STVV proeft uitgerekend tegen Standard nog eens van de overwinning

  1. 37' - Doelpunt - Duckens Nazon (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Olexander Filippov door Lee Seung-Woo
  2. 80' - Geel - Steve De Ridder
  3. 73' - Doelpunt - Steve De Ridder (2 - 0)
  4. 71' - Verv. Jackson Muleka door Mehdi Carcela-González
  5. 70' - Verv. Yuma Suzuki door Tatsuya Ito
  6. 68' - Verv. Duje Cop door Obbi Oulare
  7. 67' - Geel - Selim Amallah
  8. 63' - Verv. Duckens Nazon door Facundo Colidio
  9. 54' - Verv. Eddy Sylvestre door Aleksandar Boljevic
  37'goalDuckens Nazon1 - 0
  73'goalSteve De Ridder2 - 0

  STVV heeft voor het eerst sinds de 1e speeldag nog eens kunnen winnen. Na de 6-3-blamage tegen Beerschot rechtten de Kanaries de rug tegen Standard en springen ze met 3 gouden punten weg uit de gevarenzone. Standard laat de kans liggen om alleen op kop te komen.

  STVV – Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard voert de druk in de tweede helft wel op, maar is nooit echt gevaarlijk. Wanneer Amallah toch eens een grote kans krijgt en die mist, kantelt de wedstrijd definitief in het voordeel van STVV. Kort daarna beslist De Ridder de wedstrijd.
  • Man van de match: Steve De Ridder vocht als een leeuw voor coach Kevin Muscat. Hij speelde een dijk van een wedstrijd, liep liefst 12,3 kilometer en bekroonde zijn knalprestatie met een wondermooie goal.
  • Opvallend: Het is al van april 2007 geleden dat Standard nog eens kon winnen op Stayen. Toen werd het 0-3 na doelpunten van Fellaini, Witsel en Ali Lukunku.

  Bekijk de goals uit STVV - Standard (2-0)

  Vermoeide Rouches worden met twee passes uitgeteld

  Na de Europese nederlaag tegen Rangers (0-2) wilde Standard de rug rechten op het veld van STVV. De Rouches konden mits een overwinning aan de leiding komen in de Jupiler Pro League, nadat Antwerp eerder vandaag die positie al had ingenomen door een zege in de Antwerpse derby. STVV speelde met een magere 3 op 24 dan weer om het vel van coach Kevin Muscat te redden.


  Flitsend was het allemaal niet in een flauwe eerste helft op Stayen. Standard moest de vermoeidheid eerst uit de benen krijgen, STVV liet de ruimte die daardoor ontstond in eerste instantie nog onbenut. Het was lang wachten op een eerste kans, pas na 33 minuten spelen kwam Gavory eens in de buurt van het doelkader op vrije trap.


  Het Truiense vertrouwen groeide door het uitblijven van een Luiks offensief. Toen Nazon na twee uitstekende verticale passes in balbezit kwam in de grote rechthoek, rechtvaardigde hij zijn eerste basisplaats met een knap doelpunt laag in de hoek. De 1-0-ruststand was zeker niet onverdiend voor STVV tegen een flauw Standard.

  De kanarie van STVV heeft een knus nestje gebouwd op Stayen

  De Ridder bekroont dijk van een wedstrijd met wondergoal

  Na de rust voerde Standard de druk op. STVV koos voor een compacte organisatie en ving de Rouches op in de hoop snel te kunnen counteren. Het waren de Kanaries die op het uur voor het eerste grote gevaar in de tweede helft zorgden. Een hoekschop kwam via Nazon bij Buatu terecht, maar die duwde het leer met binnenkant links tegen de paal.


  Een kwartier voor tijd lepelde Cimirot de bal over de STVV-defensie. Amallah kon alleen op Schmidt afgaan, maar faalde in de afwerking. Een scharniermoment in de wedstrijd, want het doelpunt viel kort daarna aan de overzijde. De Ridder draaide zich knap vrij en zorgde met een heerlijke pegel voor de dubbele voorsprong.

   

  Het slotoffensief van Standard was er een zonder veel gif. STVV kende nooit grote problemen met de Rouches, die de leidersplaats laten liggen. STVV pakt na 3 op 24 eindelijk nog eens een deugddoende driepunter. Antwerp is na de derbyzege tegen Beerschot eerder vandaag de grote winnaar van het weekend.

