• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge graait de volle pot mee uit Eupen na aangenaam schouwspel

  1. 43' - Geel - Jordi Amat
  2. 39' - Doelpunt - Julien Ngoy (1 - 1)
  3. 31' - Geel - Knowledge Musona
  4. 14' - Geel - Stef Peeters
  5. 5' - Doelpunt - Kylian Hazard (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Ike Ugbo
  2. 90+1' - Geel - Adriano Correia
  3. 89' - Geel - Thibo Somers
  4. 88' - Verv. Kylian Hazard door Thibo Somers
  5. 85' - Verv. Edo Kayembe door Isaac Nuhu
  6. 84' - Geel - Menno Koch
  7. 76' - Doelpunt - Anthony Musaba (1 - 2)
  8. 73' - Verv. Knowledge Musona door Konan N'Dri
  9. 68' - Verv. Franck Kanouté door Leonardo Da Silva Lopes
  10. 68' - Verv. Dimitar Velkovski door Vitinho
  11. 47' - Geel - Kylian Hazard
  12. 47' - Geel - Jérémy Taravel

  Cercle Brugge heeft zijn wedstrijd in Eupen met 1-2 gewonnen. In een fijne pot voetbal opende Kylian Hazard de score. Julien Ngoy maakte gelijk voor de thuisploeg, maar Anthony Musaba zorgde voor de Brugse verlossing.

  Eupen - Cercle Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Na de rust waren de betere kansen aanvankelijk voor Eupen, maar na de tegentreffer van Musaba trok Cercle de wedstrijd naar zich toe. Al hadden de bezoekers de wedstrijd op het einde wel helemaal moeten doodmaken.
  • Man van de Match: Veel goede prestaties op het veld vandaag, dan maar de maker van het beslissende doelpunt: Anthony Musaba. De Nederlander speelde overigens ook een puike wedstrijd op de rechterkant.
  • Opvallend: Het is van 2015 geleden dat Cercle Brugge nog eens kon winnen van Eupen. Toen won het met 4-0 in de toenmalige tweede klasse. Een zege op het hoogste niveau dateert al van 2010 (2-1).

  Bekijk de goals uit Eupen - Cercle Brugge (1-2)

  Ngoy wist vroege opener Hazard uit

  Op papier was het een matige affiche, op het veld kregen we een leuke partij voetbal te zien.

   

  Al na 5 minuten zorgde Kylian Hazard voor een Brugse droomstart. Hij verschalkte doelman De Wolf, maar de assist van Hoggas mocht er ook zeker wezen.

   

  Eupen trok in de tegenaanval. Didillon redde een poging van Ngoy en zag wat later een vrije trap van Peeters uiteenspatten op het doelhout. 

   

  Een minuutje later was het wel prijs voor de thuisploeg. Koné trok zich op gang op rechts, zocht Ngoy en die legde de 1-1-gelijkmaker voorbij Didillon. Meteen ook de ruststand.

  Musaba verlost Cercle

  Na de rust kwam Eupen het best uit de kleedkamers. Maar echt grote kansen voetbalde het niet bij elkaar. Een voorzet van Koné die maar niet wegraakte uit de Brugse zestien was zowat het gevaarlijkste feit in de 69e minuut.

   

  Cercle herpakte zich en werd meteen beloond. Musaba verlengde een hoekschop voorbij De Wolf: 1-2 en Eupen mocht alweer achtervolgen.

   

  Maar het was Cercle dat de betere kansen kreeg, al wilde het maar niet afwerken. Een vrije trap van Hoggas verdween net over doel en Hotic kon het defensieve foutje bij Eupen niet afstraffen. ZIjn schot belandde via de paal naast doel.

   

  De koude douche kwam er niet meer, wel een zoveelste bal op het doelkader. Een vrije trap van Hotic, de man in vorm bij Cercle de afgelopen weken, spatte uiteen op de paal in de toegevoegde tijd.

  Heerlijke vrije trap van Hotic spat uiteen op de paal

  Eupen-coach San Jose: "We verdienden veel meer"

  • Paul Clement (coach Cercle Brugge): "Ik vond het een goede wedstrijd waar beide partijen probeerden te winnen. We toonden de goede wedstrijdgeest en vastberadenheid, wat nodig is tijdens uitmatchen. De invallers deden het ook goed. We troffen het doelkader vaak tegen het einde, de zege had wat groter kunnen zijn." 
  • Benat San Jose (coach Eupen): "We speelden heel goed en creëerden veel kansen. Als je dan niet scoort, zorg je ervoor dat de tegenstander herleeft. Tegen een team als Cercle krijg je geen 20 kansen, maar we hadden er genoeg en we maakten ze niet af. We verdienden veel meer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE. Geen doelpunten meer in de toegevoegde tijd. Cercle Brugge graait de volle pot mee bij Eupen na een aangenaam schouwspel. Hazard en Musaba scoorden voor Cercle, Ngoy voor Eupen: 1-2. .
  2. Gele kaart voor Ike Ugbo van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  3. Cercle treft alweer het doelhout! Cercle laat het na om de wedstrijd dood te maken. Een vrije trap van Hotic spat uiteen op het doelkader.  . tweede helft, minuut 92.
  4. Gele kaart voor Adriano Correia van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. We krijgen 5 minuten toegevoegde tijd. . tweede helft, minuut 91.
  6. Gele kaart voor Thibo Somers van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kylian Hazard eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Maker van het openingsdoelpunt Hazard trekt naar de kant. Somers krijgt nog enkele minuten. .
  9. Hotic schiet tegen de paal. Dat had de verlossende treffer moeten zijn! Doelman De Wolf gaat de mist in, Hotic moet afstraffen, maar mikt via de paal naast doel! . tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 86. De vrije trap van Hoggas die eruit volgt verdwijnt een halve meter over het doel van De Wolf.  .