• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Bodart trapt Standard in 96e minuut nog naar onverhoopt punt tegen Eupen

  1. 45' - Rood - Eden Shamir
  2. 41' - Geel - Eden Shamir
  3. 36' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 1)
  4. 35' - Doelpunt - Merveille Bokadi (1 - 0)
  1. 90+6' - Doelpunt - Arnaud Bodart (2 - 2)
  2. 88' - Verv. Konan N'Dri door Menno Koch
  3. 81' - Verv. Adriano Correia door Knowledge Musona
  4. 81' - Verv. Obbi Oulare door Felipe Avenatti
  5. 74' - Verv. Julien Ngoy door Amara Baby
  6. 61' - Verv. Maxime Lestienne door Abdoul Tapsoba
  7. 57' - Doelpunt vrije trap - Stef Peeters (1 - 2)

  Bodart heeft met een sensatiegoal in minuut 96 de grijze wolken boven Sclessin een beetje verdreven. De Luikenaars stevenden tegen een sterk Eupen af op een eerste thuisnederlaag in de competitie, maar de doelman stak daar een stokje voor.

  Doelman Bodart scoort voor Standard in de slotseconden

  Standard - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met de moed der wanhoop trekt Standard-doelman Bodart mee naar voren bij een vrije trap in minuut 96. Hij krijgt de bal pardoes in de voeten en haalt zonder aarzelen de trekker over.
  • Man van de match: Arnaud Bodart hield de tien man van Standard meer dan eens in de wedstrijd en scoorde uiteindelijk ook nog de onwaarschijnlijke gelijkmaker, waarmee hij in de voetsporen treedt van Sinan Bolat, die het 11 jaar geleden ook al eens flikte op Sclessin.
  • Opvallend: Eupen blijft charmeren met technisch verzorgd voetbal, maar kan dat maar moeilijk omzetten in punten. Vooral op verplaatsing grossiert Eupen in puntendelingen: 5 draws in 7 uitwedstrijden, niemand doet ‘beter’.

  Bekijk de goals uit Standard - Eupen (2-2)

  Standard geeft voorsprong meteen weer uit handen

  Standard begon met sportieve én extra-sportieve zorgen aan de partij en dat leek ook in de kopjes te zitten bij de Luikenaars, want het was Eupen dat de wedstrijd in handen nam. Met maar liefst 75 procent balbezit in de openingsfase waren de bezoekers baas in Luik. Peeters en vooral Ngoy zorgden voor de dreiging, maar een doelpunt bleef uit.

   

  Pas halverwege de eerste helft kon Standard wat opschuiven, en dat leverde verrassend snel resultaat op. Bij een vrije trap van Fai pakte Bokadi uit met een fraaie omhaal, De Wolf had geen verhaal: 1-0.

   

  Maar de Luikenaars waren amper klaar met juichen, of de bordjes hingen alweer gelijk. Prevljak werd vrijgespeeld in de zestien meter en de Bosniër, vorig weekend nog trefzeker tegen Nederland, nam Bodart te grazen met een gekruist schot.

   

  En het werd nog wat erger voor de thuisploeg, want op slag van rust pakte Shamir twee keer geel in een paar minuten tijd. Na ingrijpen van de VAR werd die tweede gele kaart zelfs rechtstreeks rood. Hoe dan ook: Standard met z’n tienen de rust in.

  Zinho Vanheusden komt zijn ploeg aanmoedigen op krukken

  Bodart redt miraculeus puntje voor de thuisploeg

  Eupen begon, ondanks dat mannetje meer, niet echt indrukwekkend aan de tweede helft. Het liet het initiatief zelfs aan Standard en keek de kat uit de boom, wachtend op een kans om toe te slaan. Die kans kwam net voor het uur, toen Oulare een vrije trap weggaf op de rand van de zestien meter. Stef Peeters krulde de bal netjes over de muur en in de bovenhoek.

