54'
Gianni Bruno
54'
1 - 2

KV Mechelen heeft na 4 matchen nog eens de smaak van de zege geproefd. Het ging winnen op het veld van Zulte Waregem. Hairemans was de uitblinker met een assist en een doelpunt.

Zulte Waregem - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: KV Mechelen grijpt de macht met een doelpunt kort voor en kort na de rust. De 0-2 van Geoffry Hairemans geeft de bezoekers net genoeg marge. Verder dan de aansluitingstreffer van Bruno komt Zulte Waregem niet meer.
  • Man van de match: Dijk van een wedstrijd voor Geoffry Hairemans. Met een heerlijke voorzet buitenkant voet bood hij Storm de openingstreffer op een presenteerblaadje aan en na de rust pikte hij voor de tweede speeldag op rij ook zelf zijn goal mee.
  • Opvallend: KV Mechelen pakt voor het tweede seizoen op rij de volle buit in het Regenboogstadion. Eind juli vorig jaar werd het 0-2. Ook toen opende Storm de score, Engvall maakte de tweede goal.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - KV Mechelen (1-2)

Storm bezorgt KV Mechelen verdiende voorsprong

KV Mechelen pakte vorig seizoen de volle buit in het Regenboogstadion en dat kunstje wilden de bezoekers graag overdoen. Ze toonden in elk geval de meeste aanvalsdrift in de openingsfase, Van Damme kon tot twee keer toe voor dreiging zorgen.

Zulte Waregem leek nog niet goed wakker en ontsnapte op het kwartier aan de 0-1. Hairemans haalde in één tijd uit op een voorzet van Storm, zijn schot strandde op de paal. Pas na 20 minuten bokste ook de thuisploeg een kans in elkaar. Govea lanceerde Bruno, maar die miste zijn controle en zo kon Coucke redding brengen.

Het was meteen het enige wapenfeit van de thuisploeg. KV Mechelen bleef de lakens uitdelen en kreeg kort voor de rust loon naar werken. Hairemans bracht de bal buitenkant voet heerlijk voor doel en daar prikte Storm de openingstreffer in één tijd fraai in doel.

Ref Dierick gaat even zitten

KV Mechelen houdt stand na aansluitingstreffer Bruno

Francky Dury moest ingrijpen en deed dat ook. Opare nam de plaats in van Sissako en schilderde meteen de bal op het hoofd van Chory, maar die besloot aan de eerste paal slap in de handen van Coucke.

Kort daarna ontbond KV Mechelen nog eens zijn duivels. Een schot van Storm sprong weg op de kruising, maar Walsh kon de bal weer voor doel brengen en daar liet Hairemans Bostyn kansloos achter met een rake kopbal. 0-2 na amper 5 minuten in de tweede helft.

Een nieuwe tik voor Zulte Waregem, maar de thuisploeg reageerde 5 minuten later al. Na een één-twee met Chory mikte Bruno de aansluitingstreffer buiten het bereik van Coucke. Het doelpunt gaf frisse moed aan Zulte Waregem, dat plots beter ging voetballen.

Toch kwam de thuisploeg bijzonder goed weg toen Storm plots alleen op doel mocht afgaan. De 1-3 leek in de maak, maar alleen voor Bostyn mikte hij de bal pal op de doelman. Die misser werd twintig minuten voor het einde bijna afgestraft toen een plaatsbal van Marcq op de lat strandde.

Zulte Waregem zette nog alles op alles, KV Mechelen moest achteruit. Maar veel concreet doelgevaar leverde de eindsprint van de thuisploeg niet op. In de extra tijd kreeg Mrabti zelfs nog een uitgelezen kans na een snedige counter, maar hij liet de 1-3 liggen.

Nummertje van Coucke, die de aanstormende Bruno uitschakelt

Vrancken: "Het mag eens wat lelijker zijn en toch 3 punten opleveren"

• Geoffry Hairemans (KV Mechelen): “Eindelijk nog eens een overwinning , dat was al even geleden. We zijn hier heel blij mee. We hebben er hard voor moeten vechten en eindelijk worden we beloond. Het was zeker niet onze beste match en het veld was ook niet super. Ik ben blij dat ik weer belangrijk kan zijn voor KV Mechelen. Hopelijk kan ik deze vorm vasthouden. Mijn assist? Het was gewoon een goede bal, ik kon niet anders dan die bal zo trappen. Het gevoel zat de laatste weken al goed, we hadden ook tegen Club en Charleroi meer dan een punt kunnen pakken. We zijn op de goede weg, dit moeten we vasthouden.”
  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Dit doet heel veel plezier, zeker omdat de jongens er zo hard voor gewerkt hebben. Op basis van de eerste helft is het een verdiende zege. Na de 0-2 was het te onzorgvuldig. Ze hebben toen enkel gevochten voor elkaar, maar dat is ook een verdienste natuurlijk. We hebben ook bijna niks weggeven. Maar we hadden het veel beter moeten uitspelen. Er waren veel mogelijkheden in de omschakeling, maar daar waren we te onzuiver. Maar na heel veel wedstrijden waarin we heel goed voetbal gespeeld hebben zonder punten te pakken, mag het eens iets lelijker zijn en toch 3 punten opleveren.”
  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Dit is een zuur verlies. KV Mechelen voetbalde beter in de eerste helft, maar de 0-1 viel te makkelijk. We begonnen met een goed plan aan de tweede helft, maar als je dan weer te makkelijk een goal slikt, is het achtervolgen. Na de 1-2 bleef het geloof om terug te keren. Wij waren toen beter, maar we hebben niet zoveel kansen meer gecreëerd. Het was ook voortdurend opletten voor de omschakeling. Het zijn allemaal moeilijke matchen nu. We moeten niet kijken naar de tegenstander, maar vooral naar onszelf."

90+4'

KV Mechelen weet na 4 wedstrijden zonder zege eindelijk weer wat winnen is. Het boekt op bezoek bij Zulte Waregem een 1-2-overwinning.

90+3'

KV Mechelen pakt nog uit met een snedige counter. Kabore schotelt Mrabti de 1-3 voor, maar die mikt in één tijd slordig naast.

90+2'

Toch nog even alle hens aan dek voor KV Mechelen. Chory en Coucke gaan met elkaar in de clinch, Dierick fluit een overtreding op de doelman.

90'

90'

3 minuten extra

Zulte Waregem krijgt nog drie extra minuten om een punt uit de brand te slepen. Het blijft razend spannend.

89'

Het loopt bij Zulte Waregem iets te vaak fout bij de beslissende pass. Voor KV Mechelen is het nu toch vooral overleven.

88'
87'

Kaya test iets te fanatiek de kwaliteit van de shirts bij Zulte Waregem. Het komt ook hem op een gele kaart te staan.

86'
85'

Het blijft spannend in het Regenboogstadion. Van Damme solliciteerde al een tijdje naar een gele kaart en wordt nu op zijn wenken bediend door scheidsrechter Dierick.

84'

Beide ploegen voeren nog een wissel door. Bij KV Mechelen neemt Kabore de plaats in van Storm. Bij Zulte Waregem lost Vossen Van Hecke af.

84'
84'
82'

Deschacht bewijst nog maar eens zijn waarde. Met een ultieme tackle op een dieptepass van Kaya voorkomt hij een grote kans voor Togui.

81'

KV Mechelen moet achteruit en dat is toch al een tijdje aan de gang.

Johan De Caluwé op Radio 1
80'

De tijd begint te dringen voor Zulte Waregem. De thuisploeg mag het nog eens proberen op een hoekschop, maar bij KV Mechelen weten ze de bal makkelijk weg te werken.