OH Leuven haalt leider Club Brugge van zijn Europese wolk

  1. 45' - Doelpunt strafschop - Noa Lang (1 - 1)
  2. 43' - Verv. Casper De Norre door Musa Tamari
  3. 39' - Geel - Frédéric Duplus
  4. 30' - Geel - Kristiyan Malinov
  5. 21' - Doelpunt strafschop - Thomas Henry (1 - 0)
  6. 19' - Geel - Eduard Sobol
  7. 12' - Geel - Federico Ricca
  1. 90+4' - Verv. Thomas Henry door Barnabás Bese
  2. 69' - Verv. Eduard Sobol door David Chidozie Okereke
  3. 65' - Verv. Mathieu Maertens door Václav Jemelka
  4. 63' - Verv. Siebe Schrijvers door Ruud Vormer
  5. 60' - Verv. Noa Lang door Charles De Ketelaere
  6. 57' - Doelpunt - Xavier Mercier (2 - 1)
  7. 55' - Geel - Noa Lang
  21'penalty goalThomas Henry1 - 0
  45'penalty goalNoa Lang1 - 1
  57'goalXavier Mercier2 - 1

  OH Leuven heeft opnieuw een topclub een hak gezet. De ploeg van trainer Marc Brys klopte Club Brugge met 2-1. Voor Club is het al de derde nederlaag van het seizoen, pijnlijk na de Europese zege tegen Zenit.

  Opvallend OH Leuven - Club Brugge:

  • Sleutelmoment: Meteen na zijn gelijkmaker heeft Noa Lang ook de 1-2 aan de voet, maar de Nederlander ziet zijn poging tegen de paal ketsen. OHL overleeft en hijst zich na de rust toch weer op voorsprong.
  • Man van de match: Rafael Romo kreeg ruim de kans om zich te onderscheiden en stelde niet teleur. De doelman van OHL schudde een hele reeks reddingen uit zijn mouw en was vanavond enkel te kloppen vanaf de penaltystip.
  • Opvallend: Bijna dag op dag 17 jaar geleden, op 25 oktober 2003, verloor Club Brugge ook in de eigen competitie na een spraakmakende zege in de Champions League. Enkele dagen na de stunt tegen AC Milan verloor Club toen met 4-2 van Heusden-Zolder.

  Bekijk de goals uit OHL - Club Brugge (2-1)

  Twee penalty's in boeiende eerste helft

  Club Brugge trok de goede flow van in Sint-Petersburg door en startte sterk aan Den Dreef. Na amper een minuut kreeg Schrijvers al een uitstekende kans voorgeschoteld, maar hij mikte recht op doelman Romo.

   

  De thuisploeg raakte in het openingskwartier maar één keer uit de omknelling. Duplus zette de actie op en had ook nog een aardig schot in huis, Horvath pareerde.

   

  Na twintig minuten controlevoetbal van Club kreeg OH Leuven plots een penalty na een duwtje van Sobol in de rug van Maertens. Henry trok zich niets aan van het Brugse protest en stuurde Horvath de verkeerde kant uit: 1-0.

   

  Het antwoord van Club Brugge liet even op zich wachten, maar in het slot van de eerste helft ging het tempo toch flink de hoogte in, en daarmee ook het aantal doelkansen. Romo had de handen vol met schoten van Badji, Diatta en Vanaken.

   

  Het mocht niet baten, want na een duwfout op Vanaken ging de bal ook voor Club op de stip. Noa Lang, voor het eerst in de basis, plaatste de bal precies in het hoekje: 1-1. En bijna werd het zelfs nog 1-2 op slag van rust, maar diezelfde Lang prikte de bal tegen de paal.

  Clement bij strafschop voor OHL: "Duiken, duiken, duiken"

  Club komt tweede tegengoal niet te boven

  Meteen de pauze was Lang opnieuw dicht bij zijn tweede van de avond, deze keer vond hij Romo op zijn weg. Een dure misser, want enkele minuten later lag de bal aan de overkant wel in het mandje. De goal van Mercier werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR zette het foutje recht: 2-1 voor de thuisploeg.

   

  Bij Club kwamen de aanvallende impulsen vooral van Krépin Diatta. De kwieke Senegalees woog op de OHL-defensie, maar vond telkens weer Romo op zijn weg.

   

  De thuisploeg lag intussen op de loer om Club pijn te doen met een snelle omschakeling. Een paar keer lukte dat ook, maar bij de afwerking was het altijd net niet. Sowah trapte voorlangs, een listige lob van Mercier werd door Horvath over geduwd.

   

  Philippe Clement had intussen Vormer, De Ketelaere en Okereke ingebracht, maar ook zij kregen het solide blok van OHL niet uit elkaar gespeeld. De beste kansen waren in de slotfase zelfs nog voor de thuisploeg. Sowah en Tamari verzuimden het genadeschot te geven.

