STVV proeft uitgerekend tegen Standard nog eens van de overwinning

1. 73' - Doelpunt - Steve De Ridder (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 10 - 25/10/20 - 18:15
    73'
    2 - 0

STVV heeft voor het eerst sinds de 1e speeldag nog eens kunnen winnen. Na de 6-3-blamage tegen Beerschot rechtten de Kanaries de rug tegen Standard en springen ze met 3 gouden punten weg uit de gevarenzone. Standard laat de kans liggen om alleen op kop te komen.

STVV – Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard voert de druk in de tweede helft wel op, maar is nooit echt gevaarlijk. Wanneer Amallah toch eens een grote kans krijgt en die mist, kantelt de wedstrijd definitief in het voordeel van STVV. Kort daarna beslist De Ridder de wedstrijd.
    • Man van de match: Steve De Ridder vocht als een leeuw voor coach Kevin Muscat. Hij speelde een dijk van een wedstrijd, liep liefst 12,3 kilometer en bekroonde zijn knalprestatie met een wondermooie goal.
    • Opvallend: Het is al van april 2007 geleden dat Standard nog eens kon winnen op Stayen. Toen werd het 0-3 na doelpunten van Fellaini, Witsel en Ali Lukunku.

Bekijk de goals uit STVV - Standard (2-0)

Vermoeide Rouches worden met twee passes uitgeteld

Na de Europese nederlaag tegen Rangers (0-2) wilde Standard de rug rechten op het veld van STVV. De Rouches konden mits een overwinning aan de leiding komen in de Jupiler Pro League, nadat Antwerp eerder vandaag die positie al had ingenomen door een zege in de Antwerpse derby. STVV speelde met een magere 3 op 24 dan weer om het vel van coach Kevin Muscat te redden.

Flitsend was het allemaal niet in een flauwe eerste helft op Stayen. Standard moest de vermoeidheid eerst uit de benen krijgen, STVV liet de ruimte die daardoor ontstond in eerste instantie nog onbenut. Het was lang wachten op een eerste kans, pas na 33 minuten spelen kwam Gavory eens in de buurt van het doelkader op vrije trap.

Het Truiense vertrouwen groeide door het uitblijven van een Luiks offensief. Toen Nazon na twee uitstekende verticale passes in balbezit kwam in de grote rechthoek, rechtvaardigde hij zijn eerste basisplaats met een knap doelpunt laag in de hoek. De 1-0-ruststand was zeker niet onverdiend voor STVV tegen een flauw Standard.

De kanarie van STVV heeft een knus nestje gebouwd op Stayen

De Ridder bekroont dijk van een wedstrijd met wondergoal

Na de rust voerde Standard de druk op. STVV koos voor een compacte organisatie en ving de Rouches op in de hoop snel te kunnen counteren. Het waren de Kanaries die op het uur voor het eerste grote gevaar in de tweede helft zorgden. Een hoekschop kwam via Nazon bij Buatu terecht, maar die duwde het leer met binnenkant links tegen de paal.

Een kwartier voor tijd lepelde Cimirot de bal over de STVV-defensie. Amallah kon alleen op Schmidt afgaan, maar faalde in de afwerking. Een scharniermoment in de wedstrijd, want het doelpunt viel kort daarna aan de overzijde. De Ridder draaide zich knap vrij en zorgde met een heerlijke pegel voor de dubbele voorsprong.

Het slotoffensief van Standard was er een zonder veel gif. STVV kende nooit grote problemen met de Rouches, die de leidersplaats laten liggen. STVV pakt na 3 op 24 eindelijk nog eens een deugddoende driepunter. Antwerp is na de derbyzege tegen Beerschot eerder vandaag de grote winnaar van het weekend.