Beerschot is de beste paarse ploeg, Anderlecht reageert te laat

  1. 45' - Verv. Joren Dom door Mohamed Reda Halaimia
  2. 42' - Geel - Frédéric Frans
  3. 40' - Verv. Pierre Bourdin door Dario van den Buijs
  4. 29' - Doelpunt - Ismaila Coulibaly (1 - 0)
  5. 21' - Geel - Kemar Lawrence
  1. 90' - Verv. Paul Mukairu door Nany Dimata
  2. 87' - Doelpunt - Lukas Nmecha (2 - 1)
  3. 80' - Verv. Musashi Suzuki door Blessing Eleke
  4. 70' - Geel - Tarik Tissoudali
  5. 69' - Verv. Peter Zulj door Francis Amuzu
  6. 60' - Geel - Peter Zulj
  7. 50' - Doelpunt - Raphael Holzhauser (2 - 0)

  Beerschot heeft Anderlecht een 2e seizoensverlies aangesmeerd. Coulibaly en Holzhauser zorgden voor 2-0, Anderlecht kwam - ondanks een paar uitstekende kansen - niet meer verder dan de late 2-1 van Nmecha. Beerschot komt op 1 punt van Club Brugge, Anderlecht blijft 7e op 5 punten van Club.

  Beerschot - Anderlecht kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een paar minuten ver in de tweede helft jaagt Michel Vlap een uitstekende kans de tribune in. Even later ligt de bal aan de overkant wel in het mandje en kan Anderlecht het schudden.
  • Man van de Match: Tarik Tissoudali maakte het de verdedigers van Anderlecht bijzonder lastig met zijn dribbels en sluwe balletjes. De Nederlandse Marokkaan lag aan de basis van beide Beerschot-goals.
  • Opvallend: Dit is de op een na "saaiste" wedstrijd van Beerschot dit seizoen. Enkel in de zege bij Club Brugge (0-1) vielen minder goals dan vandaag. Geen herhaling van de 5-5 tegen Kortrijk dus.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Anderlecht (2-1)

  Beerschot bluft stroef Anderlecht af

  Het werd al snel duidelijk dat Anderlecht op 't Kiel niet in een zetel zou kunnen spelen. Beerschot zette hoog druk en probeerde de bezoekers te verstikken. Het leverde meteen een kans op voor Coulibaly, maar Wellenreuther redde diens volley in twee tijden.

   

  Anderlecht moest lijdzaam toezien hoe ook de volgende kansen voor Beerschot waren. Coulibaly werd op het nippertje geblokt door Delcroix en een hoekschop van Holzhauser viel bovenop de lat. Aan de overkant was Tau dan weer ietsje sneller bij een diepe bal van Delcroix, maar de Zuid-Afrikaan trof enkel het zijnet.

   

  Veel meer speelde Anderlecht niet klaar voor de rust. Tissoudali was wel gevaarlijk, maar werkte niet strak genoeg af. Na Brussels balverlies kroop hij in de rol van aangever. Dat lukte beter, want Coulibaly kon zijn assist omzetten in een goal. Holzhauser maakte er vlak voor de rust ei zo na 2-0 van, maar opnieuw raakte zijn hoekschop de lat.

  Late goal van Nmecha haalt niks uit

  De tweede helft begon met heftig wapengekletter. Wellenreuther moest ingrijpen op een slim kattenpootje van Tissoudali, terwijl de ingevallen Vlap een flinke kans onbezonnen over mikte.

   

  Die misser kwam Anderlecht duur te staan. Tissoudali lokte Delcroix in de val en lokte een strafschop uit. Holzhauser had wel een rebound nodig om Wellenreuther te verslaan, maar de 2-0 stond er. Lange tijd leek een tandeloos Anderlecht zich neer te leggen bij de nederlaag.

   

  Pas in het slotkwartier kreeg een soort slotoffensief vorm. Vanhamel zweefde een kopbal van dichtbij van Nmecha uit de bovenhoek. Diezelfde Nmecha raakte ook nog de paal, maar mocht in het slot toch een doelpunt vieren. De knappe 2-1 van de Duitser kon echter geen deuk meer slaan in het zelfvertrouwen van Beerschot.

  Holzhauser probeert twee keer een olympisch doelpunt te maken

  Kompany: "Niet het Anderlecht dat ik wil zien"

  Vincent Kompany kon vlak na de wedstrijd zijn woede over de prestatie van zijn ploeg nog net verbergen. "Ik ben op de man af heel hard geweest voor mijn spelers, maar ik heb gezegd dat ik ze publiekelijk nog wil en ga ondersteunen."

