Opluchting bij Anderlecht: het houdt nu wel zijn voorsprong vast in Kortrijk

  1. 30' - Doelpunt - Percy Tau (0 - 2)
  2. 6' - Doelpunt - Lukas Nmecha (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Bogdan Mykhaylichenko
  2. 87' - Doelpunt strafschop - Ilombe Mboyo (1 - 3)
  3. 85' - Verv. Lukas Nmecha door Nany Dimata
  4. 84' - Verv. Michiel Jonckheere door Jovan Stojanovic
  5. 75' - Verv. Percy Tau door Josh Cullen
  6. 74' - Verv. Petar Golubovic door Luqman Hakim Shamsudin
  7. 68' - Geel - Francis Amuzu
  8. 65' - Doelpunt - Lukas Nmecha (0 - 3)
  9. 55' - Verv. Mustapha Bundu door Francis Amuzu
  10. 46' - Verv. Eric Ocansey door Habib Guèye
  6'goalLukas Nmecha0 - 1
  30'goalPercy Tau0 - 2
  65'goalLukas Nmecha0 - 3
  87'penalty goalIlombe Mboyo1 - 3

  Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft Anderlecht nog eens de volle buit gepakt. In Kortrijk won de recordkampioen met 1-3. Nmecha (2x) en Tau scoorden voor paars-wit in de tweede uitzege van het seizoen. KV Kortrijk pakte dit seizoen nog maar 4 punten voor eigen volk.

  KV Kortrijk - Anderlecht kort samengevat:

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk krijgt in de tweede helft een aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar laat die liggen. Lukas Nmecha maakt er dan maar 0-3 van en zorgt er zo voor dat de wedstrijd gespeeld is.
  • Man van de Match: Met twee doelpunten erbij, moeten we niet lang zoeken. MVP: Lukas Nmecha.
  • Opvallende statistiek: Voor Anderlecht is het nog maar de tweede zege op verplaatsing. KV Kortrijk is dan weer heel flauw in eigen huis dit seizoen. Het verloor nu al drie keer in het Guldensporenstadion.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Anderlecht (1-3)

  Anderlecht snel op voorsprong

  Door het hevig woekerende coronavirus besliste het Overlegcomité vandaag om geen publiek meer toe te laten in de Jupiler Pro League.

   

  Zonder zijn stevige achterban moest KV Kortrijk na 5 minuten meteen achtervolgen. Jakubech kon een schot van Zulj niet klemmen, Nmecha was goed gevolgd om Anderlecht op voorsprong te brengen.

   

  Toch bleef de thuisploeg niet bij de pakken zitten. Delcroix haalde de bal na een snelle Kortrijkse aanval van de lijn.

   

  Anderlecht leek zijn grip op de wedstrijd te verliezen, tot Tau met een knap afstandsschot de voorsprong van de bezoekers plots verdubbelde. Kortrijk stond voor een zeer moeilijke opdracht tijdens de rust.

  Jonckheere mist grote kans en steekt de schuld op het veld

  Feller Kortrijk na de rust, Nmecha maakt het af

  Na de pauze kregen we een snediger Kortrijk te zien.  De Anderlecht-defensie had het lastig met de hoge druk, maar tot echte kansen leidde dat niet. Aan de andere kant was het dan wel weer bijna raak. Verschaeren nam de bal knap op de slof, maar de lat bracht redding voor de thuisploeg.

   

  Kortrijk ging door op zijn elan en de aansluitingstreffer hing in de lucht. De ingevallen Gueye draaide mooi weg van Delcroix en bediende dan de vrijstaande Jonckheere. De middenvelder had de bal maar binnen te schuiven, maar knalde hoog over.

   

  Niet veel later legde Nmecha met z'n tweede van de avond de wedstrijd in een definitieve plooi. Tau glipte na een knappe bal van Verschaeren door de buitenspelval en legde de bal dan breed op Amuzu. De jonge Belg devieerde met zijn grote teen nog tot bij Nmecha en die twijfelde niet. 0-3 en wedstrijd gespeeld.

