32
StandardKAS Eupen
Bert Put
Sclessin

Doelman Bodart trapt Standard in 96e minuut nog naar onverhoopt punt tegen Eupen

za 21 november 2020 18:10
  1. 35' - Doelpunt - Merveille Bokadi (1 - 0)
  2. 36' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 1)
  3. 41' - Geel - Eden Shamir
  4. 45' - Rood - Eden Shamir
  1. 57' - Doelpunt vrije trap - Stef Peeters (1 - 2)
  2. 61' - Verv. Maxime Lestienne door Abdoul Tapsoba
  3. 74' - Verv. Julien Ngoy door Amara Baby
  4. 81' - Verv. Obbi Oulare door Felipe Avenatti
  5. 81' - Verv. Adriano Correia door Knowledge Musona
  6. 88' - Verv. Konan N'Dri door Menno Koch
  7. 90+6' - Doelpunt - Arnaud Bodart (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 21/11/20 - 16:15
35'
Merveille Bokadi
35'
1 - 0
36'
Smail Prevljak
1 - 1
36'
57'
Stef Peeters
1 - 2
57'
90+6'
Arnaud Bodart
90+6'
2 - 2

Bodart heeft met een sensatiegoal in minuut 96 de grijze wolken boven Sclessin een beetje verdreven. De Luikenaars stevenden tegen een sterk Eupen af op een eerste thuisnederlaag in de competitie, maar de doelman stak daar een stokje voor.

Doelman Bodart scoort voor Standard in de slotseconden

Standard - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Met de moed der wanhoop trekt Standard-doelman Bodart mee naar voren bij een vrije trap in minuut 96. Hij krijgt de bal pardoes in de voeten en haalt zonder aarzelen de trekker over.
  • Man van de match: Arnaud Bodart hield de tien man van Standard meer dan eens in de wedstrijd en scoorde uiteindelijk ook nog de onwaarschijnlijke gelijkmaker, waarmee hij in de voetsporen treedt van Sinan Bolat, die het 11 jaar geleden ook al eens flikte op Sclessin.
  • Opvallend: Eupen blijft charmeren met technisch verzorgd voetbal, maar kan dat maar moeilijk omzetten in punten. Vooral op verplaatsing grossiert Eupen in puntendelingen: 5 draws in 7 uitwedstrijden, niemand doet ‘beter’.

Bekijk de goals uit Standard - Eupen (2-2)

Standard geeft voorsprong meteen weer uit handen

Standard begon met sportieve én extra-sportieve zorgen aan de partij en dat leek ook in de kopjes te zitten bij de Luikenaars, want het was Eupen dat de wedstrijd in handen nam. Met maar liefst 75 procent balbezit in de openingsfase waren de bezoekers baas in Luik. Peeters en vooral Ngoy zorgden voor de dreiging, maar een doelpunt bleef uit.

Pas halverwege de eerste helft kon Standard wat opschuiven, en dat leverde verrassend snel resultaat op. Bij een vrije trap van Fai pakte Bokadi uit met een fraaie omhaal, De Wolf had geen verhaal: 1-0.

Maar de Luikenaars waren amper klaar met juichen, of de bordjes hingen alweer gelijk. Prevljak werd vrijgespeeld in de zestien meter en de Bosniër, vorig weekend nog trefzeker tegen Nederland, nam Bodart te grazen met een gekruist schot.

En het werd nog wat erger voor de thuisploeg, want op slag van rust pakte Shamir twee keer geel in een paar minuten tijd. Na ingrijpen van de VAR werd die tweede gele kaart zelfs rechtstreeks rood. Hoe dan ook: Standard met z’n tienen de rust in.

Zinho Vanheusden komt zijn ploeg aanmoedigen op krukken

Bodart redt miraculeus puntje voor de thuisploeg

Eupen begon, ondanks dat mannetje meer, niet echt indrukwekkend aan de tweede helft. Het liet het initiatief zelfs aan Standard en keek de kat uit de boom, wachtend op een kans om toe te slaan. Die kans kwam net voor het uur, toen Oulare een vrije trap weggaf op de rand van de zestien meter. Stef Peeters krulde de bal netjes over de muur en in de bovenhoek.

Toch was Eupen nog niet klaar met Standard. Met kansen voor Bokadi en Oulare bleef het uitkijken voor de bezoekers, die zelf nalieten om de wedstrijd helemaal te beslissen. Een vlam van Prevljak trof de vuisten van Bodart.

Net voor het ingaan van de zes minuten blessuretijd leek het dan toch over en uit voor Standard, toen Agbadou er op de counter 1-3 van maakte. De VAR had echter voorafgaand buitenspel van Prevljak opgemerkt en veegde het doelpunt weer van het bord.

En toen moest dé fase van de wedstrijd nog komen. Een afgeweerde vrije trap van de thuisploeg werd opnieuw voor doel gebracht, en daar stond de mee opgeschoven doelman Bodart klaar om de bal van dichtbij tegen de touwen te duwen: 2-2, een schamel puntje voor Standard, dat toch als een overwinning werd gevierd.

Tweede geel en rood?: “Neen, rechtstreeks rood”