Mbokani schenkt Antwerp titel van “ploeg van ’t stad” en leidersplaats

  1. 37' - Geel - Pieter Gerkens
  2. 34' - Geel - Martin Hongla
  3. 27' - Geel - Frédéric Frans
  4. 25' - Doelpunt - Musashi Suzuki (2 - 1)
  5. 15' - Doelpunt - Simen Juklerød (2 - 0)
  6. 7' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Frédéric Frans door David Mukuna-Trouet
  2. 86' - Geel - Abdoulie Sanyang
  3. 85' - Verv. Yan Vorogovskiy door Pierre Bourdin
  4. 85' - Verv. Lior Refaelov door Nana Ampomah
  5. 81' - Geel - Aurélio Buta
  6. 80' - Verv. Réda Halaïma door Abdoulie Sanyang
  7. 78' - Geel - Faris Haroun
  8. 74' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (3 - 2)
  9. 73' - Doelpunt - Musashi Suzuki (2 - 2)
  10. 71' - Verv. Martin Hongla door Birger Verstraete
  11. 55' - Verv. Koji Miyoshi door Aurélio Buta
  7'goalLior Refaelov1 - 0
  15'goalSimen Juklerød2 - 0
  25'goalMusashi Suzuki2 - 1
  73'goalMusashi Suzuki2 - 2
  74'goalDieumerci Mbokani3 - 2

  Antwerp heeft een vermakelijke stadsderby gewonnen. Het klopte in een akelig leeg Bosuil-stadion rivaal Beerschot. Mbokani kroonde zich tot matchwinnaar. Als kers op de taart grijpt Antwerp ook de macht in de Jupiler Pro League.

  Antwerp – Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Beerschot moet lang aandringen om 17 minuten voor tijd eindelijk de verdiende gelijkmaker te scoren. Het momentum lijkt te kantelen in het voordeel van de bezoekers, maar Mbokani beslist de derby met één klasseflits.
  • Man van de match: Lior Refaelov is in uitstekende doen. Afgelopen donderdag trok hij de Europese zege tegen Loedogorets over de streep, vandaag wijst hij zijn team de weg met een doelpunt en een assist.
  • Opvallend: Onder Ivan Leko is de rol van Mbokani licht gewijzigd en dat vertaalde zich voor vandaag ook in de statistieken met 1 goal per 261 minuten tegenover 1 goal per 139 minuten vorig seizoen. Die statistieken mogen weer van tafel geveegd worden, want Dieumerci beslist de derby.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Beerschot (3-2)

  Refaelov wijst Antwerp nog maar eens de weg

  Het vooruitzicht van een eerste Antwerpse derby met inzet in 16 jaar had die van Antwerp vooraf schijnbaar net iets meer gekieteld, want van bij de start namen de roodhemden van coach Ivan Leko het heft in handen. Beerschot hield een vijftal minuten stand, maar dan wees Refaelov zijn ploeg de weg met een afgeweken schot in de hoek.


  Nog voor de bezoekers het goed en wel beseften, kregen ze op het kwartier al een tweede veeg om de oren. Een handbalaanval kwam bij Refaelov, die met een achteloos tikje precies klaarlegde voor de linkerpoot van Juklerod. Vanhamel had geen verhaal op diens harde pegel buitenkantje links.


  Antwerp bleef de betere ploeg en Frans moest een voorzet van Gerkens over het eigen doel tikken om de 3-0 van Mbokani en de finale knock-out te voorkomen. Beerschot schoot wakker en ging beter voetballen. Bij de eerste de beste kans was het meteen raak voor de Ratten. Tissoudali rolde Seck en Miyoshi op en pikte er Suzuki uit voor doel. Geen 3-0, maar 2-1 bij de rust.

  Losada speelt even voor doelman maar kan de bal niet klemmen

  Momentum kantelt, maar Mbokani beslist het met één flits

  Na de rust begon de vermoeidheid na de Europese match van donderdag door te wegen bij Antwerp. Beerschot voelde dat en voerde de druk op de verdediging van het stamnummer 1 op. Holzhauser, voor de rust nog onzichtbaar, kwam beter tot zijn recht, maar een spectaculaire poging met links krikte zijn ferme statistieken niet verder op.


  De gelijkmaker liet lang op zich wachten, maar kwam er 17 minuten voor tijd dan toch. Verstraete ging liggen, maar Vergoote zag er geen graten in. De organisatie was even zoek bij Antwerp en Beerschot profiteerde daar optimaal van. Tissoudali pikte er net als in de eerste helft Suzuki uit voor doel en die zorgde voor de verdiende 2-2.


