Club Brugge haalt opgelucht adem aan de kust dankzij Diatta en Badji

  1. 38' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)
  2. 32' - Doelpunt - Mats Rits (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Youssouph Badji (1 - 3)
  2. 86' - Verv. Théo Ndicka Matam door Marko Kvasina
  3. 84' - Verv. Andrew Hjulsager door Brecht Capon
  4. 81' - Doelpunt - Krépin Diatta (1 - 2)
  5. 76' - Geel 2 - Jelle Bataille
  6. 75' - Verv. Noa Lang door Charles De Ketelaere
  7. 68' - Geel - Théo Ndicka Matam
  8. 67' - Verv. Makhtar Gueye door Cameron McGeehan
  9. 59' - Verv. Dennis door Youssouph Badji
  10. 59' - Geel - Jelle Bataille

  Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft Club Brugge nog eens eens de drie punten gepakt in de competitie. Het won het burenduel bij KV Oostende met 1-3 na een niet al te beste prestatie. Voor blauw-zwart stelden Krépin Diatta en Youssouph Badji pas laat de zege veilig nadat KVO net met tien man was gevallen na rood voor Jelle Bataille.

  KV Oostende - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na z'n invalbeurt smeert De Ketelaere Bataille een 2e gele kaart aan. Club trekt de wedstrijd naar zich toe en uiteindelijk schiet Diatta de verlossende 1-2 voorbij Hubert.
  • Man van de Match: Met z'n invalbeurt deed kersvers Rode Duivel Charles De Ketelaere de wedstrijd helemaal kantelen. De Belg bezorgde Bataille een 2e geel karton en was vervolgens steeds gevaarlijk wanneer hij aan de bal kwam.
  • Opvallend: Oostende had al sinds 10 augustus niet meer verloren in eigen stadion. De laatste keer dat de kustploeg thuis de boot in ging, was in de 1-2-nederlaag tegen Beerschot.

  Bekijk de goals uit KV Oostende - Club Brugge (1-3)

  Gueye wist gevleide voorsprong van Club snel uit

  Beide ploegen hadden er vanaf de aftrap duidelijk zin in en dat leidde tot een hoog tempo in de openingsfase. Toch was het Oostende dat het betere van het spel had en zo enkele kansjes bij elkaar voetbalde.

   

  Club besefte dat het moest reageren, maar miste creativiteit in de zone van de waarheid. Oostende had dat probleem niet en Gueye probeerde het tot twee maal toe met een omhaal. Met de uitvoering van de Senegalees was er niets mis, maar Mignolet echt in verlegenheid brengen kon hij niet.

   

  De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en na een kort genomen hoekschop schilderde Vormer de bal op het hoofd van de vrijstaande Rits. 0-1 en een gevleide voorsprong voor blauw-zwart.

   

  Club ging op zoek het verlossende tweede doelpunt, maar met een knappe voetreflex op een schot van Dennis voorkwam Hubert erger voor de kustploeg. Een belangrijke redding, want niet veel later stond het alweer gelijk. Gueye hield Deli af en schoot de 1-1 vanuit de draai knap binnen. 1-1 aan de rust.

  Verzorging voor Ndicka na nog geen minuut spelen

  Kersvers Rode Duivel De Ketelaere doet wedstrijd kantelen

  Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien en Oostende nam de wedstrijd opnieuw in handen. Echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet, maar toen het schot van D'Arpino van richting veranderde, moest Mignolet toch alle zeilen bijzetten.

   

  Clement besefte dat er iets moest veranderen en bracht De Ketelaere tussen de lijnen. De youngster stond nog maar even op het veld, maar deed de wedstrijd meteen kantelen. Bataille trok aan de noodrem en ontving z'n 2e geel van de namiddag.

   

  Club voerde de forcing, maar na opnieuw een knappe redding van Hubert leek het maar niet te gaan lukken voor de bezoekers. Toch was het slechts uitstel van executie voor Oostende, want na een hoekschop kon Diatta vanaf de rand van de zestien uithalen. De Senegalees twijfelde niet en schoot de 1-2 staalhard voorbij Hubert.

   

  Oostende kon geen vuist meer maken en na een vloeiende aanval schotelde Vanaken invaller Badji de 1-3 op een dienblaadje voor. Club Brugge knoopt na een 2 op 9 opnieuw aan met een overwinning en komt samen met Charleroi opnieuw aan de leiding.

  Belangrijk moment: Bataille trekt de net ingevallen De Ketelaere neer en krijgt z’n tweede geel

  Badji laat in het absolute slot de 1-4 liggen

  Clement: "Niet veel ploegen komen hier winnen"

  • Philippe Clement (coach Club Brugge): "Niet veel ploegen komen hier winnen, want is een team met een mooie filosofie. Ze spelen met veel druk vooruit, dus het is moeilijk om hen te verslaan. De invallers deden ook hun duit in het zakje en dat moet ook. Dit was een wedstrijd met hoge intensiteit, dus als invaller kan je dan zeker het verschil maken. Charles (De Ketelaere) speelde ook zeer goed en ik ben blij voor hem dat hij opgeroepen is voor de Rode Duivels. Als trainer ben ik natuurlijk wel bang dat hij misschien corona oploopt, maar daar kan ik nu eenmaal niets meer aan veranderen."
  • Ruud Vormer (Club Brugge): "Ik ben heel blij met de 3 punten, maar het ging moeizaam vandaag. Iedereen kan zien dat het spel stukken beter kan, maar in voetbal moet je ook punten pakken en dat hebben we vandaag gedaan. De opeenvolging van wedstrijden voel ik momenteel niet en ik denk dat we nog fris zaten na de wedstrijd. Het is leuk dat we nu opnieuw op kop staan, want daar gaat het op het einde van de rit wel om natuurlijk."
  • Youssouph Badji (Club Brugge): "Ik ben zeer tevreden met deze overwinning. We kwamen hier om te winnen en dat hebben we gedaan. Ik ben ook blij dat ik hebben kunnen scoren, maar de verdienste ligt bij het collectief. Ik kom uit een moeilijke periode, maar ik moet blijven werken om terug op niveau te komen. We hebben een goede ploeg en ik steek veel op van iedereen."

