Genk blijft op zijn wolk: het swingt tegen Cercle naar 18 op 18

  1. 38' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 4)
  2. 33' - Geel - Dino Hotic
  3. 30' - Doelpunt - Bryan Heynen (0 - 3)
  4. 16' - Doelpunt - Junya Ito (0 - 2)
  5. 9' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
  1. 82' - Verv. Théo Bongonda door Luca Oyen
  2. 81' - Verv. Dino Hotic door Leonardo Da Silva Lopes
  3. 78' - Verv. Anthony Musaba door Thibo Somers
  4. 77' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  5. 77' - Verv. Bryan Heynen door Eboue Kouassi
  6. 74' - Doelpunt - Théo Bongonda (1 - 5)
  7. 62' - Geel - Jean Marcelin
  8. 57' - Verv. Charles Vanhoutte door Alexander Corryn
  9. 51' - Doelpunt - Dino Hotic (1 - 4)
  9'goalPaul Onuachu0 - 1
  16'goalJunya Ito0 - 2
  30'goalBryan Heynen0 - 3
  38'goalPaul Onuachu0 - 4
  51'goalDino Hotic1 - 4
  74'goalThéo Bongonda1 - 5

  Genk heeft zijn zesde overwinning op een rij beet. Het was meer dan een maatje te groot voor een mak Cercle: 1-5. Topschutter Paul Onuachu maakte zijn 11e en 12e goal van het seizoen. Genk is leider na de draw van Club.

  Cercle Brugge - Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle Brugge had een tactisch plannetje klaar, maar was te zwak om het ook uit te voeren tegen een indrukwekkend Genk. Na een kwartier was de match gespeeld.
  • Man van de match: De aalvlugge Junya Ito glipte gemakkelijk door de Brugse defensie. Met een goal en een assist toonde hij weer zijn waarde.
  • Opvallend: John van den Brom debuteert met twee zeges bij Genk. Zou Jess Thorup, na twee nederlagen met Kopenhagen, al spijt hebben?
  • Volgende speeldagen: Genk is leider na het gelijkspel van Club Brugge. De komende weken krijgt het met Antwerp en Anderlecht twee toppers.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Genk (1-5)

  Cercle Brugge niet bij machte om Genk af te stoppen

  "Defensieve organisatie wordt zeer belangrijk." Cercle-coach Paul Clement had vooraf zo hard mogelijk op die nagel geklopt, maar nog leek zijn boodschap niet door te dringen. Na nog geen 9 minuten had Onuachu zijn 11e goal van het seizoen beet na knap voorbereidingswerk van Ito. 

   

  De Japanner mocht niet veel later nog eens vieren. Terwijl Ito een voorzet veinsde, mikte hij de bal in de korte hoek. Genk had wel nog de tussenkomst van de videoscheidsrechter nodig om de 0-2 op het scorebord te zien.

   

  De voorbereidende lesjes van Clement lagen na een kwartier al in de prullenmand. Cercle had nochtans de pijnpunten van het Genkse 3-4-3-systeem bestudeerd, maar was niet bij machte om dat op het veld te tonen.

   

  Genk raasde gewoon door: Bryan Heynen liet zijn lange blessureperiode definitief achter zich met een rake kopbal, Onuachu dikte nog wat meer aan met een onhoudbare streep. De jarige Thomas Didillon had halfweg al vier cadeautjes in ontvangst mogen nemen.

  Bongonda pikt nog zijn doelpuntje mee

  Wedstrijd gespeeld, zou je denken, maar Genk leek niet van plan om de tweede helft op spaarmodus af te werken. Tot Dino Hotic de eerste kans voor Cercle Brugge heerlijk via de lat binnen knalde.

   

  De eerredder van Cercle Brugge nam de strijdlust van Genk wat weg. De thuisploeg kreeg veel meer het initatief na de pauze, maar het tempo lag te laag om iets klaar te krijgen. Genk hield eenvoudig stand.

   

  Met Ito en Onuachu op het scorebord knaagde het toch nog wat bij Theo Bongonda, die minder in het stuk voorkwam. Een kwartier voor tijd vond de kwieke aanvaller een schietgat in de Brugse muur: via de paal knalde hij zijn 8e goal in 5 wedstrijden raak. Alle doelen op het Genkse takenlijstje waren nu afgevinkt.

   

  Met 18 op 18 springt Genk (even) naar de leidersplaats. John van den Brom had zich geen mooiere start kunnen wensen.