  Het mentale voordeel leek definitief te kantelen in het voordeel van de bezoekers, maar uit het niets klom Antwerp toch weer op voorsprong. Buta opende splijtend op Mbokani en die duwde het leer oog in oog met Vanhamel knap in de verste hoek.

   

  De eerste kans voor Antwerp in de tweede helft kwam er pas een kwartier voor tijd, maar leverde wel de drie punten op voor The Great Old. Beerschot verdiende meer, maar het is het stamnummer 1 dat naar de eerste plek in de hoogste afdeling springt.

  Coulibaly laat even zien dat hij technische kwaliteiten heeft

  Suzuki speelt heerlijk door de benen van De Laet

  Spelers van Antwerp groeten lege tribunes

  Reacties

  • Ivan Leko (coach Antwerp): “We wisten vooraf al dat het twee teams zijn die aanvallend spelen. De vijf goals zijn geen toeval. Zonder onze fans en met de Europese match van donderdag in de benen, waren we wel gehandicapt. We kwamen fysiek in de problemen en Beerschot speelde gewoon goed. Ze verdienen te staan waar ze staan. Ik wist dat de vermoeidheid een grote rol ging spelen en wilde de wedstrijd winnen in de eerste 60 minuten, omdat het de laatste 30 minuten lastig ging worden. En dat is ons min of meer gelukt. We doen het buitengewoon goed. We staan eerste na 10 speeldagen, wonnen Europees eerder deze week en haalden in het begin van het seizoen al de beker binnen. Genieten.”
  • Hernan Losada (coach Beerschot): "Het juiste resultaat vandaag was een gelijkspel geweest. Jammer genoeg slikken we direct na de 2-2 het winnende doelpunt. We moeten wel trots zijn. We hebben alles gegeven. Misschien waren we na de gelijkmaker te ambitieus en gingen we te naarstig op zoek naar de overwinning. Helaas scoren ze de 3-2 in de omschakeling. Op deze manier heb ik er geen problemen mee om een wedstrijd te verliezen, al doet het natuurlijk wel pijn dat het in de derby is. Chapeau voor mijn spelers."

  Leko: "De beker winnen, Europees duel winnen, derby winnen en aan kop staan: dit is een mirakel"

  Refaelov: "Je voelde toch de vermoeidheid bij de spelers in de 2e helft"

  Dom: "Had zeker niet gehoeven om hier te verliezen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Antwerp mag zich de Ploeg van 't Stad noemen. Het zet Beerschot met 3-2 opzij na een winnend doelpunt van Mbokani. Antwerp springt dankzij de zege naar de kop van het klassement, al komt Standard vanavond nog in actie. .
  3. tweede helft, minuut 91. Beerschot krijgt nog vier minuten extra tijd om het verlies af te wenden. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Frédéric Frans eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Losada gooit er met Mukuna nog een joker in. Frans mag rusten. .
  6. tweede helft, minuut 87. Nog drie minuten op de klok.  .
  7. tweede helft, minuut 87. Ampomah probeert het rechtstreeks, maar de bal wordt weggekopt voor de neus van Vanhamel. .
  8. Gele kaart voor Abdoulie Sanyang van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 86. Antwerp haalt de overzijde nog eens. De Laet moet foutief afgestopt worden door Sanyang. De thuisploeg krijgt wat ademruimte in de hoek van het veld. .
  10. tweede helft, minuut 86. Heel goede week voor Refaelov, die nu mag gaan rusten. Hij maakte het winnende doelpunt in Loedogorets en pakt vandaag uit met een goal en een assist. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Beerschot, Pierre Bourdin erin, Yan Vorogovskiy eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Nana Ampomah erin, Lior Refaelov eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Sanyang gaat met links voor de korte hoek en trapt naast. Holzhauser had de bal liever naar de tweede paal zien gaan. .
  14. Gele kaart voor Aurélio Buta van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  15. tweede helft, minuut 81. Buta tikt de bal te ver voor zich uit en gaat dan door op de voet van Holzhauser. Geel. .
  16. tweede helft, minuut 80. Spannend is het alleszins. We zitten naar een best goeie derby te kijken. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Réda Halaïma eruit
  18. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 77.
  20. tweede helft, minuut 76.