• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard pakt op valreep verdiend punt tegen Club na discutabele penalty

  1. 40' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 1)
  2. 33' - Geel - Clinton Mata
  3. 20' - Geel - Maxime Lestienne
  1. 90+4' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Laurent Jans
  2. 90+3' - Doelpunt strafschop - Nicolas Gavory (1 - 1)
  3. 81' - Verv. Simon Deli door Odilon Kossounou
  4. 79' - Verv. Maxime Lestienne door Duje Cop
  5. 71' - Geel - Mats Rits
  6. 65' - Verv. Mehdi Carcela-González door Obbi Oulare
  7. 65' - Verv. Michael Krmencík door Youssouph Badji

  Club Brugge en Standard hebben met de nodige heisa de punten gedeeld in de topper van de speeldag. Club kwam kort voor de rust 0-1 voor, terwijl Standard de kansen miste. Na de rust verdiende de thuisploeg een goal, maar Lestienne miste vanaf 11 meter en zag ook een goal afgekeurd. Na een bal op de armen van Rits ging de bal in minuut 93 weer op de stip: Gavory miste niet. Club Brugge wipt over leider Charleroi met evenveel punten.

  Standard – Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge blijft klungelen achterin, maar lijkt toch aan de haal te gaan met een gevleide uitzege. Diep in blessuretijd zorgt een discutabele strafschop voor Luikse gerechtigheid.
  • Man van de match: Zinho Vanheusden deed wat van een aanvoerder verwacht mag worden. Hij jaagde de vlam in de Luikse pan en deed dat opvallend vaak hoog op het veld. De verdediger van Standard was met momenten de gevaarlijkste man op het veld.
  • Opvallend: Het is al van januari 2017 geleden dat Club nog eens kon winnen op Sclessin.

  Bekijk de goals uit Standard - Club Brugge (1-1)

  Standard vergeet Brugs geklungel af te maken, Diatta straft dat af

  Club Brugge startte met knikkende knieën aan de topper van speeldag 9 op Sclessin. Al in het openingskwartier kon Standard drie of vier keer scoren, maar Lestienne en Balikwisha vertikten het om herhaaldelijk mistasten van Mata, Mechele en Mignolet af te straffen. Simon Deli verdiende ook wel een pluim voor een knappe beenveeg vlak voor de eigen doellijn.


  De landskampioen overleefde als bij wonder de Luikse storm en dreigde pas in de 18e minuut voor het eerst toen Dennis een hoekschop naast devieerde. De kans zorgde wel voor wat ademruimte bij blauw-zwart. Met de bal hoger op het veld waren ze achterin bij Club wat geruster, al gingen Mignolet en Mechele toch nog elk een keertje klungelen, zonder veel erg.


  Vlak voor de rust kregen de Rouches het spreekwoordelijke deksel op de neus. De kansen die zij lieten liggen, maakten de bezoekers wel af. Na een heerlijk vlotte en snelle aanval pikte Dennis er Diatta uit voor doel en die fusilleerde Bodart met een schicht: de 0-1 halfweg was op zijn zachtst gezegd gevleid.

  Niet de weggevers, maar een discutabele strafschop bezorgen Standard nog een punt

  Waar Simon Mignolet in de eerste helft nog een paar keer in de fout ging, zette hij dat in de tweede helemaal recht. Vanheusden zocht zelf het been van Mechele en versierde een erg lichte strafschop voor Standard. Mignolet bewees zijn grote waarde door de strafschop van Lestienne uit de hoek te ranselen.


  Een kwartier voor tijd leek Standard dan toch te krijgen wat het na lang aandringen verdiende en weer lag Brugs geklungel daarvoor aan de basis. Mata verloor de bal aan Balikwisha, die Oulare aanspeelde. De invaller pikte er Lestienne uit voor doel en die trof raak, maar Club kroop andermaal door het oog van de naald toen de VAR, overigens terecht, oordeelde dat Oulare offside stond.