   

  Het bleef 2-1, alweer een knappe zege voor OHL, dat zo aansluiting vindt bij de top van de klassering. Voor Club Brugge is het de derde nederlaag van het seizoen, de eerste op verplaatsing.

  Vreemde fase in OHL - Club Brugge: bal wordt door beide ploegen in de lucht gehouden

  Mercier probeert het zoals Roofe tegen Standard

  Rits lacht cynisch met beslissing van de ref en steekt duim omhoog

  Clement: "We moeten naar onszelf kijken"

  • Philippe Clement (Club Brugge): "Ik heb heel veel goede dingen gezien. Tegen de mandekking van OHL is het niet gemakkelijk om vrij te komen, maar mijn spelers hebben het goed gedaan. Ook de mentaliteit was goed. Maar je moet de kansen afmaken. We waren niet efficiënt genoeg en hebben te veel kansen gemist. De kwaliteit daar was niet goed. Dat moet beter.

   "We moeten enkel naar onszelf kijken en zorgen dat dat in de volgende wedstrijden beter is. We komen vier keer alleen voor de keeper. Die moeten binnen, en dan heb je een heel andere wedstrijd. Nu moesten we tot het einde strijden voor een gelijkspel. Maar ik heb over geen enkele speler een negatief gevoel. Over het resultaat heb ik natuurlijk wel een negatief gevoel, want dit zijn drie verloren punten."

  • Marc Brys (OH Leuven): "Ik denk dat wij terecht op voorsprong kwamen, maar daarna vergaten we te voetballen en gebruik te maken van de ruimtes die vielen. Zo hebben we dat tegendoelpunt eigenlijk over ons afgeroepen. Dat is de stress van voor te komen tegen een losgelaten Club Brugge, dat uiteraard heel veel talent heeft. Dan is het pompen of verzuipen, en in die hectiek verliezen we een beetje het gezond verstand."

   "In de tweede helft hebben we, tegen een Club Brugge dat absoluut die drie punten wou komen halen, verstandiger gespeeld en ook betere omschakelingsmomenten gekend. En dan is het het karakter dat boven komt. We konden stand houden in moeilijke omstandigheden, en dan nog die winnende treffer maken. Dat is fantastisch voor deze groep."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge staat na de zege in Sint-Petersburg weer met de voetjes op de grond. Club verliest op het veld van OH Leuven met 2-1. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij OH Leuven, Barnabás Bese erin, Thomas Henry eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Okereke voorlangs. Diatta zet Okereke op weg naar doel, maar die moet het vanuit een te schuine hoek proberen. Zijn voorzet/schot zoeft voorlangs. .
  5. tweede helft, minuut 90. OHL morst met de kansen. De kansen zijn nu voor OHL, maar de thuisploeg laat na om het genadeschot te geven. Sowah en Tamari laten de 3-1 liggen. .
  6. tweede helft, minuut 88. Mercier ziet Horvath ver uit z'n goal staan en probeert een heerlijke lob, Horvath duwt het leer nog net over. .
  7. tweede helft, minuut 87. Nog eens Diatta. Diatta blijft het proberen. Zijn infiltratie vanaf de zijkant oogt veelbelovend, maar het schot is van mindere makelij. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vlam van Sowah. Sowah laat zich nog eens zien met een forse uithaal in de draai, Horvath ziet het schot goed komen. .
  9. tweede helft, minuut 82. Romo is opgelapt en ziet blauw-zwart meteen weer op zich afkomen. Club heeft nog een kleine tien minuten om een of meer punten te pakken. .
  10. Blessure. Romo heeft zich bezeerd in de fase met Diatta en heeft verzorging nodig. Zo ligt het spel wel eventjes stil. . tweede helft, minuut 81.
  11. tweede helft, minuut 80. Er zit nog geen verval op de versnellingen van Diatta. Hij wint het spurtduel met Tshimanga, maar krijgt de bal vanuit een schuine hoek niet voorbij de onvermijdelijke Romo, die in twee tijden pakt. .
  12. tweede helft, minuut 79. De thuisploeg kan met vier tegen drie naar voren stormen. Duplus probeert het helemaal zelf te doen, maar haalt er zo niet meer dan een hoekschop uit. .
  13. tweede helft, minuut 73. Bijna Sowah. Snelle omschakeling van OHL nu, met Sowah als speerpunt. Hij komt tussen twee verdedigers toch nog tot een schot, dat nipt naast rolt. .
  14. tweede helft, minuut 70. En weer Romo! Romo solliciteert steeds meer naar de titel van man van de match. Nu blijft hij goed overeind als hij oog in oog komt te staan met Diatta, hij duwt het lobje van de Senegalees over. .
  15. tweede helft, minuut 69. Bij Club zijn de wissels intussen opgebruikt. Clement zet alles op alles om de nederlaag nog af te wenden. .
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Eduard Sobol eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Slappe vrije trap Sobol. Sobol mag een vrije trap nemen op een heel interessante plek, maar hij jaagt de bal richting de lege tribunes. Het is meteen zijn laatste baltoets voor vandaag. .