Genk zet ook zonder Thorup zijn zegereeks voort dankzij matchwinnaar Bongonda

  1. 42' - Geel - Pol García
  2. 31' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 2)
  3. 30' - Verv. Dries Wouters door Kristian Thorstvedt
  4. 28' - Doelpunt - Yuma Suzuki (1 - 1)
  5. 6' - Geel - Ibrahima Sankhon
  6. 4' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel 2 - Steve de Ridder
  2. 88' - Geel - Maximiliano Caufriez
  3. 86' - Verv. Paul Onuachu door Kouassi Eboue
  4. 81' - Verv. Samuel Asamoah door Lee Seung-Woo
  5. 81' - Geel - Theo Bongonda
  6. 74' - Verv. Duckens Nazon door Facundo Colidio
  7. 73' - Verv. Patrik Hrošovský door Bryan Heynen
  8. 68' - Verv. Ibrahima Sankhon door Tatsuya Ito
  9. 53' - Geel - Steve de Ridder
  10. 49' - Geel - Kristian Thorstvedt

  Theo Bongonda heeft Genk naar de overwinning geloodst in de Limburgse derby met 2 heerlijke goals: 1-2. Voor Genk is het de vierde zege op een rij, toekomstig coach John van den Brom keek al toe vanaf de tribune. 

  Sint-Truiden - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Genk kiest ervoor om na de rust vooral de krappe voorsprong te verdedigen. Sint-Truiden krijgt toch nog een paar leuke kansen, maar Vukovic en het doelhout staan een gelijkmaker in de weg.
  • Man van de Match: Als je ploeg met 1-2 wint en je hebt de twee doelpunten gemaakt, kan er weinig discussie zijn. Theo Bongonda kanaliseerde zijn ergernis over het vertrek van Thorup op de enige juiste manier.
  • Opvallend: Vorig seizoen ging STVV onder interim-coach Nicky Hayen met 1-2 winnen in de Luminus Arena. Genk doet vanavond precies hetzelfde in Stayen, met Domenico Olivieri als tussenpaus op de bank.

  Bekijk de goals uit STVV - Genk (1-2)

  Pareltjes van Bongonda helpen Genk

  Die van Genk waren blijkbaar gretig om hun kersverse coach te laten zien wat ze waard zijn. De wedstrijd was nog maar een handvol minuten bezig toen Bongonda na een sluw hakje van Ito door de benen van Caufriez én Schmidt raak prikte.

   

  STVV was niet uit zijn lood geslagen en antwoordde met enkele afstandsschoten van Asamoah en een afgeblokte knal van Cacace. Genk had wat Truiense hulp nodig om aan een nieuwe kans te komen. Maehle onderschepte een foute bal en zette een een-twee op met Onuachu, maar verloor dan in de rechthoek het overzicht.

   

  Dat was lang ook het probleem bij de thuisploeg, tot Suzuki een van de vele hoekschopvarianten van Sint-Truiden droog afwerkte. De Kanaries waren klaar om op te stijgen, maar enkele minuten later sloeg Bongonda opnieuw toe, ditmaal met een fantastische verre lob in één tijd. Op slag van rusten voorkwam Schmidt nog de 1-3.

  Ballenjongen rolt bal voor de voeten van Vukovic, die zich daardoor bijna laat verrassen

  Sint-Truiden krijgt geen loon naar werken

  Na de pauze verliep de wedstrijd stroever. Een handvol potige overtredingen viel daardoor harder op dan in de eerste helft. De zaak kwam bijzonder moeilijk op gang. Genk speelde dan ook bijzonder voorzichtig, op het angstige af.

   

  Dat bleek wel de verstandige aanpak. Terwijl STVV amper aan kansen geraakte, moest Schmidt snel naar de grond om Onuachu van een kopbalgoal te houden. Het was pas toen Lucumi zich vergiste op een ongevaarlijke diepe bal dat de thuisploeg weer gevaarlijk werd. Vukovic haalde de bal echter uit de voeten van Nazon.

