Club Brugge boekt 1e thuiszege zonder publiek dankzij omhaal van Noa Lang

  1. 23' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  1. 89' - Verv. Eric Ocansey door Petar Golubovic
  2. 86' - Verv. Michiel Jonckheere door Yani Van Den Bossche
  3. 81' - Verv. Krépin Diatta door Odilon Kossounou
  4. 76' - Verv. Noa Lang door David Chidozie Okereke
  5. 70' - Verv. Jovan Stojanovic door Timothy Derijck
  6. 68' - Geel - Trent Sainsbury
  7. 60' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 0)
  8. 59' - Verv. Youssouph Badji door Michael Krmencík
  9. 55' - Geel - Jovan Stojanovic
  60'Noa Lang1 - 0

  Leider Club Brugge heeft in eigen huis  geen punten laten liggen tegen KV Kortrijk. Het duurde wel een uur voordat Noa Lang de ban brak met een knappe omhaal. Voor Club is het de eerste thuiszege in een leeg stadion.

  Club Brugge - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eén geweldige ingeving beslist deze voor de rest erg matige wedstrijd. Op het uur etaleert de Nederlander Noa Lang zijn kunnen met een fraaie goal.
  • Man van de match: Noa Lang was zowat de enige op niveau vandaag bij Club Brugge. Hij lag heel vaak aan de basis van het Brugse aanvalswerk en trok een zoekend Club over de streep met de mooie 1-0.
  • Opvallend: Kortrijk beleeft zelden of nooit plezier aan zijn uitwedstrijden tegen Club. In de afgelopen tien jaar kon het nog maar één keer een puntje rapen op bezoek bij Club Brugge, een 0-0 in december 2012.

  Bekijk de enige goal uit Club Brugge - Kortrijk (1-0)

  Flauwe eerste helft levert weinig spektakel

  Club Brugge begon met veel drang naar voren aan de wedstrijd, wat al na vijf minuten een uitstekende kans opleverde voor Noa Lang. De Nederlander gleed handig langs een paar KVK-verdedigers, maar zijn schot was te centraal.

   

  De thuisploeg kon het hoge tempo uit de openingsfase niet lang volhouden en schakelde na nauwelijks tien minuten al een paar versnellingen lager. Dat bood Kortrijk de kans om af en toe tegen te prikken. Sainsbury mocht een heel eind oprukken en ook nog eens uithalen, Mignolet zette er z’n vuisten tegen.

   

  Daarna sleepte de wedstrijd zich voort met een slakkengangetje. Pas vijf minuten voor de pauze was er nog een moment van opwinding toen Badji gepast teruglegde tot bij Vanaken, maar die illustreerde zijn matige eerste helft met een al even matig schot.

  Ingeving van Lang maakt het verschil voor Club

  Na de pauze toonde de landskampioen dan toch iets meer aanvalslust. Badji liet een uitstekende voorzet van Diatta zomaar passeren, een schot van Rits was te slap om KVK-doelman Ilic in de problemen te brengen.

   

  Het was wachten op een flits of een geniale ingeving om de wedstrijd open te breken. En die kwam er ook, na precies een uur voetballen. Noa Lang pakte uit met een geweldige omhaal, waar Ilic volstrekt kansloos tegen was: 1-0 voor Club.

   

  Even leek de thuisploeg bevrijd, maar na de wissels van Lang en Diatta ging de voet toch weer van het gaspedaal. Club Brugge probeerde vooral de krappe voorsprong vast te houden en mocht blij zijn dat Kortrijk te slordig omsprong met de schaarse kansjes in de slotminuten.

  Noa Lang oefent in de eerste helft alvast een zijn omhaal

  Noa Lang: "Een doelpunt op intuïtie"

  • Noa Lang (Club Brugge): "We begonnen goed aan de match en hadden het eerste halfuur controle over de wedstrijd. Ik had zelf ook een grote kans, waarbij ik wat te wild trapte. Ik had gewoon een hoekje moeten kiezen. Daarna zakten we een beetje weg als team. Het was ook niet eenvoudig tegen een ploeg die soms met z’n allen in de zestien meter stond. Maar dat zullen we vaker meemaken. Het is dan aan ons om niet zo statisch te voetballen. Ik ben blij dat ik kon scoren. Die bal komt naar mij en het enige wat ik denk is: die bal moet in het net.  Het was een doelpunt op intuïtie."

