3. 42' - Geel - Jean Onana
  1. 74' - Verv. Fabrice Olinga door Imad Faraj
  2. 89' - Verv. Kamal Sowah door Olivier Myny
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 08/12/20 - 17:00

Moeskroen heeft zijn vermoeiende reeks inhaalwedstrijden afgesloten met zijn 9e nederlaag van het seizoen tegen OHL. Het heeft zo nog steeds de rode lantaarn in handen. OHL springt naar de vijfde plek, met evenveel punten als Antwerp (4e) en Standard (6e).

OH Leuven - Moeskroen in een notendop

• Sleutelmoment: Na de 1-0 mist Olinga dé kans op de gelijkmaker voor Moeskroen. Het doelpunt valt dan aan de overkant: Henry beslist de wedstrijd met de 2-0.
  • Man van de Match: Xavier Mercier wist ook vandaag zijn ploegmaats te bereiken met enkele sublieme passes. Hij had een voet in beide doelpunten met een pre-assist en een assist.
  • Opvallend: Voor Moeskroen is het een enorm drukke periode de
    laatste weken. De wedstrijd tegen OHL was al de 6e match in 16 dagen. Voor Henry was het dan weer zijn 6e wedstrijd op een rij waar hij kon scoren.

Bekijk de goals uit OHL - Moeskroen (2-0)

Geen doelpunten, wel relletjes

Moeskroen werkte de afgelopen weken een druk programma af met verschillende inhaalwedstrijden. De wedstrijd tegen OHL was de laatste inhaalwedstrijd voor de rode lantaarn.

Maar op het veld van OHL moesten de bezoekers hun meerdere erkennen in een van de revelaties van het seizoen. OHL, dat de betere kansen kreeg voor rust, hield zijn tegenstander in leven, want afwerken lukte niet.

Opwarmen konden de supporters - vanuit hun zetel - tot tweemaal toe. Een relletje tussen Agouzoul en Henry ging vooraf aan een nieuw opstootje tussen Olinga en Ngawa. Voorts viel er maar weinig te beleven voor de koffie.

Geen relletjes, wel doelpunten

Met hernieuwde moed en hoop begon Moeskroen aan de tweede helft. Xadas was de gevaarlijkste man bij de bezoekers, al raakte hij niet voorbij doelman Romo.

Aan de overkant was het dan toch eindelijk prijs. Na een ingestudeerde hoekschop belandde de bal uiteindelijk bij Ngawa, die (al dan niet vanuit buitenspel) in doel kopte. De VAR nam zijn tijd, maar scheidsrechter Alan besliste in het voordeel van OHL. De beelden gaven de kijker geen uitsluitsel.

Niet zoveel later leek de gelijkmaker een feit, maar Olinga trapte een open kans onbegrijpelijk zwak in de handen van Romo. Even later moest de doelman nog eens in actie komen op een knap afstandsschot van Xadas.

Iets met het deksel en de neus dan maar. Na knap voorbereidend werk van De Norre bediende Mercier Henry in de zestien. Die kon met een gelukje afwerken: 2-0, wedstrijd gespeeld. Moeskroen blijft troosteloos laatste, OHL springt naar de vijfde plek.

Brys: "Top 5 is wel bijzonder voor OHL"

• Marc Brys (coach OHL): "Na het eerste doelpunt vergeten we te voetballen. Dat is toch een aandachtspunt. Maar uiteindelijk win je wel verdiend. Uiteraard verdient Mercier de bloemen vandaag, maar wat me vooral goed doet, is het verdedigende werk van de aanvallers. Dat de eerste goal buitenspel was? Ik heb de beelden niet gezien. Ik kan er moeilijk uitspraken over doen. Dat we in de top 5 staan, is wel bijzonder voor OHL. Maar het is geen doelstelling, we willen vooral en goed en rustig seizoen spelen."
  • Xavier Mercier (OH Leuven): "Of ik de Man van de Match was? Ik heb gewoon geprobeerd oplossingen te zoeken. Mijn ploegmaats kennen me en weten hoe ik graag speel. We zijn complementair aan elkaar. We zijn heel fier op deze prestatie en willen op deze manier voortgaan."
  • Jorge Simao (coach Moeskroen): "Ik ga niets zeggen over de scheidsrechter. Ik zeg alleen dat we wel degelijk kunnen concurreren met de rest in normale omstandigheden. Het was een lastige wedstrijd, maar ik ben erg tevreden over de prestatie van mijn spelers. Natuurlijk ben ik niet tevreden met het resultaat, maar wel met mijn spelers. Vandaag had ik het gevoel dat we zijn gegroeid."
  • Marko Bakic (Moeskroen): "We startten de wedstrijd goed. Dat is niet de eerste keer. Wat gebeurde in de tweede helft, snappen we niet. We hebben de beelden allemaal gezien en het was duidelijk buitenspel. Die situatie besliste de wedstrijd. Maar we speelden een slechte tweede helft, dat klopt."

90+6'

OH Leuven duwt rode lantaarn Moeskroen nog wat dieper in het sukkelstraatje met een 2-0-zege. Zelf blijft OHL bovenaan mooi meedraaien en komt het op gelijke hoogte van Antwerp en Standard.

90+5'

Foei, Hans.

90+4'

Henry in het zijnet

Henry heeft vertrouwen getankt door zijn doelpunt en heeft nog een knappe actie in petto. De doelpuntenmaker lijkt zijn tweede van de avond te gaan scoren, maar mikt in het zijnet.

90+2'

Aan de overkant krijgt Da Costa nog een kansje. Zijn kopbal belandt in het dak van het doel.

90+1'

Invaller myny laat zich meteen opmerken met een schot, maar een pass naar Vekemans was de betere optie.

90'

90'

89'
84'

Paal-binnen!

Henry beslist de wedstrijd met de 2-0. Op assist van Mercier knalt Henry de bal met z'n linker via de paal in doel.

81'

Moeskroen moet gaan aanvallen en loert vooral op de counter. Invaller Faraj kan er eentje opzetten, maar handelt veel te traag.

79'
74'
72'

OHL zet een scherpe counter op, Tamari baant zich een weg in de zestien. Hij zoekt de strafschop op, maar de sliding van Agouzoul is op maat.

68'
63'

Knappe redding Romo

Bij Moeskroen is Xadas de beste man op het veld en de Portugees probeert het voor de derde keer vanavond. De beste keer, maar Romo vliegt het afstandsschot knap uit zijn doel.

62'

Grote kans Olinga!

Moeskroen krijgt dé kans om de gelijkmaker te maken. Quirynen bereikt Olinga, die vrij kan uithalen vanuit de zestien, maar hij trapt centraal op doelman Romo.