• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode lantaarn Moeskroen kan ook thuis tegen Eupen niets sprokkelen

  1. 85' - Verv. Robbe Quirynen door Harlem Gnohéré
  2. 81' - Verv. Adriano Correia door Nils Schouterden
  3. 79' - Doelpunt - Jonathan Heris (0 - 2)
  4. 77' - Geel - Jens Cools
  5. 74' - Verv. Marko Bakic door Serge Tabekou
  6. 68' - Geel - Marko Bakic
  7. 65' - Verv. Mamadou Koné door Konan N'Dri
  8. 62' - Geel - Deni Hocko
  9. 61' - Geel - Saad Agouzoul
  10. 59' - Verv. Beni Badibanga door Fabrice Olinga
  11. 47' - Doelpunt - Knowledge Musona (0 - 1)

  Moeskroen heeft ook op speeldag 9 geen eerste zege kunnen boeken. De rode lantaarn kreeg Eupen over de vloer en de Panda's gingen in de 2e helft op en over de hekkensluiter.

  Moeskroen - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Indruk maken doet Moeskroen niet, maar bij een 0-1-achterstand mag de thuisploeg wel blijven hopen. Tien minuten voor het einde mag het die hoop definitief opbergen wanneer Heris er met een rake kopstoot 0-2 van maakt.
  • Man van de match: Knowledge Musona liet opnieuw enkele kansen liggen, maar was uiteindelijk wel beslissend voor Eupen. Hij opende kort na de rust de score én gaf in de slotfase de assist voor de 0-2 van Heris.
  • Opvallend: Terwijl Moeskroen nog steeds vruchteloos zijn eerste competitiezege najaagt, heeft Eupen zijn tweede driepunter te pakken. Bovendien verloor de ploeg uit de Oostkantons nog geen enkele uitwedstrijd. 5 uitwedstrijden leverden 4 puntendelingen en 1 zege op.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Eupen (0-2)

  Nieuwkomers zorgen voor schwung bij Moeskroen

  Fernando Da Cruz dropte nieuwkomers Xadas en Da Costa meteen in de basis en dat gaf het geteisterde Moeskroen toch een nieuw elan. De eerste kansen waren wel voor de bezoekers uit Eupen, maar zowel Peeters als Musona kreeg de bal niet binnen het kader.

   

  Dat lukte wel bij Moeskroen op een afgeweken vrije trap van Badibanga. De Wolf pakte uit met een prima redding en stond ook pal op de herneming van Hocko. Moeskroen had de smaak te pakken: een bal van Onana werd voor de lijn gekeerd, Xadas besloot over in de herneming.

   

  De 22-jarige Portugees bleef de gevaarlijkste man bij Moeskroen, maar kon dat niet vertalen in een goal. Perfect gelanceerd door Badibanga besloot hij van buiten de zestien nipt naast. Eupen was pas op het halfuur een eerste keer écht gevaarlijk. Een schot van Cools strandde op de paal.

  Moeskroen zakt in elkaar na vroege goal van Musona

  Een hoopgevende eerste helft voor Moeskroen, maar in de tweede helft volgde al na amper 2 minuten een stevige domper. Ngoy pakte uit met een prima voorzet en Musona werkte de 0-1 in één tijd in doel.

   

  Kopzorgen voor Da Cruz en daar veranderde ook de inbreng van Olinga niks aan. De thuisploeg bleef enkel in de wedstrijd, omdat Musona genade toonde. Hij kon de match een kwartier voor het einde beslissen, maar besloot van dichtbij op Koffi.

   

  Eupen kwam amper in de problemen, al moest De Wolf in de slotfase wel nog eens zijn kunnen tonen op een vrije trap van Ciranni. Meteen daarna mocht ook Eupen het proberen met een vrije trap. Musona dropte de bal in de zestien en daar maakte Heris er met zijn kale knikker 0-2 van. Boeken toe voor Moeskroen, dat dus alweer met lege handen achterblijft.

  Hocko krijgt onbewuste kopstoot van N’Dri

  Da Cruz: "We waren beter, maar het ontbrak ons aan efficiëntië"

  • Benat San José (trainer Eupen): "Het was een lastige wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld. Moeskroen begon goed aan de wedstrijd. Ze speelden in een ander systeem en daar moesten we ons wat aan aanpassen. We hadden in de eerste helft al enkele kansen om te scoren. Na de rust zat er meer beweging in ons spel. We hadden de wedstrijd ook vroeger kunnen beslissen. We hebben gewerkt als een team en daar ben ik heel tevreden over. Deze overwinning doet deugd, want we verdienden meer in de vorige wedstrijden. Het vertrouwen dat we hieruit putten, is heel belangrijk." 
  • Fernando Da Cruz (trainer Moeskroen): "De ontgoocheling is groot, want ik vind dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. We waren beter tegen een ploeg die normaal gezien vaak het balbezit heeft. We hadden meer schoten op doel en meer gewonnen duels, maar het ontbrak ons aan efficiëntie voor doel. Ook achteraan was die er niet, want we slikken 2 goals op stilstaande fasen. De nieuwkomers (Da Costa en Xadas, red.) zorgen voor extra techniek en balvastheid, dat belooft het beste voor de toekomst. Of ik nog veel tijd zal krijgen? Daar kan ik niet op antwoorden, die beslissing wordt door het bestuur genomen. Zolang ze mij niks zeggen, blijf ik hard werken." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Ook tegen Eupen blijft Moeskroen met lege handen achter. Een vroege goal van Musona kort na de rust deed de thuisploeg wankelen en Heris besliste de wedstrijd helemaal in de slotfase. .
  2. tweede helft, minuut 94. Moeskroen dwingt nog een hoekschop af. Het levert nog een spectaculaire retro van Onana op, maar tot een doelkans leidt die niet. .
  3. tweede helft, minuut 90. 5 extra minuten. Geen van beide ploegen zit erop te wachten, maar we krijgen wel nog 5 extra minuten. .
  4. tweede helft, minuut 89. Moeskroen komt dan toch nog eens piepen. De Wolf moet zowaar nog een knappe redding doen op een kopbal van de pas ingevallen Gnohéré. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Robbe Quirynen eruit
  6. tweede helft, minuut 84. De wedstrijd bloedt helemaal dood. Moeskroen beseft dat het kalf verdronken is, bij Eupen tikken ze de wedstrijd rustig uit. .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Adriano Correia eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Jonathan Heris van KAS Eupen. 0, 2.
  9. tweede helft, minuut 78. Heris beslist de wedstrijd. Boeken toe voor Moeskroen. Musona gooit een vrije trap in de zestien en daar maakt Heris er met zijn kale knikker 0-2 van. Eupen heeft zijn schaapjes op het droge, voor Moeskroen wordt het alweer noppes. .
  10. tweede helft, minuut 77. De Wolf blijft foutloos. De Wolf moet eindelijk nog eens zijn kunnen tonen op een vrije trap van Ciranni. Die krult de bal naar de kruising, maar de doelman van Eupen heeft er al bij al niet te veel moeite mee. .