• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer geen punten voor Essevee na comebackzege van Antwerp

  1. 7' - Doelpunt - Jean-Luc Dompé (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 3)
  2. 88' - Verv. Koji Miyoshi door Nill De Pauw
  3. 76' - Verv. Lior Refaelov door Cristian Benavente
  4. 75' - Verv. Damien Marcq door Jannes van Hecke
  5. 74' - Geel - Ibrahima Seck
  6. 71' - Geel - Lior Refaelov
  7. 67' - Verv. Jean-Luc Dompé door Bassem Srarfi
  8. 64' - Verv. Jelle Vossen door Abdoulaye Sissako
  9. 64' - Doelpunt - Martin Hongla (1 - 2)
  10. 60' - Verv. Simen Juklerød door Nana Ampomah
  11. 57' - Doelpunt - Faris Haroun (1 - 1)

  Zulte Waregem heeft ook tegen Antwerp geen einde kunnen maken aan zijn herfstdip. De thuisploeg kwam snel op voorsprong maar na de pauze draaiden  de bezoekers de partij helemaal om. Benavente zette bij zijn debuut in een Antwerp-shirt de kers op de taart.

  Zulte Waregem - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het uur plaatst Antwerp een fikse tussenversnelling. Zulte Waregem incasseert twee goals in korte tijd en voelt de drie punten uit z'n handen glippen.
  • Man van de match: Martin Hongla speelde een stevige wedstrijd op het Antwerpse middenveld en lag met de 1-2 mee aan de basis van de zege voor de bezoekers.
  • Opvallend: Het is al de derde keer dit seizoen dat Antwerp een vroege tegengoal slikt, maar net als tegen Kortrijk en STVV buigt The Great Old die achterstand nog om in een zege.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Antwerp (1-3)

  Dompé scoort enige goal in boeiende eerste helft

  Zulte Waregem en Antwerp sloegen de studieronde over en kozen meteen voor de aanval. Dat leverde een boeiende openingsfase op, met al in de zevende minuut een doelpunt voor de thuisploeg. Opare, ex-Antwerp, stuurde Dompé perfect in het straatje en die werkte beheerst af.

   

  Ook na de 1-0 ging het vlotjes op en neer in het Regenboogstadion: een schot van Hongla dwong doelman Bostyn tot een zweefsprong, aan de overkant stond Butez pal bij een vrije schietkans voor Bianda.

   

  En dat golvende patroon bleef zich doorzetten. Mbokani zag een uitstekende kopbal tegen de lat afketsen, de thuisploeg dreigde nog een paar keer via het nieuwe speerpunt Chory. De boomlange Tsjech debuteerde vandaag in de spits bij Zulte Waregem.

  Zulte Waregem-fans steunen de horeca

  Antwerp gaat erop en erover na de pauze

  Na de pauze was de eerste kans nog voor doelpuntenmaker Dompé, zijn vluchtschot zoefde nipt naast. Daarna nam Antwerp het commando over. Refaelov liet de gelijkmaker eerst nog liggen, maar Haroun was even later wel trefzeker. Zijn schot verdween via de paal achter Bostyn in doel.

   

  De bezoekers duwden het gaspedaal nu nog wat dieper in. De verdediging van Zulte Waregem kreunde onder de druk en moest zich uiteindelijk ook gewonnen geven. Gerkens vond de vrijstaande Hongla, die zijn schot via de schoen van Opare in doel zag verdwijnen.

   

  Zulte Waregem toonde weerbaarheid en ging met de moed der wanhoop nog op zoek naar een puntje, maar Bruno en Seck lieten de beste kansen liggen. In de absolute slotfase nam invaller Benavente, die debuteerde bij Antwerp, alle twijfels weg met de 1-3.

  Butez maakt cruciale redding...met het gezicht

  Francky Dury: We hadden minstens een punt verdiend"

  • Ivan Leko (Antwerp): "Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een heel aangename wedstrijd was, met twee teams die alleen aan aanvallen dachten. Wij startten slecht, al hadden we ook wel onze kansen. Het was een kwestie van killer instinct. Ik heb me tijdens de rust boos gemaakt, omdat we de grinta misten om te scoren. In de tweede helft waren we wel die 5 procentjes beter, met drie goals en veel kansen om er nog meer te maken. Maar ook Zulte Waregem had nog kansen. Na een moeilijke voorbereiding, onder meer door de coronasituatie, ben ik heel blij met deze zege. Aan de derby denken we nu nog niet. In onze situatie kunnen we echt niet verder vooruit kijken dan de eerstvolgende match."

  • Francky Dury (Zulte Waregem): "Over de 90 minuten gezien verdienen we hier zeker een punt, op basis van de kansen. We hadden zelfs kunnen winnen. Maar we hebben één minder moment gehad in de tweede helft, waarin Antwerp fysiek en technisch wel erg aanwezig was. En dan scoren zij ook twee keer. Wij waren daar even niet goed van. We hebben geprobeerd om de goede mentaliteit uit de eerste helft terug te vinden. Op het einde krijgen we ook nog een paar goede mogelijkheden, maar het was niet onze beurt vandaag. We zetten vandaag wel onze voet naast Antwerp, toch een kandidaat voor de top vier, dus we kunnen met opgeheven hoofd naar huis."

  Leko: "ik zei tegen de spelers: onze competitie start nu"

  De Laet: "Het was een heel rare week door corona"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Antwerp buigt na de pauze een achterstand om in eenoverwinning op het veld van Zulte Waregem, eindstand 1-3. .
  2. tweede helft, minuut 94. Benavente maakt het af. Nu is het helemaal uit voor Zulte Waregem. De ingevallen Benavente scoort bij zijn debuut voor Antwerp de 1-3 in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. .
  3. tweede helft, minuut 94.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Cristian Benavente van Antwerp. 1, 3.
  5. tweede helft, minuut 93. Deschacht probeert. Het is met de moed der wanhoop dat Zulte Waregem nog ten aanval trekt. Niemand minder dan Olivier Deschacht neemt de laatste kans voor zijn rekening, zijn prima vluchtschot wordt geblokt. .
  6. tweede helft, minuut 92. De Pauw doet tegen zijn ex-ploeg bijna de boeken dicht. Hij legt aan vanuit een schuine hoek, de bal verdwijnt in hoekschop. .
  7. tweede helft, minuut 91. Seck kopt over. Bij het ingaan van de 4 minuten blessuretijd wint Seck nog eens een kopduel in de zestien meter van Antwerp. Zijn kopbal valt op het dak van het doel. .
  8. tweede helft, minuut 89. Het wil niet lukken voor Zulte Waregem. Bruno krijgt de bal van dichtbij niet voorbij Butez, maar er is ook al gefloten voor voorafgaand handspel. .
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Nill De Pauw erin, Koji Miyoshi eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Zulte Waregem heeft moeite om hetzelfde niveau te halen als in de eerste helft. Tom Boudeweel op Radio 1.