Genk stuurt Eupen met 4 goals in zijn karretje weer naar huis

  1. 6' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Edo Kayembe
  2. 82' - Doelpunt - Théo Bongonda (4 - 0)
  3. 82' - Verv. Adriano Correia door Nils Schouterden
  4. 81' - Geel - Dries Wouters
  5. 75' - Verv. Paul Onuachu door Junya Ito
  6. 74' - Doelpunt - Théo Bongonda (3 - 0)
  7. 71' - Verv. Knowledge Musona door Mamadou Koné
  8. 70' - Geel - Konan N'Dri
  9. 68' - Verv. Patrik Hrošovský door Bryan Heynen
  10. 61' - Verv. Cyriel Dessers door Kristian Thorstvedt
  11. 58' - Verv. Jonathan Heris door Smail Prevljak
  12. 47' - Doelpunt - Cyriel Dessers (2 - 0)
  6'penalty goalPaul Onuachu1 - 0
  47'goalCyriel Dessers2 - 0
  74'goalThéo Bongonda3 - 0
  82'goalThéo Bongonda4 - 0

  Racing Genk heeft zijn 3e competitiezege op een rij te pakken. Onuachu zette al snel een penalty om, maar de Limburgers dwongen een taai Eupen pas na de rust echt op de knieën. Bongonda scoorde twee keer en ook Cyriel Dessers pikte nog eens een doelpuntje mee. Genk komt voorlopig de top 4 binnen.

  Racing Genk - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eupen begint goed aan de tweede helft, maar slaagt er niet in te scoren. Aan de andere kant twijfelt Dessers niet wanneer hij plots alleen voor De Wolf verschijnt. Een klap waar Eupen niet meer van herstelt.
  • Man van de match: Met een uitgelokte penalty, twee doelpunten en snedige acties kiezen we logischerwijs voor Theo Bongonda.
  • Opvallende statistiek: Het was exact twee maanden geleden dat Cyriel Dessers nog eens aan een wedstrijd mocht beginnen. De spits beschaamde het vertrouwen van coach Thorup niet en maakte de 2-0 op een sleutelmoment.

  Bekijk de goals uit Genk-Eupen (4-0)

  Vroege strafschop van Onuachu bezorgt Genk gevleide voorsprong aan de rust

  Ondanks de 1-2-overwinning tegen Gent bracht Jess Thorup toch twee nieuwe namen aan de aftrap tegen Eupen. Terwijl Wouters een plaatsje kreeg op het middenveld, mocht Dessers nog eens samen met Onuachu aan een wedstrijd beginnen. 

   

  Racing Genk begon sterk aan de partij en dat resulteerde al snel in een strafschop. Bongonda drong een eerste keer de zestien binnen en werd vervolgens ten val gebracht. Gouden Stier Onuachu twijfelde niet en bezorgde de Limburgers een droomstart. 

   

  Toch leek Eupen niet aangeslagen en via kansen van Adriano en Musona vochten de Oostkantonners zich terug in de wedstrijd. De thuisploeg hapte naar adem, maar op slag van rust vergat N’Dri oog in oog met Vukovic de verdiende gelijkmaker binnen te duwen. 

  Onuachu faalt niet vanaf de stip.

  Een efficiënt Genk klaart de klus na de rust

  De bezoekers kwamen fel uit de kleedkamer, maar opnieuw kreeg N'Dri de bal niet tegen de netten. Enkele tellen later verscheen Dessers plots alleen voor De Wolf. De spits twijfelde niet en maakte er koeltjes 2-0 van.

   

  Hoewel Eupen op zoek bleef naar de aansluitingstreffer kropen er toch meer slordigheden in het spel van de bezoekers. Genk nam de wedstrijd opnieuw in handen en uitblinker Bongonda deed met twee klasse doelpunten de boeken helemaal toe.

   

  Dankzij deze ruime overwinning komt Genk voorlopig de top 4 binnen.

  "De score weerspiegelt niet wat er op veld gebeurd is"

  Manel Exposito (Eupen): "Ik denk niet dat de uitslag een correcte weerspiegeling is van de wedstrijd. Na de vroege tegengoal kwamen we goed in de match. Onze eerste helft was goed, maar de afwerking niet. EN in de tweede helft gebeurde er eigenlijk net hetzelfde. Toch zijn we blijven proberen en dat is wat ik wil zien. Dan geef je uiteraard meer ruimte weg en dat heeft Genk afgestraft. Als je enkel de uitslag bekijkt en je hebt de match niet gezien, dan denk je dat dit een zware nederlaag is, maar dat was het niet."

   

  Jess Thorup (Racing Genk): “Ik moet een beetje positief zijn want na de zege in Gent was ik niet blij en achteraf zag ik dat iedereen schreef dat we barslecht waren. Maar dit is onze 3e competitiezege op een rij en dat is deze club al anderhalf jaar niet meer gelukt. En dat tegen de beste uitploeg. We waren vanavond alleszins efficiënt. De drie spitsen hebben gescoord, dat is belangrijk. Laat ons zeggen dat ik blij was met de eerste 10 minuten en het laatste halfuur. Maar ik zie dat de ploeg aan het bouwen is. We zetten de juiste stappen.”

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 34. EINDE. Een efficiënt Racing Genk wint met 4-0 van Eupen. Bij momenten brachten de bezoekers de Limburgers in de problemen, maar tot een doelpunt leidde dat uiteindelijk niet. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Na een fout van Edo Kayembe krijgt Genk nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Theo Bongonda gaat voor een hattrick, maar schiet hoog over.  .
  4. Gele kaart voor Edo Kayembe van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 88. Eupen prikt nog eens tegen via Schouterden. De lage voorzet van de invaller is echter een prooi voor Vukovic. .
  6. tweede helft, minuut 86. Ongelukkig Eupen. Eupen staat dan wel 4 doelpunten in het krijt, toch verdienden de bezoekers hier vanavond toch zeker een doelpuntje. Het resultaat wil ook niet alles zeggen vandaag. .
  7. tweede helft, minuut 82. Bongonda met zijn tweede! Eupen moet de kelk tot op de bodem ledigen. Ito wordt in eerste instantie nog gestuit, maar een goed gevolgde Bongonda schiet de 4-0 vanaf de rand van de zestien droog binnen. We zien hier vanavond een ongelooflijk efficiënt Racing Genk. .
  8. tweede helft, minuut 82.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Théo Bongonda van KRC Genk. 4, 0.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Adriano Correia eruit
  11. Gele kaart voor Dries Wouters van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 81
  12. tweede helft, minuut 79. De wedstrijd kabbelt op zijn einde. Genk staat op een veilige voorsprong en Eupen lijkt niet meer bij machte om nog iets terug te doen.  .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KRC Genk, Junya Ito erin, Paul Onuachu eruit
  14. tweede helft, minuut 74.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Théo Bongonda van KRC Genk. 3, 0.
  16. tweede helft, minuut 73. Bongonda doet de boeken toe. Dries Wouters stuurt Bongonda knap het straatje in. De jonge Belg stormt op De Wolf af en schiet de bal dan vanuit een schuine hoek keurig binnen. 3-0 en wedstrijd gespeeld zo lijkt het wel. .
  17. tweede helft, minuut 71. Eupen lijkt nu toch moeilijker aan voetballen te komen doordat Genk controle heeft over de wedstrijd. De Limburgers waren zeer efficiënt vanavond en staan nog steeds op een 2-0-voorsprong. .
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Knowledge Musona eruit
  19. Gele kaart voor Konan N'Dri van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 70