Zulte Waregem slikt 3 goals in 6 minuten aan de kust en blijft in het sukkelstraatje

  1. 37' - Doelpunt - Fashion Sakala (3 - 0)
  2. 33' - Doelpunt - Maxime D'Arpino (2 - 0)
  3. 31' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (1 - 0)
  1. 83' - Verv. Fashion Sakala door François Marquet
  2. 70' - Geel - Olivier Deschacht
  3. 69' - Verv. Cameron McGeehan door Marko Kvasina
  4. 61' - Verv. Makhtar Gueye door Andrew Hjulsager
  5. 59' - Verv. William Bianda door Jelle Vossen
  6. 52' - Geel - Fashion Sakala
  33'goalMaxime D'Arpino2 - 0
  37'goalFashion Sakala3 - 0

  Na 10 speeldagen kampeert Zulte Waregem met 7 op 30 in de gevarenzone. Essevee speelde een verdienstelijke wedstrijd bij KV Oostende, maar werd genekt door een drievoudig salvo van KVO na een halfuur. De thuisploeg springt naar de linkerkolom van het klassement. 

  KV Oostende - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Sissako duwt de 0-1 op het halfuur naast, aan de overkant rinkelt de kassa bij de eerstvolgende tegenaanval. De 1-0 van Vandendriessche is het begin van enkele dolle minuten.
  • Man van de match: Guillaume Hubert moest geen wereldreddingen verrichten, maar de KVO-doelman gaf geen krimp en sprokkelt toch al zijn 4e clean sheet van het seizoen.
  • Statistiek: Zulte Waregem won dit seizoen alleen maar van Waasland-Beveren (17e) en Moeskroen (18e) en speelde gelijk tegen Standard. Met 24 tegengoals heeft het ook de slechtste defensie van het land. Dan dreigt het een heel lang seizoen te worden.

  Bekijk de goals uit Oostende - Zulte Waregem (3-0)

  Zulte Waregem beloont zichzelf niet, KV Oostende doet dat wel

  Zulte Waregem had dit seizoen al meerdere klappen geïncasseerd, maar tegen KV Oostende probeerde het alle muizenissen van zich af te spelen.

   

  Onder impuls van Dompé was het ook veruit de gevaarlijkste ploeg, maar de voorzetten van de winger misten te vaak precisie.

   

  De thuisploeg geraakte maar niet in zijn spel, maar op het halfuur - net na een misser van Sissako aan de overkant - kantelde de wedstrijd helemaal.

   

  Sakala bediende de aanstormende Vandendriessche voor 1-0, een vrijschop van D'Arpino waaide voorbij alles en iedereen via de stuit in doel en knullig verdedigen van Opare was de voorbode van de 3-0 van Sakala.

   

  3 goals in 6 minuten: Zulte Waregem was helemaal murw geslagen.

   

  De moedige bezoekers probeerden er daarna nog wel een wedstrijd van te maken, maar kenden pech in de afwerking en hadden anderzijds ook geluk dat de dreigende afstraffing in het kat-en-muisspel uitbleef.

   

  Beide doelmannen werden meermaals op de proef gesteld, maar de ruststand bleek ook de eindstand. 

  2e helft in Oostende begint met vertraging door probleem bij ref Put

  Dury: "Het is zuur, want op 5 minuten na hadden we de match volledig onder controle"

  "Of ik het eerste halfuur goed vond? Ja, maar daar koop ik niets mee", zuchtte Francky Dury. "Bij ons ging het licht 5 minuten uit en daar profiteert Oostende van met 3 goals."

   

  "We hadden overwicht en onze mentaliteit was goed, maar we vreesden dat ze bij de eerste uitbraak konden scoren. Daar ben je 5 minuten niet goed van."

   

  "Onze tweede helft was acceptabel. Zij hadden kansen op de counter, maar dat neem je er ook bij: 4-0 of 5-0 maakt niets uit."

   

  "We hebben er alles aan gedaan om de aansluitingstreffer te maken en om vertrouwen op te doen. Daar zijn we niet in geslaagd. Het is zuur dat je op 5 minuten na de wedstrijd volledig onder controle hebt."

   

  "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week is er de derby tegen KV Kortrijk en we moeten rechtstaan, zo simpel is het."

   

  "Ja, het gebrek aan punten baart me zorgen. Ik weet uit ervaring dat je best niet onderaan blijft hangen."