   

  Toch was Eupen nog niet klaar met Standard. Met kansen voor Bokadi en Oulare bleef het uitkijken voor de bezoekers, die zelf nalieten om de wedstrijd helemaal te beslissen. Een vlam van Prevljak trof de vuisten van Bodart.

   

  Net voor het ingaan van de zes minuten blessuretijd leek het dan toch over en uit voor Standard, toen Agbadou er op de counter 1-3 van maakte. De VAR had echter voorafgaand buitenspel van Prevljak opgemerkt en veegde het doelpunt weer van het bord.

   

  En toen moest dé fase van de wedstrijd nog komen. Een afgeweerde vrije trap van de thuisploeg werd opnieuw voor doel gebracht, en daar stond de mee opgeschoven doelman Bodart klaar om de bal van dichtbij tegen de touwen te duwen: 2-2, een schamel puntje voor Standard, dat toch als een overwinning werd gevierd.

  Tweede geel en rood?: “Neen, rechtstreeks rood”

  Reacties van de coaches:

  • Benat San Jose (Eupen): "We waren veel beter dan Standard, toch een grote ploeg in België. En niet alleen met elf tegen tien. Ook toen het elf tegen elf was, waren we veel beter en speelden we fantastisch. We hadden nog meer kunnen scoren. Er wordt ook nog een goal van ons afgekeurd, terwijl het volgens mij geen buitenspel was. Ik snap ook niet waarom er 6 minuten worden bijgeteld. En dan krijgen we in de laatste seconde van die 96e minuut nog dat doelpunt tegen… Onvoorstelbaar."

   "We hebben al zoveel pech gekend in het begin van het seizoen. Als we hierna evenveel meeval krijgen als we al pech hebben gehad, gaan we nog veel winnen. Ik kan in elk geval heel trots zijn op mijn spelers voor wat ze vandaag opnieuw hebben getoond. We verdienden hier absoluut om te winnen."

  • Philippe Montanier (Standard): "We kunnen heel tevreden zijn met dit miraculeuze punt, nadat we de hele tweede helft met z’n tienen speelden. We hebben het maximum gegeven met tien tegen elf. Een doelpunt van de keeper in de 96e minuut, dat had ik nog niet meegemaakt in mijn carrière, noch als speler, noch als trainer."

   "Ik ben ook tevreden over de ingesteldheid van de spelers. In de eerste helft hadden we het technisch wel beter kunnen doen, en natuurlijk is het zonde dat je na de 1-0 meteen de gelijkmaker slikt. Daar moeten we meer geconcentreerd zijn en meer compact staan. Maar alles bij elkaar denk ik dat we tevreden mogen zijn met dat punt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Het zit erop! Standard pakt na een onwaarschijnlijk slot nog een puntje, niemand minder dan doelman Bodart scoort de 2-2 tegen Eupen. De bezoekers speelden ruim 45 minuten met een man meer, maar moeten dus met een mager gelijkspel terug naar de Oostkantons. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Arnaud Bodart van Standard. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 96. Bodart maakt gelijk! Niet te geloven! Standard-doelman Bodart gaat mee naar voren in de allerlaatste seconden en hij scoort zowaar de gelijkmaker: 2-2, een ijskoude douche voor Eupen. Bij Standard vieren ze het puntje als een overwinning. .
  5. tweede helft, minuut 93. Nog een schrikmomentje voor Eupen als De Wolf een hoge bal laat schieten, maar met wat geluk komt hij toch weer in balbezit. .
  6. Toegevoegde tijd. We krijgen nog zes minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 91.
  7. Buitenspel! Het doelpunt wordt afgekeurd! Prevljak hindert een Standard-verdediger en neemt zo, vanuit buitenspel, wel degelijk deel aan het spel. Het blijft dus 1-2. . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. Agbadou doet de boeken toe. Nu is het helemaal afgelopen in Luik! Prevljak loopt buitenspel, maar Agbadou niet en die schuift de 1-3 naast Bodart in doel. Of gooit de VAR nog roet in het eten? .
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Konan N'Dri eruit