Armoe troef: Club Brugge is leider af na zwakke match in Moeskroen

  1. 90+4' - Geel - Clinton Mata
  2. 90+1' - Verv. Nuno Da Costa door Harlem Gnohéré
  3. 87' - Geel - Odilon Kossounou
  4. 82' - Geel - Dimitri Mohamed
  5. 78' - Verv. Noa Lang door Emmanuel Dennis
  6. 76' - Geel - Capita
  7. 68' - Verv. Beni Badibanga door Capita
  8. 61' - Verv. Michael Krmencík door Youssouph Badji
  9. 59' - Verv. Charles-Andreas Brym door Imad Faraj
  10. 54' - Verv. David Chidozie Okereke door Siebe Schrijvers

  Club Brugge is zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League kwijt. In Moeskroen kon het maar een puntje rapen na een draak van een wedstrijd: 0-0. Simon Mignolet hield Moeskroen nog van de zege in de extra tijd.

  Moeskroen - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: We stevenen af op een bloedeloze 0-0 wanneer invaller Gnohéré plots de bal voor zijn voeten krijgt. Mignolet schudt een geweldige redding uit zijn mouw en redt een punt voor Club.
  • Man van de Match: Niemand bij Club Brugge had genoeg inspiratie om er iets van te maken. Moeskroen deed dan weer iets te veel zijn best om de zaak te betonneren. Geen awards voor deze janboel.
  • Opvallend: Hans Vanaken zit na vanavond aan 125 opeenvolgende wedstrijden in het blauw-zwarte shirt van Club Brugge. Sinds maart 2018 was hij elke keer op post. Straffe reeks van de Gouden Schoen.

  Mignolet heeft geweldig redding in huis op poging van Gnohéré

  Een nul over de hele lijn

  Club Brugge had wat recht te zetten na de bolwassing in Dortmund, maar Moeskroen was na zijn eerste zege van het seizoen niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden. De thuisploeg zette een strakke organisatie neer en daar kwam Club amper doorheen.

   

  Verder dan wat halfslachtige pogingen van Okereke, Balanta, Vormer en Lang kwamen de bezoekers niet. De beste kans voor de rust was zelfs voor Moeskroen, maar Da Costa kon het energieke voorbereidende werk van Brym niet afronden.  Club ging rusten met veel vraagtekens en zonder goals.

   

  Een handvol minuten lang leek Club Brugge de juiste versnelling gevonden te hebben, maar dat was slechts schijn. Club reed zich steeds weer vast in hetzelfde straatje en ook de verse grasmat hielp niet echt. Voortdurend glibberden spelers onderuit. Dat mocht echter geen excuus zijn voor de belabberde prestatie van de landskampioen.

   

  Moeskroen vond het ondertussen best. Pas tien minuten voor affluiten vloog de eerste Brugse bal tussen de palen, een tamme vrije trap van Vormer op Koffi. Diep in de toegevoegde tijd werd het bijna helemaal ellendig voor Club. Mignolet moest na balverlies van Kossounou alles uit de kast halen om Gnohéré van de 1-0 te houden.

   

  Club is door het gelijkspel zijn leidersplaats kwijt aan Genk. Moeskroen houdt de kloof met Waasland-Beveren en Sint-Truiden dan weer even groot als ze voor deze speeldag was.

  Simao moet naar tribune, weet niet waar hij moet zitten en weigert mondmasker

  Mignolet: "Meer redenen dan alleen 'minder' voetbal"

  Simon Mignolet bleef met Club Brugge op 0-0 steken. "Ik denk dat er maar één ploeg op het veld stond die wilde voetballen. Dat zijn we gewend, we weten dat we een hele wedstrijd tegen een muur moeten vechten. We hebben alles gedaan wat we konden."

   

  De doelman zocht naar oorzaken voor het flauwe spel. "Ze waren gevaarlijk op de counter met hun snelle mannen. Het veld was niet geweldig om op te spelen. Je moet snel kunnen voetballen om een gaatje te vinden en dat was niet mogelijk. Het verliep stroef. Gezien de omstandigheden denk ik dat er niet meer inzat. We hadden zelfs nog kunnen verliezen."

   

  Mignolet redde inderdaad nog een punt. "Dat was bizar. We trainen daar elke dag op. Ik speel vrij hoog mee met de ploeg omdat we constant drukken. Soms moet je dan bij een counter uit het niets je positie terugvinden. Dat werk werpt nu zijn vruchten af."

   

  Club zit ondertussen wel in een crisisje. "Je kan zeggen dat we niet goed genoeg voetballen om te scoren, maar normaal spelen we in de tweede helft naar onze supporters. Dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven. Er zijn meer redenen dan alleen het 'mindere' voetbal dat we spelen."

   

  "Het is positief dat we opnieuw zo'n grote wedstrijd hebben", blikte Mignolet al vooruit naar woensdag. "Iedereen kijkt ernaar uit. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we hebben in Zenit getoond dat we de drie punten kunnen pakken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Afgelopen! Oef. Na een schabouwelijke vertoning delen Moeskroen en Club Brugge de punten. Deze wedstrijd was de ultieme 0-0. .
  3. tweede helft, minuut 94. Mata moet een counter afbreken en krijgt geel voor zijn trekfout op Faraj. Een erg nuttige overtreding, dat wel. .
  4. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  5. Wat krijgen we nu? Kossounou speelt de bal kwijt aan de pas ingevallen Gnohéré. Die ruikt dat Mignolet uit zijn goal staat en schiet meteen, maar de doelman slaat die poging nog uit de verste hoek. . tweede helft, minuut 93.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Nuno Da Costa eruit
  7. tweede helft, minuut 89. De aanvallende krachten van Club Brugge geven niet thuis. Bert Sterckx.
  8. tweede helft, minuut 88. Komt er nog wat van? Vanaken opent gepast naar Schrijvers, maar diens plaatsbal botst meters naast. We slepen ons naar het einde. .
  9. Gele kaart voor Odilon Kossounou van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 87. Jorge Simao pakt zijn tweede gele kaart. De coach van Moeskroen moet in de lege tribune gaan zitten. .
  11. tweede helft, minuut 85. Kossounou heeft last met een botsende bal en Hocko zit in zijn rug. Mignolet komt hem helpen. .
  12. Theater van Dennis. Dennis maakt veel misbaar na een duwtje van Mohamed. Hij ligt te kermen van de pijn, maar verrijst dan plots om een voorzet te trappen. Schrijf hem maar op voor de Oscars. . tweede helft, minuut 84.
  13. Gele kaart voor Dimitri Mohamed van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 81. Tussen de palen! Veel stelt het niet voor, maar we noteren zowaar een Brugse poging tussen de palen. Koffi vangt de vrije trap van Vormer, uit een heel scherpe hoek, eenvoudig. .
  15. tweede helft, minuut 80. Het zal moeten komen van een flits. Geen idee wie daarvoor zou moeten zorgen. .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Emmanuel Dennis erin, Noa Lang eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Dennis heeft vanavond langer op de bank gezeten dan deze week op de ploegbus van Club. De eigenzinnige Nigeriaan maakt zich op voor een korte invalbeurt. .
  18. Gele kaart voor Capita van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 75. Even opletten achterin bij l'Excel! Agouzoul blokt een razend gevaarlijk schot van Vanaken en de rebound van Schrijvers zeilt voorlangs. Is dit een voorbode van meer? .