi door Mathieu De Smet
  2. 89' - Verv. Omar Govea door Panagiotis Armenakas
  3. 82' - Doelpunt - Jelle Vossen (0 - 3)
  4. 78' - Verv. Alessio Castro-Montes door Jordan Botaka
  5. 71' - Verv. Tomáš Chorý door Jelle Vossen
  6. 64' - Verv. Sven Kums door Dogbole Niangbo
  7. 54' - Geel - Laurens De Bock
  27'free kick goalOmar Govea0 - 1
  37'goalTomáš Chorý0 - 2
  82'goalJelle Vossen0 - 3

  Zulte Waregem heeft AA Gent nog wat dieper in de put geduwd, het werd 0-3 in de Ghelamco Arena. Voor Gent is het al de 8e competitienederlaag van het seizoen. Zulte Waregem kan de drie punten goed gebruiken.

  AA Gent - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Al na vier minuten heeft Bukari de 1-0 aan de voet, maar hij laat de opgelegde kans liggen. Geen droomstart voor AA Gent, wel een nachtmerriescenario in het vervolg van de match.
  • Man van de match: Omar Govea etaleerde opnieuw zijn gave traptechniek, eerst met een knappe vrije trap voor de 0-1, daarna met de gemeten voorzet voor de 0-3 van Vossen.
  • Opvallend: AA Gent is er dit seizoen nog niet in geslaagd om twee wedstrijden na elkaar te winnen en blijft zo aanmodderen in de middenmoot.

  Bekijk de goals uit Gent - Zulte Waregem (0-3)

  Missers van Bukari breken Gent zuur op

  AA Gent wou zich na de Europese opdoffer herpakken in de eigen competitie en schoot tegen Zulte Waregem sterk uit de startblokken. Bukari kreeg in het openingskwartier twee uitstekende kansen voorgeschoteld, maar de Ghanees faalde twee keer oog in oog met doelman Bostyn.

   

  Dat gebrek aan efficiëntie brak de thuisploeg zuur op. Sinan Bolat, die het vertrouwen kreeg van Wim De Decker, was nog bij de pinken bij een schot van Bruno, maar had even later geen reactie in huis op een vrije trap van Govea.

   

  AA Gent was van slag en kreeg nog voor de pauze een tweede dreun te verwerken. Srarfi slalomde handig door de thuisdefensie en mikte de bal precies op het hoofd van de boomlange Chory, die de 0-2 voorbij Bolat kopte.

  Steward moet even voor ballenjongen spelen

  Zulte Waregem maakt tandeloos AA Gent af

  Gent begon aan de tweede helft met Owusu in de plaats van Bezoes, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. De thuisploeg vond zijn energieke spel van het wedstrijdbegin niet meer terug en liep zich vast op de solide organisatie van Zulte Waregem.

   

  De bezoekers voetbalden in een zetel en kwamen nauwelijks nog in de problemen. Bij AA Gent probeerde Odjidja er nog wel wat van te maken, maar het gebrek aan spitsen speelde Gent pijnlijk parten. De ingevallen Niangbo illustreerde dat nog eens door een dikke kans de nek om te wringen.

   

  In de slotfase duwde Zulte Waregem het mes nog wat dieper in de wonde. De ingevallen Jelle Vossen kopte een vrije trap van Govea tegen de touwen en zette zo de sprekende 0-3-eindstand op het bord.

  Opare krijgt waarschuwing voor tijdrekken: "De bal is nat"

  Opare krijgt de bal hard in zijn gezicht

  Na Opare is het de beurt aan Botaka: ook hij krijgt een bal in zijn gezicht

  Vossen: "Weinig af te dingen op deze overwinning"

  • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "Niet alleen mijn doelpunt doet deugd, ook de overwinning. Als je op Gent komt spelen, is het niet evident om met de drie punten naar huis te gaan. Maar we hebben het goed aangepakt. Na een moeilijke beginfase kwamen we beter en beter in de wedstrijd. We hielden goed stand, en de momenten die we gekregen hebben, hebben we optimaal benut. Ik denk niet dat er veel af te dingen valt op deze overwinning. We houden de nul, wat ook al een hele tijd geleden was, en we scoren drie keer. Dat is alleen maar positief. Deze zege doet heel veel deugd en geeft vertrouwen voor de volgende weken."