   

  "Ik heb me behoorlijk kwaad gemaakt tijdens de rust. De manier waarop die tegengoals vallen, dat heb je niet graag als coach. Maar na de pauze zag ik een team dat wilde terugkeren. We moeten hier door."

  Ja, het gebrek aan punten baart me zorgen. Ik weet uit ervaring dat je best niet onderaan blijft hangen.

  Francky Dury (coach Zulte Waregem)

  Blessin: "Er zit meer kwaliteit in dit team"

  Collega Alexander Blessin toonde zich ondanks de driepunter toch licht kritisch. "Dit was geen goeie match van ons", analyseerde hij. "Maar we hebben op de juiste momenten gescoord."

   

  "We hadden na de pauze de 4-0 en de 5-0 kunnen scoren, maar die viel niet. Daarna hield onze doelman ons recht. Er was te weinig druk en te weinig beweging."

   

  "We hebben gewonnen, ja. En ik ben uiteraard tevreden met deze 3 punten. Maar er zit meer kwaliteit in dit team en je wil altijd beter."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Afgefloten! De tweede helft was een kat-en-muisspel, maar uiteindelijk veranderde de ruststand niet meer. KV Oostende springt naar de linkerkolom, Zulte Waregem blijft met 1 op 18 achter. .
  3. tweede helft, minuut 90. Zulte Waregem heeft het wel geprobeerd, maar het geraakte gewoon niet voorbij Hubert. Tom Boudeweel (Radio 1).
  4. tweede helft, minuut 88. Bostyn komt onoordeelkundig uit, maar zijn keuze wordt niet afgestraft met een lob. Die blijft ergens in het middenveld hangen.  .
  5. tweede helft, minuut 85. Met de moed der wanhoop blijft Zulte Waregem zoeken naar een treffer. Het verzamelt corners, maar de 0 kleeft aan het scorebord.  .
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Fashion Sakala eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Vandendriessche had zonet nog zijn elleboog laten wapperen, een minuutje later hinkt hij zelf na een trap op zijn voet. Een rekening die vereffend moest worden?  .
  8. tweede helft, minuut 80. Nog 10 minuten. In voetbal kan alles, of toch heel veel. Als Zulte Waregem ons nog wil doen geloven dat een terugkeer mogelijk is, dan moet het nu aan zijn inhaalbeweging beginnen.  .
  9. Redding. Hubert wil zijn 4e clean sheet niet afstaan. Vossen laat slim lopen, Bruno mag het zichzelf aanrekenen dat zijn trap met links in één tijd op de doelman botst.  . tweede helft, minuut 76.
  10. tweede helft, minuut 75. Het kansenfestival is nu al een tijdje gestopt. Oostende dringt iets minder hard aan. .
  11. tweede helft, minuut 73. 1 op 18, dat hangt nu al een tijdje in de lucht voor Zulte Waregem. Met alleen maar zeges tegen Moeskroen en Waasland-Beveren en een draw tegen Standard is het rapport zeer pover na 10 speelrondes. .
  12. tweede helft, minuut 70. Zulte Waregem verweert zich kranig, maar het krijgt de nul niet van het scorebord. Tom Boudeweel (Radio 1).
  13. Gele kaart voor Olivier Deschacht van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 70
  14. tweede helft, minuut 69. Bij Deschacht druipt de frustratie er af en hij wordt beloond met een gele kaart. Nog 20 minuten. Zien we nog een doelpunt? .
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Cameron McGeehan eruit
  16. tweede helft, minuut 67. Vroeg of laat moet de 3-0 toch van het scorebord. McGeehan glijdt halfjes weg en kan daardoor niet voldoende kracht achter zijn linker steken.  .
  17. tweede helft, minuut 65. Het gaat stevig op en neer in deze genietbare pot. Alleen is de spanning door de tussenstand min of meer kunstmatig.  .
  18. tweede helft, minuut 63. Zulte Waregem mag zichzelf voor het hoofd slaan dat het hier nog altijd niet heeft gescoord. Chory heeft veel tijd nodig, maar zet Hubert toch nog flink aan het werk. Aan kansen geen gebrek.  .
  19. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij KV Oostende, Andrew Hjulsager erin, Makhtar Gueye eruit
  20. tweede helft, minuut 60. Zulte Waregem toont zijn moed en gaat nog altijd op zoek naar een lichtpuntje. Bruno springt hoog, maar dat is ook zijn kopbal.  .