Gent schuift dankzij vroeg Sinterklaas-cadeautje de top 10 binnen

  1. 45' - Doelpunt - Osman Bukari (0 - 1)
  2. 37' - Geel - Kaveh Rezaei
  3. 35' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  1. 90+3' - Verv. Osman Bukari door Bruno Godeau
  2. 89' - Verv. Jules Van Cleemput door Ken Nkuba Tshiend
  3. 83' - Verv. Roman Bezoes door Matisse Samoise
  4. 82' - Verv. Saido Berahino door Lucas Ribeiro Costa
  5. 73' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Elisha Owusu
  6. 61' - Geel - Núrio
  45'Osman Bukari0 - 1

  Charleroi heeft de kans verkeken om naast Club Brugge aan de leiding te komen. Het gaf een doelpunt in cadeauverpakking aan AA Gent, dat dankzij die ene treffer met 16 punten de top 10 binnenschuift. Gent pakt 7 op 9, Charleroi blijft achter met 5 op 18.

  Charleroi - Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor affluiten legt Morioka de beste kans van Charleroi op de voet van Rezaei. Bolat ligt in de weg en in de rebound zit Hanche-Olsen ertussen. Daarmee is Charleroi uitgepraat.
  • Man van de Match: Veel inspiratie had de thuisploeg niet, maar dat doet geen afbreuk aan de prestatie van Andreas Hanche-Olsen. De Noor was de rots in de branding achterin bij Gent.
  • Opvallend: Het is pas de eerste keer dit seizoen dat Charleroi de weg naar doel niet vindt. Ook in Europa scoorden de Zebra's telkens minstens een goal. Gent houdt pas voor de derde keer de nul.

  Bekijk de enige goal uit Charleroi - Gent (0-1)

  Dessoleil speelt voor goedheilig man

  Door corona-perikelen misten beide ploegen een spits: Charleroi rooide het zonder Nicholson, bij Gent ontbrak Jaremtsjoek. Die laatste liet een grotere leemte achter, want Gent had in de openingsfase amper volk in de zestien meter. Charleroi speelde dan weer afwachtend en slordig.

   

  De eerste helft kwam op die manier bijzonder moeilijk van de grond. Pas op het halfuur schudde Kums het eerste schot op doel uit zijn benen. Aan de overkant was er een kopbal van Dessoleil die voorlangs dwarrelde. Zo modderden beide ploegen aan tot Dessoleil een doelpunt in geschenkverpakking weggaf. De rappe Bukari onderschepte zijn pass en vloerde Penneteau.

  Gholizadeh wringt zich uit netelige situatie met 2 poortjes

  Tegenoffensief komt niet van de grond

  De 0-1 op slag van rust inspireerde Charleroi maar matig. Na een rommelig begin van de tweede helft was er plots toch een opening voor Fall, maar die raakte in de knoop en kon Bolat niet verslaan. Bezoes probeerde het dan weer met een slecht gemikt lobje over Penneteau.

   

  De thuisploeg geraakte maar niet in haar ritme en gaf bijna een tweede goal weg. Odjidja ontfutselde Berahino de bal, maar kon zijn harde schot niet genoeg richting meegeven. Gent bleef baas, maar leek na verloop van tijd zonder benzine te vallen. De bezoekers trokken achteruit, maar gaven niet al te veel weg.

   

  Charleroi kwam nog één keer aankloppen met een geweldige opening van Morioka op Rezaei. Bolat voorkwam de gelijkmaker en Hanche-Olsen maakte het gevaar helemaal onschadelijk. Een gefrustreerde coach Belhocine werd in het slot nog weggestuurd. Zijn Charleroi is de gedeelde leidersplaats kwijt, Gent schuift dankzij een 7 op 9 wat op.

  Bukari (Gent) ziet het wel heel positief met schot vanop 60 meter

  Bukari (Gent) zet zijn tegenspeler knap in de wind

  Odjidja: "Wedstrijdplan klopte volledig"

  Aanvoerder Vadis Odjidja boekte met Gent een belangrijke zege. "Dit doet heel veel deugd, want we weten dat dit een moeilijke verplaatsing is. Uiteindelijk hebben we een heel goede wedstrijd gespeeld, al kwam er op het einde wel wat druk."

   

  "Het wedstrijdplan klopte volledig", vond Odjidja. "Charleroi kwam nooit in zijn spel. Het was de bedoeling om het middenveld vast te zetten. Ook achterin stond het goed. Chapeau aan heel de ploeg eigenlijk."

   

  Gent toonde ook veel mentaliteit. "Daar hebben we de laatste weken hard op gehamerd. Het was ook vandaag aanwezig. Dat hebben we ook nodig om resultaten te boeken", besloot de middenvelder.

  De Decker: "Winnen in Charleroi is niet evident"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Gent schuift op dankzij een overwinning op het veld van Charleroi, dat nalaat om samen met Club Brugge aan de leiding te komen. Bukari maakte het enige doelpunt. .
  3. tweede helft, minuut 94. Een boze Belhocine wordt met rood weggestuurd. .
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Osman Bukari eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Bukari gaat op de grond zitten met krampen. Misschien zijn die erin geschoten bij zijn erg verre lob van daarnet. .
  6. Vier minuten. Terwijl de vierde man zijn bordje in de lucht steekt, breekt Gent uit. Botaka vindt het kader niet, maar zorgt wel voor een adempauze. . tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Jules Van Cleemput eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Nkuba vervangt de bijzonder bleke Van Cleemput. Kan hij Charleroi behoeden voor een nederlaag? .
  9. tweede helft, minuut 89. Charleroi krijgt zijn slotoffensief niet van de grond. .
  10. Wait and see. Penneteau laat de bal glippen en zo kan Bukari simpel scoren. De doelman weet echter dat de Ghanees een paar meter buitenspel loopt. Die vlieger gaat dus niet op. . tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 84. Komt Charleroi nog opzetten? Gent trekt zich terug, maar komt niet echt in de problemen. Charleroi krijgt de slordigheden maar niet uit zijn spel. .
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Matisse Samoise erin, Roman Bezoes eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Saido Berahino eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Samoisse, sinds gisteren 19, mag invallen bij Gent. .
  15. tweede helft, minuut 81. Charleroi blijft hangen op de helft van Gent. Tom Boudeweel.
  16. tweede helft, minuut 79. In de kluts valt de bal bij Berahino, die verrast is. .
  17. tweede helft, minuut 77. Een zege brengt Gent op het eerste gezicht niet veel verder, maar de linkerkolom is in dat geval niet ver meer weg. Ze moeten nog een kwartier vechten, al valt het allemaal wel mee met de druk van Charleroi. .
  18. tweede helft, minuut 74. Gent ontsnapt. Een heerlijke bal van Morioka zet Rezaei schuin voor doel. Bolat steekt er een voetje tussen en Hanche-Olsen kopt onder felle druk in hoekschop. .
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  20. tweede helft, minuut 72. Eerste wissel. Vadis Odjidja geeft zijn aanvoerdersband door aan Kums. Hij wordt na ruim driekwart wedstrijd gewisseld voor Owusu. De Decker speelt op zeker. .