   

  "Vandaag was het niet goed genoeg. Ik hoop dat ze met het mes tussen de tanden terugkomen voor de volgende wedstrijd. Er is een pak werk als je deze prestatie bekijkt", oordeelde de coach van Anderlecht.

   

  "Het was een wedstrijd met kansen aan beide kanten. Wij hadden gemakkelijk meer kunnen scoren, maar zij ook. Zij maakten van elke halve actie een kans. Dat is de sterkte van GBA (sic). Ze geloven dat ze op de juiste plek gaan komen en ook gaan afwerken."

   

  "Ik ken het niveau van onze ploeg en weet wat ze kan bereiken. Dit is niet het Anderlecht dat ik wil zien. Het was een verdiende zege, maar je kan deze wedstrijd opnieuw spelen en een heel andere wedstrijd creëren. Daar ben ik van overtuigd."

  Vanhamel: "Hoog druk zetten was de bedoeling"

  • Mike Vanhamel: "Dit zal altijd een bijzondere match zijn voor mij. Ik heb het grootste deel van mijn jeugd bij Anderlecht gespeeld. We hadden de laatste weken onze eigen matchen geanalyseerd en wilden iets doen aan de tegendoelpunten. Hoog druk zetten en volk in de zestien brengen was de bedoeling. Dat is gelukt."
  • Timon Wellenreuther: "De eerste helft waren we Anderlecht niet. In de laatste 20 minuten was het beter. We hadden ook geen geluk. Het was een lastige wedstrijd.

  Losada: "Beerschot speelt nooit om de 0 te houden, maar om te winnen"

  Holzhauser: "Ik hou meer van matchen zoals 5-4 of 5-3"

  Pietermaat: "We beseffen echt wel wat we aan het neerzetten zijn"

  Kompany: "Ik ben al heel streng geweest voor mijn spelers"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde! Beerschot schuift naar de tweede plek. Coulibaly en Holzhauser zetten de Ratten op 2-0, een flauw Anderlecht kon pas in het slot spanning brengen dankzij de 2-1 van Nmecha. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Tijd tikt weg. In zulke fases kan je het overzicht van Holzhauser gebruiken. De Oostenrijker van Beerschot brengt rust en biedt Tissoudali zelfs nog een kansje aan. . tweede helft, minuut 92.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Nany Dimata erin, Paul Mukairu eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Nerveuze boel voor het doel van Beerschot. Enkele verdedigers werpen zich in de baan van een schot, Anderlecht ruikt een onverhoopt punt. .
  6. tweede helft, minuut 88. Toch Nmecha! Mukairu steekt de bal naar Nmecha, die hem met een leep tikje voorbij Vanhamel prikt. Zit er dan toch nog iets in voor Anderlecht? .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Lukas Nmecha van Anderlecht. 2, 1.
  8. Nmecha op de paal! Bijna kregen we nog een prangend slot! Nmecha wacht op het geschikte moment om af te drukken en raakt de binnenkant van de paal. Vanhamel is opgelucht, want hij kan niet reageren. . tweede helft, minuut 84.
  9. tweede helft, minuut 82. De gevreesde laatste tien minuten zijn aangebroken voor Anderlecht. Kan paars-wit voor een keer zélf de boel omdraaien in het slot? Het ziet er alvast niet naar uit. .
  10. tweede helft, minuut 80. Blessing Eleke keert terug na een blessure. Hij lost voorin bij Beerschot Suzuki af. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot, Blessing Eleke erin, Musashi Suzuki eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Veel lijn zit er niet in dat aanvalsspel van Anderlecht. Peter Vandenbempt.
  13. tweede helft, minuut 76. Anderlecht probeert het wel. Delcroix komt een neuslengte te laat om een hoekschop in doel te koppen. Een kans kun je dit echter niet noemen. .
  14. tweede helft, minuut 75. Een knal van Vlap zwaait een dikke meter naast de paal. .
  15. tweede helft, minuut 74. Er komt geen schot in de zaak voor Anderlecht, dat slechts bij tussenpozen wat kan dreigen. Beerschot hoeft zich hoegenaamd geen zorgen te maken. .
  16. Gele kaart voor Tarik Tissoudali van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 70
  17. tweede helft, minuut 69. Tissoudali krijgt geel voor een trekfout op Mukairu. .