• home
 • video
 • pas verschenen

  Armoe troef: Club Brugge is leider af na zwakke match in Moeskroen

  1. 90+4' - Geel - Clinton Mata
  2. 90+1' - Verv. Nuno Da Costa door Harlem Gnohéré
  3. 87' - Geel - Odilon Kossounou
  4. 82' - Geel - Dimitri Mohamed
  5. 78' - Verv. Noa Lang door Dennis
  6. 76' - Geel - Capita
  7. 68' - Verv. Beni Badibanga door Capita
  8. 61' - Verv. Michael Krmencík door Youssouph Badji
  9. 59' - Verv. Charles-Andreas Brym door Imad Faraj
  10. 54' - Verv. David Chidozie Okereke door Siebe Schrijvers

  Club Brugge is zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League kwijt. In Moeskroen kon het maar een puntje rapen na een draak van een wedstrijd: 0-0. Simon Mignolet hield Moeskroen nog van de zege in de extra tijd.

  Moeskroen - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: We stevenen af op een bloedeloze 0-0 wanneer invaller Gnohéré plots de bal voor zijn voeten krijgt. Mignolet schudt een geweldige redding uit zijn mouw en redt een punt voor Club.
  • Man van de Match: Niemand bij Club Brugge had genoeg inspiratie om er iets van te maken. Moeskroen deed dan weer iets te veel zijn best om de zaak te betonneren. Geen awards voor deze janboel.
  • Opvallend: Hans Vanaken zit na vanavond aan 125 opeenvolgende wedstrijden in het blauw-zwarte shirt van Club Brugge. Sinds maart 2018 was hij elke keer op post. Straffe reeks van de Gouden Schoen.

  Mignolet heeft geweldig redding in huis op poging van Gnohéré

  Een nul over de hele lijn

  Club Brugge had wat recht te zetten na de bolwassing in Dortmund, maar Moeskroen was na zijn eerste zege van het seizoen niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden. De thuisploeg zette een strakke organisatie neer en daar kwam Club amper doorheen.

   

  Verder dan wat halfslachtige pogingen van Okereke, Balanta, Vormer en Lang kwamen de bezoekers niet. De beste kans voor de rust was zelfs voor Moeskroen, maar Da Costa kon het energieke voorbereidende werk van Brym niet afronden.  Club ging rusten met veel vraagtekens en zonder goals.

   

  Een handvol minuten lang leek Club Brugge de juiste versnelling gevonden te hebben, maar dat was slechts schijn. Club reed zich steeds weer vast in hetzelfde straatje en ook de verse grasmat hielp niet echt. Voortdurend glibberden spelers onderuit. Dat mocht echter geen excuus zijn voor de belabberde prestatie van de landskampioen.

   

  Moeskroen vond het ondertussen best. Pas tien minuten voor affluiten vloog de eerste Brugse bal tussen de palen, een tamme vrije trap van Vormer op Koffi. Diep in de toegevoegde tijd werd het bijna helemaal ellendig voor Club. Mignolet moest na balverlies van Kossounou alles uit de kast halen om Gnohéré van de 1-0 te houden.

   

  Club is door het gelijkspel zijn leidersplaats kwijt aan Genk. Moeskroen houdt de kloof met Waasland-Beveren en Sint-Truiden dan weer even groot als ze voor deze speeldag was.

  Simao moet naar tribune, weet niet waar hij moet zitten en weigert mondmasker

  Mignolet: "Meer redenen dan alleen 'minder' voetbal"

  Simon Mignolet bleef met Club Brugge op 0-0 steken. "Ik denk dat er maar één ploeg op het veld stond die wilde voetballen. Dat zijn we gewend, we weten dat we een hele wedstrijd tegen een muur moeten vechten. We hebben alles gedaan wat we konden."

   

  De doelman zocht naar oorzaken voor het flauwe spel. "Ze waren gevaarlijk op de counter met hun snelle mannen. Het veld was niet geweldig om op te spelen. Je moet snel kunnen voetballen om een gaatje te vinden en dat was niet mogelijk. Het verliep stroef. Gezien de omstandigheden denk ik dat er niet meer inzat. We hadden zelfs nog kunnen verliezen."

   

  Mignolet redde inderdaad nog een punt. "Dat was bizar. We trainen daar elke dag op. Ik speel vrij hoog mee met de ploeg omdat we constant drukken. Soms moet je dan bij een counter uit het niets je positie terugvinden. Dat werk werpt nu zijn vruchten af."

   

  Club zit ondertussen wel in een crisisje. "Je kan zeggen dat we niet goed genoeg voetballen om te scoren, maar normaal spelen we in de tweede helft naar onze supporters. Dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven. Er zijn meer redenen dan alleen het 'mindere' voetbal dat we spelen."

   

  "Het is positief dat we opnieuw zo'n grote wedstrijd hebben", blikte Mignolet al vooruit naar woensdag. "Iedereen kijkt ernaar uit. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we hebben in Zenit getoond dat we de drie punten kunnen pakken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Afgelopen! Oef. Na een schabouwelijke vertoning delen Moeskroen en Club Brugge de punten. Deze wedstrijd was de ultieme 0-0. .
  3. tweede helft, minuut 94. Mata moet een counter afbreken en krijgt geel voor zijn trekfout op Faraj. Een erg nuttige overtreding, dat wel. .
  4. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  5. Wat krijgen we nu? Kossounou speelt de bal kwijt aan de pas ingevallen Gnohéré. Die ruikt dat Mignolet uit zijn goal staat en schiet meteen, maar de doelman slaat die poging nog uit de verste hoek. . tweede helft, minuut 93.
  6. Zes minuten!? Waar hebben ze die vandaan gehaald? En vooral, waarom? . tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Nuno Da Costa eruit
  8. tweede helft, minuut 89. De aanvallende krachten van Club Brugge geven niet thuis. Bert Sterckx.
  9. tweede helft, minuut 88. Komt er nog wat van? Vanaken opent gepast naar Schrijvers, maar diens plaatsbal botst meters naast. We slepen ons naar het einde. .
  10. Gele kaart voor Odilon Kossounou van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 87