  Cacace loopt flinke bloedneus op na stevige botsing met Bokadi

  Filippov wil goal van Kemar Roofe kopiëren, maar faalt

  Reacties

  • Kevin Muscat (coach STVV): “Natuurlijk is het fijn om na zoveel weken nog eens te kunnen winnen, maar ik ben vooral tevreden over onze prestatie, want die was uitstekend en het resultaat navenant. Steve De Ridder was exceptioneel vanavond en bewees dat we hem wekenlang gemist hebben. Intensiteit is de basis van alles, meer nog dan ploegopstelling en tactiek. We moeten nu eenmaal karakter tonen, dat zit in ons DNA. Dit resultaat hadden we echt wel nodig. Mijn spelers mogen nu even genieten, maar morgen gaan we opnieuw aan de slag.”
  • Philippe Montanier (coach Standard): “Dit is een grote teleurstelling, we laten de kans liggen om aan de leiding te komen. Onze prestatie was erg matig op alle vlakken, maar zelfs op matig niveau zouden we een punt moeten kunnen hebben meegraaien. In de tweede helft deden we het iets beter, maar we slikken 2 doelpunten op cruciale fases en dat moeten we toch beter doen. Ik had een reactie aan mijn spelers gevraagd, maar heb die niet gekregen. Iedereen speelde ondermaats en zo kan je geen wedstrijd winnen. We misten cohesie en dat is al enkele matchen het geval. Een gevaarlijk gegeven, want die cohesie is normaal gezien net onze sterkte. Iedereen moet zich in vraag stellen, maar het seizoen is gelukkig nog lang en we krijgen nog kansen genoeg.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Standard heeft de kans om alleen aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League laten liggen. STVV ving de Rouches volwassen op en kon na 3 op 24 eindelijk nog eens proeven van de zege: 2-0. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. De Ridder komt diep in de blessuretijd zijn verdedigers nog bijspringen voor de eigen zestien. Schitterende match van het nummer 16 van STVV. .
  4. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra tijd. .
  5. tweede helft, minuut 90. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd breekt Standard dan toch nog eens door de defensieve gordel van STVV, maar Bastien illustreert de zwakke wedstrijd van de Rouches met een gekraakt schot voorlangs. .
  6. tweede helft, minuut 89. Standard speelt zonder inspiratie en stevent terecht op een nederlaag af. Stef Wijnants in Sporza op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Het ziet er niet naar uit dat Standard nog voor een mirakel zal zorgen. STVV tikt de wedstrijd volwassen uit. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Lee Seung-Woo erin, Olexander Filippov eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Filippov laat Cimirot happen en versiert een vrije trap diep op de speelhelft van de bezoekers. STVV sluipt weer twee minuten dichter bij een deugddoende overwinning. .
  10. tweede helft, minuut 83. Bodart gaat grandioos onder een hoekschop van Ito, maar heeft gelukt dat niemand aan de tweede paal daarvan kan profiteren. .
  11. tweede helft, minuut 82. Er zal toch veel moeten gebeuren in de komende tien minuten als Standard de nederlaag nog wil vermijden. Je voelt dat STVV op de counter ook nog een kans zal krijgen. Stef Wijnants in Sporza op Radio 1.
  12. Gele kaart voor Steve De Ridder van STVV tijdens tweede helft, minuut 80
  13. tweede helft, minuut 80. Sankhon verliest de bal dom aan Boljevic. De Ridder moet de overtreding maken en krijgt daar geel voor. .
  14. tweede helft, minuut 77. STVV wil de aansluitingstreffer koste wat het kost vermijden en kiest voor een stevige verdedigingsgordel. Carcela probeert erdoor te geraken, maar komt niet verder dan een flauw schotje in de armen van Schmidt. .
  15. tweede helft, minuut 74.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Steve De Ridder van STVV. 2, 0.
  17. tweede helft, minuut 73. De Ridder met een wondergoal! Olala! Wanneer de Luikse druk door een aantal wissels is afgenomen, komt STVV nog eens aan de overzijde. Steve De Ridder draait zich vrij en schudt een wondermooie knal uit zijn rechter. 2-0! .
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Jackson Muleka eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Yuma Suzuki eruit
  20. tweede helft, minuut 70. Ook Carcela komt erin. Muleka wordt naar de kant gehaald. Bij STVV lost Ito Suzuki af. .