Tien om te zien: Kortrijk en Beerschot delen de punten in knotsgek duel

  1. 43' - Geel - Ryan Sanusi
  2. 39' - Doelpunt - Pierre Bourdin (2 - 1)
  3. 31' - Verv. Yan Vorogovskiy door Pierre Bourdin
  4. 28' - Geel - Yan Vorogovskiy
  5. 8' - Doelpunt - Faïz Selemani (2 - 0)
  6. 1' - Doelpunt - Michiel Jonckheere (1 - 0)
  1. 90+5' - Doelpunt - Trent Sainsbury (5 - 5)
  2. 90' - Verv. Mohamed Badamosi door Yani van den Bossche
  3. 88' - Doelpunt - Frédéric Frans (4 - 5)
  4. 87' - Geel - Julien De Sart
  5. 84' - Geel - Trent Sainsbury
  6. 82' - Verv. Musashi Suzuki door Mohamed Reda Halaimia
  7. 80' - Verv. Habib Guèye door Mohamed Badamosi
  8. 75' - Verv. Michiel Jonckheere door Jovan Stojanovic
  9. 74' - Doelpunt - Pierre Bourdin (4 - 4)
  10. 74' - Verv. Ryan Sanusi door Marius Noubissi
  11. 68' - Doelpunt - Habib Guèye (4 - 3)
  12. 57' - Doelpunt strafschop - Ilombe Mboyo (3 - 3)
  13. 50' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (2 - 3)
  14. 49' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (2 - 2)

  Beerschot staat garant voor spektakel in de Jupiler Pro League. Nu speelde het 5-5 gelijk in Kortrijk na een match vol spektakel.  Beerschot laat wel de kans liggen om over Charleroi naar de leidersplaats te springen.

  Kortrijk - Beerschot kort samengevat

  • Sleutelmoment: De buitenspelval is een machtig wapen, als je ermee kan omgaan. In de toegevoegde tijd gaat het bij Beerschot helemaal mis, waardoor Kortrijk alsnog een gelijkspel uit de brand sleept.
  • Man van de Match: De statistieken van Raphaël Holzhauser zijn om van te duizelen. Vandaag tekende de Oostenrijker voor een goal en een assist. Bovendien mondden twee van zijn schoten tegen het kader ook nog eens uit in een doelpunt.
  • Opvallend: Wie spektakel wil, moet naar een match van Beerschot. In twaalf speeldagen vielen er in totaal 63 doelpunten. Beerschot speelde wel pas voor het eerst dit seizoen gelijk.

  Bekijk de goals uit KV Kortrijk - Beerschot (5-5)

  Kortrijk klimt op vroege dubbele voorsprong

  Twee ongewijzigde elftallen keken elkaar in de ogen, maar slechts een van die twee leek bij het eerste fluitsignaal al wakker. In de eerste minuut al mocht Jonckheere ongehinderd een voorzet van Selemani binnentikken. Nog voor de tiende minuut maakte Selemani zelf, alweer moederziel alleen, de 2-0 voor Kortrijk.

   

  Beerschot stond voor de vierde keer dit seizoen 2-0 achter binnen het kwartier, dus daar wisten ze wel hoe ze ermee moesten omgaan. De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Tissoudali had pech. In dezelfde fase trof hij de paal, Jakubech en het dak van het doel.

   

  Losada greep nog voor het halfuur in en haalde de verdrinkende Vorogovski naar de kant voor Bourdin. Dat was een verdedigende wissel, maar Bourdin bracht met een rake kopbal op een vrije trap van Holzhauser de spanning helemaal terug.

  Tissoudali probeert drie keer de bal binnen te trappen, maar slaagt er niet in

  Beerschot gooit overwinning weg in slot

  De tweede helft verveelde letterlijk geen seconde. We waren nog maar amper gaan zitten of Tissoudali ontlokte Derijck al een strafschopfout. Holzhauser zette de penalty rustig om. De Oostenrijker raakte een minuutje later de paal, waarna Tissoudali snel handelde en de 2-3 in doel pookte.

   

  Kortrijk zwijmelde na die dubbele uppercut en had wat hulp nodig om zich te herpakken. Die kwam er in de vorm van een onbesuisde fout op Guèye. Ook Mboyo mocht zo een strafschop verzilveren. Daarmee was het laatste woord nog lang niet gezegd. Vanhamel onderscheidde zich met een redding op een vrijschop van Selemani en ook Jakubech had een prachtige save klaar op een schot van Sanusi.

   

  Een misrekening van Vanhamel leverde Guèye de 4-3 op, maar ook die score stond maar enkele minuten op het scorebord. Bourdin, alweer hij, reageerde het snelst toen Jakubech een vrije trap van Holzhauser maar net tegen de deklat kon tikken. Jakubech kon even later Coulibaly nipt van de 4-5 houden en aan de overzijde maakte Vanhamel zijn foutje goed met een fabelachtige redding op De Sart.

   

  Die reflex kreeg nog meer belang toen Frans kort voor affluiten van dichtbij de 4-5 in doel buffelde. Beerschot had een sensationele zege én de leidersplek binnen handbereik, maar diep in de toegevoegde tijd besloten de Ratten om de buitenspelval open te zetten. Die klapte echter niet dicht, waarna Sainsbury de waanzinnige 5-5 in doel kon jassen.

