Van den Brom debuteert bij Genk met vlotte zege en 2e plaats

  1. 45+2' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 1)
  2. 39' - Geel - Paul Onuachu
  3. 38' - Geel - Alessandro Ciranni
  4. 34' - Doelpunt - Nuno Da Costa (0 - 1)
  5. 17' - Geel - Marko Bakic
  1. 87' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  2. 84' - Verv. Junya Ito door Luca Oyen
  3. 81' - Doelpunt - Theo Bongonda (4 - 1)
  4. 80' - Geel - Beni Badibanga
  5. 80' - Verv. Bryan Heynen door Kristian Thorstvedt
  6. 79' - Geel - Nuno Da Costa
  7. 75' - Verv. Marko Bakic door Deni Hocko
  8. 63' - Doelpunt - Paul Onuachu (3 - 1)
  9. 61' - Verv. Harlem Gnohéré door Charles-Andreas Brym
  10. 55' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 1)
  11. 55' - Verv. Fabrice Olinga door Beni Badibanga
  45+2'Junya Ito1 - 1
  63'Paul Onuachu3 - 1

  Racing Genk heeft zijn nieuwe coach John van den Brom een mooi debuut bezorgd. Tegen Moeskroen kwam het wel op achterstand. Maar Bongonda (2x), Ito en Onuachu loodsten Genk op en over de rode lantaarn. Genk komt zo naast Beerschot, op de 2e plaats. "De eerste weken hier bij Genk zijn meer dan geslaagd", zegt Van den Brom.

  Racing Genk - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Racing Genk toont na een zwakke eerste helft een ander gelaat na de rust. Met 2 goals in minder dan 10 minuten deelt de thuisploeg enkele rake klappen uit aan Moeskroen. De bezoekers komen die dubbele uppercut niet meer te boven.
  • Man van de match: Théo Bongonda scoorde niet alleen 2 keer, hij was met zijn flitsende start in de tweede helft ook de verpersoonlijking van de Genkse metamorfose na de rust. De aanvaller bleef een constante gesel voor de Moeskroen-defensie.
  • Opvallend: Moeskroen blijft ook onder de nieuwe coach Jorge Simao in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het bilan na 10 wedstrijden oogt bijzonder mager met amper 3 punten en 7 nederlagen. Bovendien wacht de rode lantaarn door de inhaalwedstrijden nog een hels programma.

  Bekijk de goals uit Genk - Moeskroen (4-1)

  Gretig Moeskroen wordt karig beloond

  Van 18 oktober, zolang was het geleden dat het door corona geplaagde Moeskroen nog een wedstrijd speelde. De honger was dus groot en met Jorge Simao stond er ook een nieuwe kapitein aan het roer. De Portugees had zijn spelers uitstekend klaargestoomd, want de start van Moeskroen was sterk.

   

  Na amper 6 minuten liet Xadas het doelhout al trillen en enkele minuten later moest Vukovic uitpakken met een knappe redding op een verre knal van Olinga. Net geen valse start dus bij het debuut van John van den Brom, maar blij kon de Nederlander toch niet zijn met het Genkse spel.

   

  De thuisploeg speelde ongeïnspireerd. Enkel Bongonda kon Koffi even aan het werk zetten met een lage knal. De doelman stak Genk plots zelf een handje toe. Onuachu kreeg de bal zomaar cadeau, maar Koffi kon zijn lob nog net uit doel houden.

   

  Op het halfuur kreeg Moeskroen wat het verdiende. Op aangeven van Bakic opende Da Costa met buitenkant rechts bijzonder knap de score. Maar de 0-1 was geen wake-up call voor Genk, de thuisploeg bleef steriel en slordig spelen. 

   

  Kort voor de rust maakte Da Costa nog eens oorlog in de zestien, maar Vukovic kon meer onheil voor Genk voorkomen. De goal viel verrassend genoeg aan de overkant. Ito pakte uit met een individuele klasseflits en liet Koffi kansloos achter. Een koude douche voor Moeskroen na een uitstekende eerste helft.

  Moeskroen-spelers moeten tijdens de rust over de boarding klimmen richting kleedkamers

  Genk maakt het verschil in wervelende 2e helft

  Zo zwak Genk acteerde in de eerste helft, zo sterk speelde de thuisploeg in de tweede helft. De thuisploeg kwam als een wervelwind uit de kleedkamer. Koffi moest tot 2 keer toe aan de bak op pogingen van Bongonda en hield ook Uronen van een treffer.

   

  Maar de Genkse druk hield aan en Moeskroen kraakte. De derde keer was de goede keer voor Bongonda. Hij zette Agouzoul vlot in de wind en dit keer moest ook Koffi zich gewonnen geven. 2-1 na 10 minuten in de tweede helft.