   

  In het slot was het nog bibberen voor Genk. Vukovic stond pal op een streep van Cacace, maar was bijzonder opgelucht toen een boogbal van Teixeira bovenop de kruising viel. Bij het ingaan van de toegevoegde tijd stond hij wel in de weg van een plotse loeier van Suzuki. Dat was het Truiense slotakkoord, want na de uitsluiting van De Ridder was de lucht eruit.

  Lucumi knalt bal in het gezicht van ploegmaat Ito

  Opstootje meteen na affluiten met Thorstvedt in de hoofdrol

  Olivieri: "Morgen terug in mijn rolletje"

  Domenico Olivieri loodste Genk naar de zege. "Over sommige zaken ben ik blij. Ik zag een ploeg die gestreden, gelopen en gewerkt heeft. Ik denk ook dat we de beste kansen hadden. Misschien was het voetballend niet altijd goed, maar in een derby telt maar één ding. Winnen."

   

  Uiteindelijk hield Genk al bij al zonder veel kleerscheuren stand. "Je krijgt wat druk, een paar lange ballen en wat fases voor de goal. Echt uitgespeelde kansen zijn er voor STVV niet geweest."

   

  "Vanaf morgen staat de nieuwe trainer voor de groep en kruip ik terug in mijn rolletje", bleef Olivieri bescheiden. "We moeten niet te ver vooruitkijken. We komen uit een moeilijkere periode. Een tijdje geleden hield niemand met ons rekening. We zien wel wat het geeft na de interlandbreak."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Genk overtuigt zeker niet, maar gaat dankzij twee lekkere goals van Bongonda wel met 1-2 winnen op het veld van Sint-Truiden. .
  3. Tweede gele kaart voor Steve de Ridder van STVV tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 91. Rood voor De Ridder. Steve De Ridder duwt Ito omver om een counter af te breken. Hij zet eigenlijk een overtreding van Cacace voort, maar Lambrechts kent geen genade en stuurt hem van het veld. .
  5. Save van Vukovic! Bij het ingaan van de toegevoegde tijd moet Vukovic ingrijpen op een plotse loeier van Suzuki. Die verrast door vanuit een scherpe hoek niet voor te zetten, maar te knallen. . tweede helft, minuut 90.
  6. Gele kaart voor Maximiliano Caufriez van STVV tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 87. Caufriez krijgt nog een gele kaart voor een stevige overtreding. De tijd tikt langzaam weg in het nadeel van STVV. .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, Kouassi Eboue erin, Paul Onuachu eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Onuachu slentert naar de kant voor zijn wissel. Kouassi valt in. .
  10. tweede helft, minuut 83. Bongonda is het beu dat Genk met zijn geluk speelt. Hij dribbelt zich lekker vrij, maar bereikt geen ploegmakker met zijn harde voorzet. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij STVV, Lee Seung-Woo erin, Samuel Asamoah eruit
  12. Gele kaart voor Theo Bongonda van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 81
  13. Teixeira op de lat! Is dit de beste kans die STVV gaat krijgen? Vukovic is bijzonder opgelucht wanneer een bekeken kopbal van Teixeira op de verste winkelhaak valt. Pech! . tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 79. Slechts drie mannetjes mee bij een vrije schop die in de zestien wordt gedraaid. Dat is toch bepaald angstig voetbal van KRC Genk. .
  15. tweede helft, minuut 77. Op basis van de hele wedstrijd zou een gelijke stand niet onlogisch zijn. Peter Vandenbempt.
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Duckens Nazon eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Poging van Cacace. Toch een kans voor Sint-Truiden. Een hoekschop valt voorbij de tweede paal voor de voeten van Cacace, die niet voorbij Vukovic geraakt. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Heynen erin, Patrik Hrošovský eruit
  19. tweede helft, minuut 72. De kansen zijn dun gezaaid na de rust. Heynen komt in dit wak in de wedstrijd Hrosovsky vervangen. .