  Het Brugse geluk kon niet blijven duren en diep in de blessuretijd slikten de bezoekers alsnog een tegendoelpunt. Niet het eigen geklungel, maar een wel erg discutabele strafschopfase leidde uiteindelijk de 1-1 in. Rits kreeg de bal tegen de buik, waarna die tegen de elleboog kaprioleerde. Laforge ging naar de beelden kijken en was lief voor Standard. Gavory maakte weliswaar verdiend gelijk.


  Club pakt geen 18 op 18, maar springt dankzij het punt wel over Charleroi naar de voorlopige leidersplaats. De Zebra’s spelen morgenavond nog uit bij Genk. Standard is gedeeld derde. Een billijk gelijkspel heet dat dan, al kookten er aan beide zijden na affluiten potjes over.

  Het zit niet mee voor Lestienne: strafschopmisser en afgekeurd doelpunt

  Reacties

  • Simon Mignolet (Club Brugge): “De uitslag is absoluut terecht, Standard speelde een goede wedstrijd. Over de hele partij gezien is de 1-1 een correct resultaat. Ik heb hier wel vaker speciale wedstrijden meegemaakt. Mijn buikgevoel zegt dat we geen 2 punten hadden moeten verliezen. Ik begrijp niet goed waarom ze de regels zo moeilijk maken. En ik snap al helemaal niet waarom ze (de scheidsrechters, nvdr.) zo snel willen beslissen. Er zijn hulpmiddelen genoeg om zich te laten bijstaan. Nu zet de scheidsrechter zijn collega’s voor een voldongen feit. Wat ik vooral wil meegeven is dat je de fases beter laat doorlopen en pas achteraf een beslissing neemt, met hulp van de middelen die voorhanden zijn.”
  • Zinho Vanheusden (Standard): "De grote sterkte van dit team is de teamspirit. We maken nog wat technische fouten, maar kunnen die compenseren met onze grinta. Het zou best kunnen dat de tweede strafschop er geen was, maar de scheidsrechter beslist. Goed voor ons, jammer voor Club."
  • Philippe Clement (coach Club Brugge): "Ik heb twee ploegen gezien die ervoor gingen, maar het belangrijkste blijft het resultaat en dat is teleurstellend. Ik heb de beelden nu gezien en ik kan aan mijn spelers niet uitleggen waarom er voor strafschop werd gefloten. De regels zijn volgens mij dat, als je twijfelt, je de VAR laat kijken en zelf nog niet beslist. Bovendien zei de lijnrechter tegen mij dat het geen strafschop was. Het is jammer dat zo'n wedstrijd met zoveel intensiteit overschaduwd wordt door twee zulke fases die het resultaat bepalen."
  • Philippe Montanier (coach Standard): "We kregen een heleboel kansen in een wedstrijd die evenwichtig en intens was. In de tweede helft duwden we door en kregen we uiteindelijk wat we verdienden. Hoe meer we tegen ploegen van dit niveau zullen spelen, hoe beter onze jonge ploeg zal worden."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Youssouph Badji van Club Brugge tijdens erna, 01 uur
  2. Gele kaart voor Nicolas Raskin van Standard tijdens erna, 01 uur
  3. tweede helft, minuut 97. Afgelopen! Club Brugge leek ondanks herhaaldelijk geklungel achterin toch aan de haal te gaan met een gevleide zege, maar Gavory zorgde diep in blessuretijd vanaf de stip voor Luikse gerechtigheid. De topper van speeldag 9 eindigt op een billijke 1-1. .
  4. tweede helft, minuut 96. Club wil nog wat doen met het restant van de zes minuten toegevoegde tijd.  .
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  6. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 93 door Nicolas Gavory van Standard. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 93.
  8. tweede helft, minuut 93. 1-1! Dan toch nog de gelijkmaker voor Standard! Zuur voor Club, maar de Rouches komen verdiend langszij diep in de toegevoegde tijd. Gavory zet de strafschop feilloos om. .
  9. tweede helft, minuut 92. Strafschop! Moeilijke beslissing voor Laforge, maar hij volgt de letter van de wet: strafschop! .
  10. tweede helft, minuut 91. Ook de VAR moeit zich. Ook de VAR heeft er een mening over. Laforge gaat een kijkje nemen op het scherm.  .