Racing Genk pleegt een hold-up in de Ghelamco Arena

  1. 40' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 1)
  2. 24' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (1 - 0)
  3. 18' - Verv. Laurent Depoitre door Tim Kleindienst
  1. 84' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (1 - 2)
  2. 79' - Verv. Sven Kums door Vadis Odjidja Ofoe
  3. 78' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  4. 73' - Geel - Tim Kleindienst
  5. 72' - Verv. Kristian Thorstvedt door Eboue Kouassi
  6. 65' - Geel - Jere Uronen
  7. 62' - Verv. Roman Bezoes door Osman Bukari
  8. 58' - Geel - Daniel Muñoz
  9. 52' - Verv. Bastien Toma door Dries Wouters
  40'goalTheo Bongonda1 - 1
  84'goalPatrik Hrošovský1 - 2

  Racing Genk heeft op een diefje de drie punten weggekaapt bij het AA Gent. Op het veld van de ex-ploeg van Genk-coach Thorup won Genk dankzij een blunder van Gent-keeper Bolat.

  AA Gent - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: de flater van Bolat was uiteraard cruciaal, maar als de thuisploeg in de 1e helft meer dan slechts één van de vele kansen benut had, was de buit tegen dit matige Genk wellicht al binnen geweest bij de rust.

  • Man van de Match: gentleman als hij is zal hij het waarschijnlijk niet luidop zeggen, maar Jess Thorup zal na vanavond toch eens in zijn vuistje lachen. Winnen bij de ploeg waar je ontslagen werd, smaakt altijd extra zoet, ook al was de prestatie van zijn team niet bepaald indrukwekkend.

  • Opvallend: ook al was het voetbal niet slecht, toch krijgt AA Gent de motor maar niet op toerental. De ambitieuze Buffalo's hebben nog maar 3 keer kunnen winnen dit seizoen.

  Genk pakt zege op het veld van Gent in het slot: 1-2

  Dominante Buffalo's vergeten zichzelf te belonen

  Bij zijn terugkeer naar de Ghelamco Arena moest Genk-coach Jess Thorup toezien hoe zijn ex-team uitstekend aan de wedstrijd begon. Met een ietwat verrassende 3-5-2-opstelling had AA Gent haast voortdurend het overwicht.

   

  De Buffalo’s voetbalden dominant en werden halfweg de 1e helft beloond voor hun goeie intenties met een mooi doelpunt. Castro-Montes jaste de bal met zijn linker tegen de touwen na een knappe aanval.

   

  Ook na de 1-0 bleef AA Gent gevaarlijk. De bedrijvige Kleindienst - al vroeg ingevallen na een blessure van Depoitre - en Jaremtsjoek konden de mogelijkheden niet verzilveren.

   

  Die gemiste kansen braken de thuisploeg nog voor de rust zuur op, want vanuit het niets maakte Genk er 1-1 van. Bongonda nam Bolat te grazen met een knappe kopbal.

   

  De tweede helft was gekruid met dezelfde ingrediënten als de 1e helft. Zo bleef een gedreven Gent de wedstrijd controleren, al bleven de doelkansen - op een vroege mogelijkheid van Kleindienst na - wel uit.

   

  De wedstrijd kabbelde zo naar zijn einde toe, tot Sinan Bolat zich enkele minuten voor tijd volledig verkeek op een pegel van Hrosovsky. De kapitale blunder van de Gentse doelman bleek cruciaal, want Genk ging zo op een diefje met de 3 punten aan de haal, ook al mikte Odjidja nog op de lat.

  Bekijk de goals uit Gent - Genk (1-2)

  Kleindienst (Gent) ontsnapt aan rood na gemene tackle

  Onuachu doet alles goed, maar trapt dan wat lomp in de grond

  Heerlijke beweging en pass van Bastien Toma (Genk)

  Thorup: "Blij met de zege, maar niet met ons spel"

  Jess Thorup ging de punten pakken tegen zijn ex-club. "Maar dit was niet ik tegen Gent. Ik ben nu bij Genk en we kwamen voor de drie punten. Die hebben we en deze zege zal de jonge ploeg vertrouwen geven. Ik geloof dat we op de goeie weg zijn. Dat is het belangrijkste."

   

  Want voetballend was het niet erg hoogstaand van Genk. "Het was een moeilijke match en een match zonder veel kansen. De ploegen hadden moeite om in de partij te komen. Het is positief dat we na de tegengoal terugvochten in de eerste helft, maar in de tweede helft hebben we te veel verdedigd."

