Dominant Antwerp laat het na Standard helemaal uit te tellen

  1. 10' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Damjan Pavlovic
  2. 82' - Verv. Pieter Gerkens door Cristian Benavente
  3. 82' - Verv. Hugo Siquet door Laurent Jans
  4. 81' - Verv. Maxime Lestienne door Damjan Pavlovic
  5. 75' - Geel - Nicolas Raskin
  6. 74' - Geel - Abdoul Tapsoba
  7. 69' - Verv. Koji Miyoshi door Aurélio Buta
  8. 69' - Verv. Simen Juklerød door Nana Ampomah
  9. 68' - Doelpunt - Maxime Lestienne (1 - 1)
  10. 64' - Verv. Aleksandar Boljevic door Abdoul Tapsoba

  Antwerp heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Standard. Een indrukwekkende Lior Refaelov opende na tien minuten de score, maar daarna vergat Stamnummer 1 het helemaal af te maken. Dankzij Maxime Lestienne verlaat Standard de Bosuil toch nog met 1 punt.

  Antwerp - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de gelijkmaker krijgt Mbokani een grote kans om Antwerp snel weer op voorsprong te zetten, maar hij laat ze liggen. Niet zijn enige misser van de wedstrijd.
  • Man van de match: Lior Refaelov leverde een masterclass op het Antwerpse middenveld: acties, vista, passing én een doelpunt. Bodart en de paal stonden een tweede goal in de weg.
  • Opvallend: Dat Refaelov goeie voeten had, wisten we al, maar een doelpunt met het hoofd, dat hadden we nog niet gezien van de 34-jarige Israëliër.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Standard (1-1)

  Refaelov zet zwak en ongeïnspireerd Standard te kijk

  Antwerp en Standard waren allebei toe aan een sterke prestatie na een nederlaag in de Europa League, maar het was alleen de thuisploeg die op de afspraak was.

   

  Antwerp startte als een bezetene, met twee dikke kansen voor Mbokani en al na tien minuten het knappe openingsdoelpunt van Refaelov, die er zowaar met het hoofd 1-0 van maakte.

   

  Standard had geen reactie in huis en onderging lijdzaam het dominante spel van de thuisploeg. Refaelov excelleerde bij Antwerp en lag aan de basis van nog enkele kansen voor Gerkens en Mbokani, maar het tweede doelpunt viel niet.

   

  Lestienne was, samen met Bodart, zowat de enige op niveau bij Standard. Hij tekende ook voor het enige schot tussen de palen van de bezoekers voor de pauze, Butez was blij dat hij eens een bal zag.

  Mbokani lijkt wat vermoeid en laat enkele kansen onbenut

  Vele gemiste kansen breken Antwerp zuur op

  Na de pauze ging Antwerp nog even door op zijn elan, maar de thuisploeg bleef morsen met de kansen. Gerkens miste twee keer het doelkader, ook spits-uit-vorm Mbokani liet na om de doodssteek uit te delen.

   

  En zoals dat dan gaat als je zelf je kansen niet afmaakt, kreeg Antwerp het deksel op de neus. Standard kwam zowat vanuit het niets langszij bij een stilstaande fase. Laifis kopte een voorzet door tot bij de vrijstaande Lestienne, die simpel afwerkte: 1-1.

   

  Een stilaan moegestreden Antwerp had nog wel een slotoffensief in petto, maar Bodart en de paal hielden Refaelov van zijn tweede doelpunt van de namiddag.

   

  Zuur puntenverlies voor Antwerp, dat na de derbyzege blijft steken op een 1 op 6. En ook Standard duikt met veel vraagtekens de interlandbreak in.

   

  Knappe controle en schot van Refaelov, maar via Bodart gaat de bal tegen de paal

  Reacties na de wedstrijd:

  • Lior Refaelov (Antwerp): "Natuurlijk zijn we erg ontgoocheld, na een wedstrijd waarin we op voorsprong komen, totale controle hebben, goed voetballen en veel kansen creëren. Het is echt stom dat we hier twee punten verliezen. Ik spreek niet graag over andere spelers, maar we hebben inderdaad een Mbokani op topniveau nodig. Het is duidelijk dat we hier vandaag moesten winnen, dan konden we ook mooi blijven meedraaien in de top van het klassement."