  Blessin: "Niet tevreden met het resultaat"

  • Alexander Blessin (coach KV Oostende): "Net zoals vorige week zijn we niet tevreden met het resultaat. De rode kaart van Jelle (Bataille) was ook niet helemaal terecht, maar ik wil niet over de scheidsrechter praten. We controleerden de wedstrijd, maar bij het 2e tegendoelpunt konden we beter verdedigen. Net zoals tegen Standard werken we de bal niet goed weg, en daar moeten we van leren. Na de 1-2 bleven de spelers hard werken en creëerden ze zelfs nog enkele kansen. We moeten nu ook nog leren om tot het einde van de wedstrijd gefocust te blijven."
  • Anton Tanghe (KV Oostende): "We spelen zeker geen slechte wedstrijd vandaag. Club had misschien wel het overwicht, maar zonder echt grote kansen te creëeren. Dan is het natuurlijk jammer dat we de eerste twee doelpunten op een stilstaande fase slikken. Zeker ook omdat Jelle (Bataille) zijn 2e gele kaart krijgt, terwijl zijn 1ste volgens mij onterecht was. Net zoals vorige week hebben we vandaag getoond dat we het ook tegen grote ploegen kunnen. We hebben natuurlijk ook wat pech, maar moeten gewoon op dit elan doorgaan. Dan zullen de punten tegen de grote ploegen ook wel volgen."
  • Maxime D'Arpino (KV Oostende): "Het is frustrerend om hier vandaag nog te verliezen. Net zoals vorige week kwam het op details aan. Na de rode kaart werd het natuurlijk moeilijk, maar we moeten zo'n foutjes in de toekomst vermijden om ook tegen de grote ploegen punten te pakken. Na de interlandbreak spelen we tegen Antwerp en dan zullen we weten wat we nog kunnen betekenen in de competitie."

  De knappe redding van Mignolet op het afgeweken schot van D'Arpino:

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 50. EINDE. Club Brugge knoopt na een 2 op 9 opnieuw aan met een overwinning in de Jupiler Pro League. De bezoekers hadden het niet onder de markt tegen een gretig Oostende, maar de ingevallen De Ketelaere deed de match kantelen. Uiteindelijk waren het Diatta en Badji die een tienkoppig Oostende kopje onder duwden. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Badji laat de 1-4 nog liggen. Zijn poging eindigt uiteindelijk tegen de paal. .
  4. tweede helft, minuut 90.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Youssouph Badji van Club Brugge. 1, 3.
  6. tweede helft, minuut 89. Badji maakt het af, 1-3! Badji doet de boeken helemaal toe in deze derby. Vanaken schotelt de Senegalees de 1-3 op een dienblaadje voor en de invaller twijfelt niet. .
  7. tweede helft, minuut 86. Oostende heeft er een puike partij opzitten, maar lijkt opnieuw in het zand te bijten. Na de late tegentreffer op Sclessin, krijgt de kustploeg ook vandaag opnieuw een doelpunt tegen in de slotfase. .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Théo Ndicka Matam eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Met een man minder lijkt het een onbegonnen zaak voor Oostende. Club is nu helemaal ontketend. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Brecht Capon erin, Andrew Hjulsager eruit
  11. tweede helft, minuut 81.
  12. tweede helft, minuut 81. Diatta met de 1-2! Hubert moet zich dan toch gewonnen geven! Na een hoekschop belandt de bal bij Diatta. De Senegalees twijfelt niet en schiet de 1-2 staalhard binnen vanaf de rand van de zestien. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Krépin Diatta van Club Brugge. 1, 2.
  14. tweede helft, minuut 80. Opnieuw Hubert! De Oostendse verdediging vergeet De Ketelaere in de zestien. De jonge Belg kan vrij aanleggen, maar opnieuw is Hubert de reddende engel voor de thuisploeg .
  15. tweede helft, minuut 77. Club met de forcing. Club voert nu echt wel de forcing en gaat nadrukkelijk op zoek naar de 1-2. De voorzet van Diatta is echter niet nauwkeurig genoeg en rolt over de zijlijn. .
  16. Tweede gele kaart voor Jelle Bataille van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 76
  17. tweede helft, minuut 76. Rood Bataille. Daar is De Ketelaere een eerste keer en meteen levert het iets op! Bataille trekt aan de noodrem en ontvangt zijn tweede geel. Het wordt nog afzien voor de thuisploeg. .
  18. tweede helft, minuut 75. Club komt nu toch weer wat meer opzetten. Ondertussen komt De Ketelaere Lang vervangen. Tovert de nieuwe Rode Duivel iets uit zijn hoed? .
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Noa Lang eruit