   

  De Genkse storm raasde voort en maakte nog meer brokken. Koffi kon een pegel van Ito nog keren, maar Onuachu was goed gevolgd en werkte de rebound simpel binnen. Nog geen 10 minuten na de 2-1 keek Moeskroen plots tegen 2 goals achterstand aan.

   

  De veer was gebroken bij de bezoekers en in de slotfase zette Bongonda zijn ijzersterke wedstrijd nog wat extra in de verf. Na een heerlijke aanval met ééntijdsvoetbal prikte hij op aangeven van Ito zijn tweede van de avond in doel.

  Maehle speelt de bal enig mooi door de benen van Agouzoul

  Bocat Van Moeskroen zorgt voor de mooiste beweging van het weekend

  Van den Brom: "Ik heb genoten van de tweede helft"

  • Jorge Simao (trainer Moeskroen): “In de eerste hebben we ons tactisch plan perfect uitgevoerd. De spelers hebben het voor de rust uitstekend gedaan. De gelijkmaker vlak voor de rust gaf ons een mentale tik. In de tweede helft merkte ik dat we niet meer in staat waren om druk te zetten zoals in de eerste helft. Dat is natuurlijk normaal na een maand zonder wedstrijden. Het is de combinatie van die mentale tik na de eerste tegengoal en fysiek niet in staat zijn om 90 minuten agressief te spelen en druk te zetten op de tegenstander. Hieraan moeten we werken, maar ik ben heel tevreden over wat ik in de eerste helft gezien heb.”
  • John van den Brom (trainer Racing Genk): “Ik heb de spelers tijdens de rust verteld dat Moeskroen in de eerste helft sowieso meer energie verbruikt had en dat ze dat zou opbreken. Dat Moeskroen zo lang niet gespeeld had, was natuurlijk in ons voordeel. Wij moesten vooral comfortabeler aan de bal worden om deze stugge ploeg kapot te spelen. Dat hebben de jongens echt geweldig gedaan, ik heb genoten van de tweede helft. We hadden constant controle en het scoreverloop was ook gunstig. De gelijkmaker van Ito viel natuurlijk op een mooi moment, net voor de rust. Vrij snel na de rust maakten we de 2-1 en dat doet ook iets bij de tegenstander. Onze start was niet overtuigend, we gaven te weinig energie. Maar het laatste blijft het langste hangen. De tweede helft was echt goed, met het voetbal dat ik wil zien. De eerste weken hier bij Genk zijn meer dan geslaagd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Een feestelijk begin voor Van den Brom, een debuut in mineur voor Simao. Genk verslaat Moeskroen met 4-1 en pakt zo 15 op 15. Moeskroen slikt zijn 7e nederlaag in 10 wedstrijden. .
  3. tweede helft, minuut 88. Moeskroen laat zich nog eens zien met een plaatsbal van Ciranni. Maar niet goed genoeg geplaatst, zijn schot zeilt naast. .
  4. tweede helft, minuut 87. Afgekeurde goal. Oyen leek ook nog zijn duit in het zakje te doen, maar zijn kopbalgoal wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. Moeskroen wordt overklast in de tweede helft. .
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Ook doelpuntenmaker Onuachu mag het voor bekeken houden. Dessers mag de slotfase volmaken. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Junya Ito eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Einde wedstrijd voor Ito. De Japanner scoorde, gaf de assist bij de 4-1 en lag ook mee aan de basis van de 3-1. Hij wordt afgelost door Oyen. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Theo Bongonda van KRC Genk. 4, 1.
  10. Gele kaart voor Beni Badibanga van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 80
  11. tweede helft, minuut 80. Bongonda zet de kers op de taart. De Genkse matchwinnaar is bekend. Bongonda dikt de score aan na een heerlijke aanval met ééntijdsvoetbal. Zijn tweede van de avond. Over & out voor Moeskroen. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Kristian Thorstvedt erin, Bryan Heynen eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Voor Heynen zit het erop. Hij wordt naar de kant gehaald voor Thorstvedt. .
  14. Gele kaart voor Nuno Da Costa van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 79
  15. tweede helft, minuut 78. Da Costa pakt uit met een veel te wilde tackle op Bongonda. Ook hij wordt bestraft met geel. .
  16. tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 77. Maehle krijgt het even aan de stok met Badibanga, nadat die hem een tik gegeven had. Laforge moet het brandje even blussen, de kaarten blijven op zak. .
  18. tweede helft, minuut 75. Ito kapt naar zijn rechter en haalt uit, maar zijn schot is te slap om Koffi te verschalken. Genk blijft wel heer en meester. Bij Moeskroen hebben ze een klein mirakel nodig. .
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Excel Moeskroen, Deni Hocko erin, Marko Bakic eruit
  20. tweede helft, minuut 74. Bakic, goed voor de assist bij de 0-1, mag een punt zetten achter zijn wedstrijd. Hij wordt vervangen door Hocko. .