  Halaimia staat te slapen, buitenspelval gaat helemaal mis en Kortrijk maakt alsnog gelijk

  Meert: "Zal deze wedstrijd nooit vergeten"

  KVK-assistent Bart Meert zat als vervanger van Yves Vanderhaeghe op de bank. "Ik zal deze wedstrijd nooit vergeten. Dit kom je zelden tegen in je leven. Voor een neutrale toeschouwer zijn dit fantastische matchen om te zien."

   

  "We zijn uiteraard ontgoocheld omdat we 2-0 hebben voorgestaan en een paar kantelmomentjes in ons nadeel hebben zien uitdraaien. We moeten de groep toch proficiat wensen. Net als tegen Zulte Waregem toonden ze weer weerbaarheid, ondanks de mentale tikken. Hoe ontgoocheld we ook zijn, misschien moeten we toch blij zijn dat we die 5-5 nog maken."

   

  "Vanderhaeghe volgde de wedstrijd in zijn kantoor. Hij zei zelf dat hij op de tribune geroepen zou hebben, en dat was niet de bedoeling. Hij wou het volledig aan ons overlaten en had er alle vertrouwen in", legde Meert de praktische regeling uit.

   

  Was Vanderhaeghe dan ook tevreden? "Tevreden dat we vijf doelpunten hebben gemaakt, maar ontgoocheld dat we er ook vijf hebben binnengekregen. Dat had ik nooit verwacht, zeker niet dat we er zoveel zouden binnenkrijgen. Dat is een werkpuntje."

  Losada: "Beerschot speelt niet voor een punt"

  Hernan Losada moest alles nog eens op een rijtje zetten. "Ik moet alle fases eerst rustig analyseren, want nu kan ik geen deftig oordeel vellen. We verdienen niet om te winnen. Als je zoveel individuele fouten maakt..."

   

  "We beginnen slap en komen 2-0 achter. Je moet blij zijn als je uit zo'n situatie kunt terugkomen. In de laatste seconde beslist mijn ploeg om iets te doen dat we al oefenen sinds ik hier coach ben. Het was het ideale moment om dat te doen, maar het liep fout door een gebrek aan focus. We hebben niet voor een gelijkspel gespeeld, maar we moeten er wel gelukkig mee zijn", vond de coach van Beerschot.

   

  "De leidersplaats was een extraatje. We zitten nog steeds bij de top 4, dat is fantastisch. We moeten het positieve onthouden, maar kritisch zijn voor onszelf. Als we aan de top willen blijven, moeten we die fouten vermijden. Play-off I is niet de ambitie. We stellen geen doelen op lange termijn."

   

  Gaat Beerschot in de toekomst wat voorzichtiger spelen? "Nee. Beerschot speelt niet voor een punt. Ik heb de kern niet om op 0-0 te spelen. Ik wilde vandaag bij 5-4 ook niet dat we voor onze zestien meter bleven hangen", besloot de Argentijn ferm.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Na een daverende wedstrijd delen Kortrijk en Beerschot de punten. 5-5! .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Trent Sainsbury van KV Kortrijk. 5, 5.
  4. tweede helft, minuut 95.
  5. tweede helft, minuut 94. Hoe is het mogelijk? Waanzin in Kortrijk! Net nu spelen die van Beerschot massaal op buitenspel. De val klapt niet dicht en Sainsbury ramt de 5-5 binnen! .
  6. tweede helft, minuut 93. KVK-assistent staat met zijn handen in zijn zij voor de bank. Hoe is het toch nog fout kunnen lopen na die bliksemstart? .
  7. Tijd genoeg! Kortrijk krijgt vijf minuten extra om een punt te redden. . tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Yani van den Bossche erin, Mohamed Badamosi eruit
  9. Jammer voor Badamosi. De invalbeurt van Badamosi heeft niet lang geduurd. Hij verlaat het veld met een blessure en wordt vervangen door Van den Bossche. . tweede helft, minuut 89.
  10. tweede helft, minuut 89.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Frédéric Frans van Beerschot. 4, 5.
  12. Gele kaart voor Julien De Sart van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 87
  13. tweede helft, minuut 87. Frans maakt de 4-5! Heeft Frans de wedstrijd beslist? Hij kopt van erg dichtbij de 4-5 voorbij Jakubech. Het is de eerste goal van Beerschot vanavond waar Holzhauser niet rechtstreeks bij betrokken is. .
  14. tweede helft, minuut 86. Schotje van Halaimia. Jakubech geeft een lullige hoekschop weg, maar die levert gelukkig voor hem weinig op. Hij kan de streep van Halaimia simpel pakken. .
  15. Gele kaart voor Trent Sainsbury van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 84
  16. tweede helft, minuut 83. Enkele wissels: Badamosi komt bij Kortrijk voor Guèye en bij Beerschot verdwijnt de onzichtbare Suzuki helemaal. Halaimia vervangt hem. .
  17. tweede helft, minuut 82. Het record van Beerschot is voorlopig die 6-3 en dus negen doelpunten tegen Sint-Truiden. Tom Boudeweel.
  18. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Beerschot, Mohamed Reda Halaimia erin, Musashi Suzuki eruit