74'
Duckens Nazon
6 - 3
74'

Beerschot heeft een doelpuntenfeestje georganiseerd tegen STVV. Na 40 minuten stond de thuisploeg al 5-0 voor tegen een defensief zwak STVV. Dat het uiteindelijk nog 6-3 werd kon de pret op het Kiel niet bederven. Beerschot springt voorlopig naar de tweede plek in het klassement.

Beerschot - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Al na 1 minuut zette Beerschot de tegenstander met de rug tegen de muur. Holzhauser gaf het startschot voor een spektakelmatch op het Kiel.
  • Man van de match: Raphael Holzhauser was met twee goals en een assist nog maar eens de grote man bij Beerschot. De Oostenrijker beent Onuachu bij in de topschutterslijst.
  • Opvallend: De 1-0 van Holzhauser na 63 seconden was niet de snelste goal van het seizoen. Op de eerste speeldag liet zijn ploegmaat Noubissi het net al na 56 seconden trillen tegen Oostende.

Bekijk de goals uit Beerschot - STVV (6-3)

Beerschot speelt ontstellend zwak STVV van de mat

Beerschot had wat recht te zetten na de uitschuiver in Gent voor de interlandbreak en greep STVV dan ook meteen bij het nekvel. De eerste minuut was amper volgemaakt, of de onvermijdelijke Raphael Holzhauser had er al 1-0 van gemaakt met een droge knal in de bovenhoek.

Het was de start van een ware doelpuntenkermis, ook wel met dank aan de STVV-defensie, die collectief door het ijs zakte. Tissoudali werd weinig in de weg gelegd voor de 2-0, nog voor het halfuur flikkerde de 3-0 al op het bord na een penaltygoal van Holzhauser.

En zo ging het maar door. Tissoudali ondervond opnieuw weinig weerstand op weg naar zijn tweede van de avond, even later mocht Brogno nummer 5 in het mandje leggen. Feest op het Kiel, maar wat een ontluisterende prestatie ook van STVV, dat op slag van rust wel nog eens tegenprikte via Filippov: 5-1 halfweg.

Plots duikt er een kat op tussen de Kielse ratten

Opflakkering bij de bezoekers komt te laat

Na de pauze gingen de schietoefeningen gewoon door. Suzuki liet de Truiense hoop zowaar weer even opflakkeren na een flater achterin bij Beerschot, maar Coulibaly zette snel orde op zaken met een kanonskogel in het dak van het doel.

STVV presteerde na de pauze toch wat beter dan ervoor – dat kon ook moeilijk anders – en bij Beerschot was het vet stilaan van de soep. De bezoekers beloonden zichzelf met een derde doelpunt, invaller Nazon tekende voor de 6-3.

Even leek Beerschot het zichzelf nog moeilijk te maken toen Suzuki dicht bij de 6-4 kwam, maar Vanhamel hield de kloof van drie doelpunten in stand. In het slotkwartier gebeurde er helemaal niets meer, de spektakelzege van Beerschot kwam niet meer in gevaar.

Losada: "Voetjes op de grond houden"

• Hernan Losada (coach Beerschot): "Het was een wedstrijd met veel emoties en veel doelpunten. In de eerste helft waren we superefficiënt op de juiste momenten. Alles liep zoals gepland. Dit is sowieso een onwaarschijnlijke start van ons seizoen. We willen blijven werken en zien waar we eindigen, maar we blijven altijd met de voetjes op de grond. Deze groep heeft dat ook niet nodig. Het is een heel volwassen groep. Zij beseffen heel goed dat je voor elke wedstrijd keihard moet werken. Volgende week is er de derby, laten we hopen dat het ook een goede wedstrijd vol emoties wordt zoals vanavond."

• Kevin Muscat (coach STVV): "De manier waarop wij de wedstrijd begonnen, was crimineel. De verdediging was in de eerste helft onbestaande. Daar word je voor afgestraft, en terecht. Als je zo start, moet er mentaal iets niet kloppen. We moeten dat aanpakken en verantwoordelijkheid nemen, zowel collectief als individueel. We moeten onze situatie realistisch bekijken en de juiste combinatie vinden om ons vooruit te helpen. In de tweede helft ging het wel allemaal iets beter en scoorden we ook een paar goals. We ‘wonnen’ de tweede helft zelfs, maar uiteindelijk is dat niet veel waard."

90+4'

Afgelopen! Beerschot neemt de maat van STVV in een knotsgekke wedstrijd, eindstand 6-3.

90+1'

90'

88'

De kans voor Suzuki, meteen na de 6-3, is voorlopig het laatste wapenfeit van deze knotsgekke wedstrijd. Het is nu aftellen naar het laatste fluitsignaal.

84'

Beerschot is nu Club Brugge voorbij gestoken qua aantal gemaakte goals: 22 stuks in 9 matchen. De tegengoals zijn wel een kleine smet op het blazoen, Beerschot hield dit seizoen nog maar 1 keer de nul.

82'

Het is nu al STVV wat de klok slaat. Beerschot kan het enthousiasme uit de eerste helft niet meer opbrengen.

Tom Boudeweel op Radio 1
76'

Beerschot moet uitkijken

Suzuki duikt plots gevaarlijk op voor doel, Vanhamel moet vol aan de bak om de 6-4 te voorkomen.

75'
74'

Vanhamel derde keer geklopt

Doelpunt nummer 9 is een feit. Invaller Nazon knijpt naar binnen vanaf rechts en verschalkt Vanhamel met een gekraakt schot: 6-3.

74'
6-3
70'

Holzhauser heeft zin in meer. Nu wordt hij zelf aangespeeld in het strafschopgebied, maar een mindere controle maakt een einde aan de aanval.