  Hotic knalt eerredder van Cercle Brugge heerlijk binnen

  Van den Brom: "Als we zo spelen, zijn we moeilijk te stoppen"

  2 wedstrijden, 9 goals. Voor John van den Brom kon zijn Genks avontuur niet beter beginnen. "Als je bij de rust 4-0 voor staat na een fantastische eerste helft, zal de tweede helft altijd wat minder worden. Maar we hebben bevestigd waar we vorige week mee geëindigd zijn tegen Moeskroen."

   

  "Ik ben heel tevreden over het spel en de punten. De drie spelers voorin zijn heel belangrijk voor de ploeg. Maar ook onze verdedigers speelden goede ballen tussen de ruimtes. Dat is kwaliteit."

   

  "Of we dit ook tegen Antwerp kunnen brengen? Ik zou niet weten waarom. Genk is een ploeg met vertrouwen, die dat ook uitstraalt. Het zou mooi zijn om dat tegen Antwerp te bevestigen. Als we zo spelen, zijn we moeilijk te stoppen."

  Clement: "Niveau voor de rust was niet aanvaardbaar"

  Paul Clement had heel wat minder redenen om tevreden te zijn. "De eerste helft was het grote probleem", was zijn analyse. "We wisten dat Genk heel gevaarlijk was en elke fout werd afgestraft. We waren heel zwak voor de rust. We maakten fouten op belangrijke momenten."

   

  "In de tweede helft was het anders. Genk nam misschien wel de voet wat van het gaspedaal, maar we speelden zeker beter dan voor de pauze. Als we dit meteen hadden gedaan, was het misschien wat spannender geweest. Ik vroeg tijdens de rust meer vertrouwen, attitude..."

   

  "Het niveau was helaas niet aanvaardbaar voor de rust. Het is een beetje een rollercoaster dit seizoen, we moeten consistenter zijn in onze prestaties."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde. Genk springt naar de leiding met een overtuigende 18 op 18. Ook Cercle Brugge is niet opgewassen tegen de ploeg in vorm en krijgt een 1-5-pandoering. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. Cercle op de paal. Cercle Brugge kan de pijn bijna verzachten met een tweede doelpunt. Vitinho staat oog in oog met Vukovic, maar mikt op de paal. . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 89. Didillon houdt het op 1-5. Racing Genk heeft het tempo achterwege gelaten, maar komt wel nog tot de beste kansen. Didillon heeft een goede voetveeg nodig om ook Maehle van een doelpunt te houden. .
  5. tweede helft, minuut 87. Racing Genk krijgt het voordeel, maar Maehle en Hrosovsky lopen elkaar voor de voeten in het strafschopgebied. Hier zat nog iets in voor Genk. .
  6. tweede helft, minuut 84. Invallers Oyen en Dessers bouwen samen aan een aanval. Oyen probeert het met een voorzet naar de tweede paal, Dessers wordt afgetroefd. .
  7. tweede helft, minuut 82. Ook Theo Bongonda krijgt na zijn doelpunt wat rust. Hij schudt aan de zijlijn de hand van Luca Oyen. .
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Théo Bongonda eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Leonardo Da Silva Lopes erin, Dino Hotic eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Cyril Dessers toont dat hij wel nog wil aanvallen. De aanvaller komt echter tegenover een groen-zwarte meerderheid te staan. .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Anthony Musaba eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Bryan Heynen en Onuachu, samen goed voor drie doelpunten, mogen uitblazen op de bank. Kouassi en Dessers nemen hun plek in. Er staan al 5 Genkse goals op het scorebord, maar Dessers zal wel ook nog een doelpuntje willen. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Eboue Kouassi erin, Bryan Heynen eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Bongonda lust wel nog een doelpunt. De aalvlugge aanvaller sluipt het strafschopgebied in, maar gaat dan te gemakkelijk neer. .
  16. tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 75. Prachtgoal van Bongonda. We slikken onze woorden weer in: Bongonda heeft wel zijn stempel gedrukt. Met een fantastische streep vloert hij Didillon een vijfde keer, paal binnen. Zijn achtste doelpunt in vijf wedstrijden. .
  18. tweede helft, minuut 74.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Théo Bongonda van KRC Genk. 1, 5.
  20. tweede helft, minuut 73. Paul Onuachu kan met de nodige moeite op doel koppen. Meer dan een vangbal is het niet voor Didillon. .