   

  Kortrijk bleef spelen voor wat het waard was en kreeg 5 minuten voor tijd nog een discutabele strafschop na een interventie van Cullen op De Sart. Mboyo zette zich achter de bal en miste niet. Een eerredder voor Kortrijk, maar meer zat er ook niet meer in. Anderlecht boekt zijn tweede uitzege van het seizoen en springt naar de zesde plek. 

  Kompany is kwaad na strafschop voor Kortrijk

  VIDEO: De goal van Anderlecht-aanvaller Percy Tau

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 34. EINDE. Anderlecht pakt zijn tweede uitzege van het seizoen en wint met 1-3 van Kortrijk. Twee doelpunten van Nmecha en eentje van Tau zetten de Brusselaars op een 0-3-voorsprong. Op het einde kreeg Kortrijk nog een discutable strafschop, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers niet meer in de problemen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Bogdan Mykhaylichenko van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 91. Het doelpunt van Mboyo lijkt dan toch geen vervolg te krijgen. Van Crombrugge kan nog eens een bal plukken en gaat dan plat op de buik liggen. Anderlecht moet nog een minuut overleven. .
  5. tweede helft, minuut 89. Een snel doelpunt van Kortrijk kan toch weer voor stress zorgen bij de bezoekers. Wat gebeurt er nog in de slotminuten van deze wedstrijd? .
  6. tweede helft, minuut 87. 1-3 Mboyo. De VAR grijpt niet in en Mboyo neemt de elfmeter voor zijn rekening. Van Crombrugge kiest de goede hoek, maar de penalty is hard genoeg getrapt. Geen kans voor de Anderlecht-doelman. .
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 87 door Ilombe Mboyo van KV Kortrijk. 1, 3.
  8. tweede helft, minuut 85. Strafschop Kortrijk? Kortrijk blijft met volle overgave zoeken naar een doelpuntje. Cullen speelt eerst de bal en dan De Sart, maar de scheidsrechter wijst naar de stip. Draait de VAR die beslissing terug? .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Nany Dimata erin, Lukas Nmecha eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Michiel Jonckheere eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Bijna 0-4. Na een fout op Nmecha wordt de vrije trap snel genomen door Zulj. De Oostenrijker stuurt Verschaeren het straatje in, maar die stuit op Jakubech. Een knappe redding van de KVK-doelman. .
  12. tweede helft, minuut 80. Laatste 10 minuten. We gaan de laatste 10 minuten in. Normaal het moment in de wedstrijd dat Anderlecht nog vaak een of meerdere tegendoelpunten binnenkrijgt. Toch lijken de Brusselaars de 3 punten vandaag wel mee te grissen. .
  13. tweede helft, minuut 76. Percy Tau mag gaan rusten van Vincent Kompany. De middenvelder heeft er een meer dan degelijke wedstrijd opzitten en maakt plaats voor Josh Cullen. .
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Josh Cullen erin, Percy Tau eruit
  15. tweede helft, minuut 74. D'Haene op de paal. Kortrijk blijft vechten voor wat het waard is. D'Haene neemt legt aan voor een schot, maar de bal wijkt nog veraderlijk af op Miazga.Uiteindelijk gaat de bal via de paal in hoekschop. .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Kortrijk, Luqman Hakim Shamsudin erin, Petar Golubovic eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Nmecha bijna met de hattrick. Nmecha lijkt er zin in te hebben vanavond. De jonge spits probeert het op zijn eentje en schuift de bal dan net naast het doel van Jakubech. Een verdienstelijke poging. .
  18. tweede helft, minuut 71. De 0-3 van Nmecha lijkt Kortrijk de adem te hebben afgesneden. De druk van de thuisploeg is wat gaan liggen en Anderlecht krijgt opnieuw wat grip op de wedstrijd. .