  • Vadis Odjidja (AA Gent): "Het had anders kunnen lopen. We begonnen goed en hadden direct twee of drie mogelijkheden, maar spijtig genoeg hebben we die niet kunnen benutten. Dan komen zij op vrije trap op 0-1 en krijgen we nog een ongelukkige tweede goal binnen. In de tweede helft probeerden we wel, maar dan scoren zij een derde keer. Het is absoluut onaanvaardbaar wat er vandaag gebeurd is, omdat we deze wedstrijd absoluut wilden winnen, zeker om een stap vooruit te zetten in de stand. Maar dan hebben we zo’n prestatie. Het was gewoon niet goed genoeg."

  • Gianni Bruno (Zulte Waregem): "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. De mentaliteit was zeer goed, van heel de ploeg. We hebben laten zien dat we niet dood zijn. Vorige week hebben we de match een beetje gemist, maar nu hebben we een ander gelaat laten zien. Defensief stond het zeer goed, want we houden eindelijk nog eens de nul. En voorin hebben we ook mooie dingen laten zien en hebben we Gent pijn gedaan. Dit is echt een referentiematch voor ons. Het komt er nu op aan om op die manier verder te doen en dezelfde mentaliteit te tonen, te beginnen komende vrijdag tegen Anderlecht."

  De Decker: "Had het gevoel dat we moeilijk de rug konden rechten"

  Odjidja: "Het is te wisselvallig"

  Dury: "Het zal met ups en downs blijven"

  Govea: "We mogen niet altijd 2 verschillende gezichten tonen"

  Bostyn: "Blij dat we toch eens een belangrijke match hebben kunnen winnen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! AA Gent lijdt een ontluisterende 0-3-nederlaag tegen Zulte Waregem. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Gent dwingt nog eens een hoekschop af, maar die levert niets op. Het is integendeel Zulte Waregem dat nog een tegenaanval kan opzetten. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Mathieu De Smet erin, Bassem Srarfi eruit
  5. tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Panagiotis Armenakas erin, Omar Govea eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Bruno toont genade. Bruno laat na om de vernedering voor Gent compleet te maken. Hij verschijnt alleen voor Bolat, maar een mindere controle doet hem de das om. .
  8. tweede helft, minuut 86. Bij Gent lopen de frustraties op. Na een onnodige overtreding van Odjidja laat Owusu zich gelden, Boucaut moet de gemoederen bedaren. .
  9. tweede helft, minuut 82.
  10. tweede helft, minuut 82.
  11. tweede helft, minuut 82. Vossen maakt het helemaal af. Zulte Waregem mag de drie punten nu zeker bijschrijven! Invaller Jelle Vossen kopt een vrije trap van Govea onhoudbaar tegen de touwen: 0-3, een ontluisterend resultaat voor AA Gent. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 0, 3.
  13. tweede helft, minuut 81. Even een omsingeling van de grote rechthoek van Zulte Waregem. AA Gent zoekt tevergeefs naar een gaatje in de rood-witte afweer. .
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Jordan Botaka erin, Alessio Castro-Montes eruit
  15. tweede helft, minuut 75.
  16. tweede helft, minuut 75. Ook Niangbo kan niet scoren. Het gebrek aan efficiëntie bij AA Gent wordt nog eens onderstreept door Niangbo. De invaller wordt prima in het straatje gestuurd door Odjidja, maar ook hij kan de nul niet wegvegen. .
  17. tweede helft, minuut 73. Zulte Waregem komt zowaar nog eens in de buurt van Bolat. Bruno schudt Ngadeu af en knalt vanuit een schuine hoek over. .