  • Michiel Jonckheere (Kortrijk): "Ik vind dat we onszelf voor de tweede speeldag op rij in de voet schieten. Er had hier perfect een punt in gezeten. De organisatie was goed. Zij hadden het overwicht qua balbezit, maar dat is logisch als thuisploeg. Maar ze hebben niet echt grote kansen versierd in de eerste helft. In de tweede helft hadden we alles onder controle. Maar dan is er één bal die gewoon weg moet, maar we proberen uit te voetballen, verliezen de bal en bij de volgende fase zijn we niet scherp genoeg achterin. Er zat zeker meer in voor ons, want Club was niet groots. Wij hebben aanvallend misschien iets te weinig gedaan, maar organisatorisch zat het goed.

  • Mats Rits (Club Brugge): "Het zijn drie belangrijke punten, na een moeilijke wedstrijd. De eerste 20 minuten waren nog goed, maar Kortrijk stond heel laag, als in het handbal. Maar goed, dat is hun recht. Na die goede start vonden we niet meer het juiste tempo. Gelukkig konden we na de rust dan dat doelpunt maken, waarna Kortrijk met wat meer risico’s ging spelen. Op zo’n moment moeten wij kalmer blijven en meer vertrouwen hebben aan de bal, maar het ontbrak aan precisie in de passing. We moeten de wedstrijd analyseren en leren uit de fouten, en dan de focus verleggen naar Dortmund.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge zwoegt zich naar een krappe 1-0-zege tegen Kortrijk. Een geweldige ingeving van Noa Lang volstond voor de zege voor blauw-zwart. .
  3. tweede helft, minuut 92. Kortrijk forceert nog een hoekschop en doelman Ilic trekt mee naar voren! Maar hij kan het kunstje van Bodart eerder vandaag niet overdoen, Club ruimt op. .
  4. Toegevoegde tijd. Er worden vier minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Petar Golubovic erin, Eric Ocansey eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Mignolet speelt met vuur bij het uitvoetballen, maar hij komt met de schrik vrij. Zo blijft het toch bibberen voor de Brugse aanhang. .
  7. tweede helft, minuut 86. Yves Vanderhaeghe gooit ook nog de jonge Van den Bossche in de strijd. Kan Kortrijk nog een puntje uit de brand slepen? .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Kortrijk, Yani Van Den Bossche erin, Michiel Jonckheere eruit
  9. tweede helft, minuut 82. De thuisploeg moet uitkijken, want Kortrijk ligt op de loer. Een snel genomen inworp verrast de Club-defensie, het schot van Van der Bruggen mist doel. .
  10. tweede helft, minuut 82. De nul houden krijgt voorrang op een tweede doelpunt maken. Gert Verheyen bij Eleven Sports.
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Odilon Kossounou erin, Krépin Diatta eruit
  12. tweede helft, minuut 78. De wissels hebben de schwung eruit gehaald bij Club. Kortrijk gelooft er weer in en schuift op. .
  13. tweede helft, minuut 77. Knal van Van der Bruggen. Een half uur ver in de tweede helft en daar is eindelijk nog eens een aardig uitgespeelde aanval van Kortrijk. Van der Bruggen wordt vrijgespeeld, maar zijn schot blijft binnen het bereik van Mignolet. .
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Noa Lang eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Geen publiek en dus ook geen applaus voor Noa Lang bij z'n wissel, maar dat was zeker verdiend geweest. Lang was de beste man bij Club vandaag. .
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Kortrijk, Timothy Derijck erin, Jovan Stojanovic eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Het lukt nu allemaal wat beter bij Club, terwijl Kortrijk naar adem hapt. Diatta en Vormer combineren vlot op rechts, de afwerking van de Nederlander is minder. .
  18. tweede helft, minuut 68. Sainsbury gaat stevig door op de enkel van Krmencik en krijgt daar een zeer terechte gele kaart voor. .
  19. Gele kaart voor Trent Sainsbury van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 68