   "Of ik ooit al met het hoofd gescoord heb? Het moet alleszins heel lang geleden zijn. Ik denk niet dat ik het in België al eens gedaan heb, misschien wel in de periode daarvoor. Het was wel een mooi doelpunt, denk ik. Ik deed gewoon mijn ogen dicht en ging ervoor. (lacht) Op het einde had ik natuurlijk ook nog een tweede kunnen scoren, maar hun keeper deed het goed. Wij waren alleszins de dominante ploeg vandaag, maar we hebben hen een cadeau gegeven."

  • Maxime Lestienne (Standard): "Dit is een goed punt voor ons, zeker gezien het verloop van de wedstrijd. Vooral in het eerste halfuur hadden we het heel lastig. We stonden wat te laag en zij vonden de vrije man op het middenveld. We mochten blij zijn dat het aan de rust nog maar 1-0 stond. Na de rust hebben we een andere organisatie neergezet en dat was er ook aan te zien. We gingen hoger druk zetten en speelden meer man op man. Dat leverde ook wat kansen op en uiteindelijk ook een punt."

   "In het begin liep het niet goed met mij en Boljevic voorin, waardoor zij altijd de vrije man vonden. Wij wisten niet meteen hoe we moesten reageren en ook de communicatie liep niet goed. Gelukkig stonden we na 45 minuten maar één goal achter en konden we tijdens de rust alles uitklaren en een betere organisatie opzetten voor de tweede helft."

  • Faris Haroun (Antwerp): "We hadden deze wedstrijd natuurlijk altijd moeten winnen. We spelen Standard van het kastje naar de muur in de eerste helft. Dan is het heel zuur dat we die drie punten niet thuis kunnen houden. Als het aan de rust 2-0 staat, is de match voorbij. Maar met 1-0 hebben zij nog altijd hoop om in de wedstrijd te komen. Het klopt dat Mbokani een wat mindere periode heeft en moeilijk scoort. Maar hij is al heel belangrijk geweest voor ons en ik ben zeker dat dat zal terugkomen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Antwerp had genoeg kansen om de drie punten te pakken, maar blijft steken op een 1-1-gelijkspel tegen een slap Standard. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Damjan Pavlovic van Standard tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. De prima ingevallen Ampomah zet zich door op links, maar zijn voorzet komt niet aan. Antwerp blijft het wel proberen. .
  5. Toegevoegde tijd. Er worden nog vier minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 88. Ivan Leko grijpt zich naar de haren na alweer een Antwerpse aanval die niets oplevert. Dit dreigt duur puntenverlies te worden voor The Great Old. .
  7. tweede helft, minuut 86. Standard heeft nog vijf minuten om hier een halve hold-up te plegen. En het kan zelfs nog een hele hold-up worden. Stef Wijnants op Radio 1.
  8. tweede helft, minuut 85. Het is toch een soort slotoffensief dat Antwerp opzet. Mbokani mag het nog eens met het hoofd proberen, ook nu besluit hij naast. .
  9. tweede helft, minuut 84. Refaelov treft de paal! Pech voor Antwerp: de thuisploeg knutselt nog eens een aardige aanval in elkaar, het schot van Refaelov ketst via de vingertoppen van Bodart tegen de paal. .
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Cristian Benavente erin, Pieter Gerkens eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Hugo Siquet eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Maxime Lestienne eruit
  13. tweede helft, minuut 80.
  14. tweede helft, minuut 79. Mbokani opnieuw niet. Wat een kans voor Antwerp! Mbokani krijgt opnieuw een vrije schietkans voorgeschoteld, maar de spits zit duidelijk in een vormdip en trapt onbeholpen naast. .
  15. tweede helft, minuut 77. Laifis van (te) ver. Standard mist creativiteit in de voorste linies. Laifis illustreert dat met een ondermaats afstandsschot. .
  16. Gele kaart voor Nicolas Raskin van Standard tijdens tweede helft, minuut 75
  17. tweede helft, minuut 74. Refaelov laat zijn frustratie even de vrije loop na een overtreding van Raskin, Van Driessche houdt het bij een gele kaart voor Raskin. .
  18. Gele kaart voor Abdoul Tapsoba van Standard tijdens tweede helft, minuut 74
  19. tweede helft, minuut 71. Mbokani mist! Antwerp wil snel orde op zaken stellen, maar Mbokani laat na om de perfecte assist van Refaelov te verzilveren. Hij wringt de vrije kopkans de nek om. .
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Antwerp, Aurélio Buta erin, Koji Miyoshi eruit