   

  "We hadden na de rust maar een kans en dan de goal. Dat is te weinig. Ons spel moet nog beter, maar ik kan er nu mee leven door de zege."

  De Decker: "Spelers van Genk zijn zich komen excuseren, dat zegt genoeg"

  "Op alle mogelijke gebieden waren we beter vandaag", wond De Decker geen doekjes om zijn teleurstelling. "Tactisch stond het goed, we wonnen de duels, de tweede ballen waren voor ons, mentaal waren we er, voetballend was het mooi, maar we verliezen. Dat is voetbal. Ik kan de spelers niets verwijten. Veel spelers van Genk zijn zich na de match komen excuseren. Dat zegt genoeg, denk ik."

   

  "Het is doodjammer want dit is niet de eerste keer. Alles staat klaar om te vallen, maar het valt nog niet. We moeten niet focussen op die enkele foutjes en die uitvergroten. Bij elke tegengoal kan je een schuldige zoeken. Maar als je ons voetbal ziet, dan weet je dat er punten zullen volgen. Het is alleen spijtig dat ze niet rapper volgen."

   

  Een zege zou kunnen betekenen dat de trein eindelijk vertrekt, denkt De Decker. "We moeten hetzelfde blijven doen en zorgen dat de spelers er altijd mentaal klaar voor zijn. Dan komt het goed. We hebben al enkele keren gedacht dat de ommekeer er was, maar dat is nog niet zo. Als je terecht verliest, dan kan je dat plaatsen, maar deze tikken komen toch allemaal aan. De spelers kunnen dit verwerken en ergens zullen we hier ook wel sterker uitkomen als groep."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Genk wint! Het zit erop! Racing Genk wint op een diefje bij AA Gent dankzij de flater van doelman Sinan Bolat. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vadis mikt op het kader. Het zit AA Gent ook niet mee, hoor. Vadis flirt met de gelijkmaker, maar ziet hoe zijn knappe schot op de lat valt. .
  4. tweede helft, minuut 88. Bongonda haalt uit. Bongonda gaat op wandel tussen drie verdedigers door en kan dan afdrukken. Dit keer is Bolat wel bij de les. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Patrik Hrošovský van KRC Genk. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 84. Blunderende Bolat. Wat krijgen we nu? Vanuit het niets lanceert Hrosovsky een raket uit de tweede lijn en Bolat verkijkt zich volledig op de bal. Het staat 1-2! .
  7. tweede helft, minuut 82. Het balbezit op tien minuten voor het einde van de wedstrijd spreekt boekdelen: 60% - 40%. Toch heeft de thuisploeg na de rust te weinig kunnen doen met dit overwicht. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vukovic kan niet helemaal goed bij een corner van Vadis, maar met zijn vingertoppen kan hij de bal toch weg toetsen. .
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Sven Kums eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Dessers komt erin. Onuachu wordt uit zijn lijden verlost. De boomlange spits heeft werkelijk niks laten zien vanavond en moet zijn plaats afstaan aan Dessers. .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Mohammadi heeft vanaf zijn linkerflank al enkele uitstekende voorzetten verstuurd en gaat nu eens voor eigen succes. Maar zijn rechtervoet is duidelijk van mindere kwaliteit en hij jaagt de bal ver naast. .
  13. tweede helft, minuut 75. Bukari probeert het in zijn eentje te forceren met een goeie dribbel. Maar hij wil te veel hooi op zijn vork nemen en loopt zich dan vast tussen twee Genk-verdedigers. .
  14. Gele kaart voor Tim Kleindienst van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 73
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KRC Genk, Eboue Kouassi erin, Kristian Thorstvedt eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Nog 20 minuten. AA Gent heeft nog steeds het meeste van het spel, maar in de 2e helft hebben we toch nog niet al te veel ballen tussen de palen gezien. Krijgen we in het slot nog een doelpunt te zien? .
  17. tweede helft, minuut 67. AA Gent blijft proberen, maar het is allemaal iets minder doelgericht dan voor de rust. Peter Vandenbempt.
  18. Gele kaart voor Jere Uronen van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 65
  19. tweede helft, minuut 65. Uronen op de bon. Ref Boterberg is vanavond niet kwistig met zijn kaarten, maar voor deze overtreding van Uronen kan hij toch zijn ogen niet sluiten. De Fin kwam iets te gretig tussenbeide. .