• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi is niet langer onoverwinnelijk, Standard wint de Waalse topper

  1. 44' - Geel - Selim Amallah
  2. 37' - Verv. Jackson Muleka door Duje Cop
  3. 33' - Geel - Abdoul Tapsoba
  1. 89' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  2. 87' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 2)
  3. 87' - Verv. Selim Amallah door Eden Shamir
  4. 85' - Verv. Guillaume Gillet door David Henen
  5. 85' - Verv. Ali Gholizadeh door Ken Nkuba Tshiend
  6. 84' - Doelpunt - Nicolas Raskin (0 - 2)
  7. 79' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (0 - 1)
  8. 72' - Geel - Zinho Vanheusden
  9. 60' - Verv. Abdoul Tapsoba door Michel Ange Balikwisha
  10. 46' - Geel - Shamar Nicholson

  Competitieleider Charleroi heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geslikt. Het kwam twee late goals van Standard in de slotfase niet meer te boven, ondanks een late aansluitingstreffer van Fall. Het is het tweede puntenverlies op een rij voor Charleroi. Het blijft wel leider.

  Charleroi – Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd is het vat af bij Charleroi. Standard is fysiek de betere en knijpt de moegestreden Zebra’s dood in de slotfase.
  • Man van de match: Nicolas Raskin toonde nog maar eens zijn grote talent op het middenveld van de Rouches. Zijn doelpunt vatte zijn speelstijl perfect samen: sterk in de recuperatie, klinisch voor doel.
  • Opvallend: Muleka moest in de spits de blessures van Avenatti en Oulare opvangen, maar viel zelf ook geblesseerd uit. Cop moet zowat het laatste witte konijn van Standard-coach Montanier geweest zijn, maar die leverde wel een haarfijne assist af.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Standard (1-2)

  Veel intensiteit, maar aan doelkansen ontbreekt het in teleurstellende eerste helft

  Niet Standard, maar Charleroi prijkte bij de start van speeldag 8 bovenaan de rangschikking van de Jupiler Pro League. In Luik zagen ze dat met lede ogen aan, de Rouches wilden maar wat graag bewijzen dat zij nog altijd de beste ploeg ten zuiden van de taalgrens zijn. Ze konden daarbij wel geen beroep doen op sterke spitsen als Avenatti of Oulare. Muleka stond in de punt, met Tapsoba in steun.


  Het onuitgegeven Standard was de betere ploeg in een harde eerste helft. Raskin stelde Penneteau op de proef met een staalharde pegel en kort voor de rust mikte Fai vanuit een scherpe hoek ook al op de sluitpost van de Zebra’s. Charleroi stelde daar werkelijk niks tegenover. De 0-0 halfweg was niet meer dan logisch. De neutrale toeschouwer kon zich enkel verwarmen aan een paar snedige duels. 

  Ai! Gillet laat zich poorten door Muleka

  Standard neemt fysiek over en knijpt Zebra’s dood in het slot

  De eerste vijf minuten na de pauze brachten beterschap. Voor Charleroi trapten Nicholson voorlangs en Gholizadeh hoog over, aan de overzijde mikte Fai vanuit een schuine hoek hard op Penneteau. De Waalse clash leek los te breken en dat merkte ook het thuispubliek, dat luidkeels achter de Carolo’s ging staan.


  Toch verwaterde het spel ook weer in de tweede helft. Charleroi en Standard bleven vasthouden aan het fysieke spel en dat kwam de kwaliteit niet ten goede. De Zebra’s raakten het eerst moegestreden en daar profiteerden de bezoekers optimaal van. Invaller Cop haalde de achterlijn en pikte er die andere invaller uit aan de tweede paal: Balikwisha hoefde in de 79e minuut de 0-1 maar in het lege doel te duwen.

  Gillet krijgt elleboog van Tapsoba tegen de kaak

  Nicolas Raskin solliciteert naar een telefoontje van Martinez

  Zes minuten voor tijd etaleerde Nicolas Raskin nog maar eens zijn klasse. Hij veroverde zelf de bal hoog op de helft van Charleroi, zette een een-tweetje op met Amallah en besliste de Waalse kraker met een overhoekse knal. De aansluitingstreffer van Fall was niet meer dan een voetnoot voor de Carolo's.

   

  Charleroi verliest een eerste keer dit seizoen, maar blijft wel aan de leiding. Club Brugge nadert dankzij de 3-0-overwinning van deze namiddag tegen Anderlecht tot op 1 punt, Standard volgt meteen daarna op 2 punten. 

  Cheerleaders warmen de fans op voor de Waalse derby

  De coaches aan het woord

  • Karim Belhocine (coach Charleroi): "Standard ving ons op en speelde op de omschakeling. Ze scoren twee keer kort na elkaar en dat kwamen we niet meer te boven. Ik probeerde het in de tweede helft met Rezaei tussen de lijnen en Nicholson als targetman, maar we verliezen zelf twee keer de bal en worden daar genadeloos voor afgestraft. Ik wil geen excuses inroepen over de fysieke paraatheid, Standard speelde net als ons ook donderdag nog. Ik heb gestreden met de wapens die ik ter beschikking had, maar we konden te weinig creëren."
  • Philippe Montanier (coach Standard): "Allereerst wens ik de overwinning aan onze supporters op te dragen, die er om evidente redenen niet bij konden zijn vanavond, maar ons wel met de nodige steun op de bus stuurden in Luik vanmiddag. Volgens mij is de zege verdiend. We hadden meer doelpogingen en ook meer schoten binnen het kader die twee doelpunten opleverden. Het is dus een logische en vooral belangrijke zege."

  Belhocine: "30 mindere minuten in 8 matchen"

  Montanier: "Hier komen winnen is toch wel een mooie prestatie"

  Raskin: "Deze zege is ook voor onze fans"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Het venijn zat in de staart van de Waalse clash. De drie doelpunten vielen in het slotkwartier, Standard maakte er eentje meer dan Charleroi: 1-2. De Zebra's lijden hun eerste nederlaag van het seizoen, de Rouches naderen tot op 2 punten. .
  2. tweede helft, minuut 91. De eerste van vier minuten extra tijd zit er op. Belhocine heeft van nervositeit nu al meer kilometers gelopen dan bepaalde spelers op het veld. .
  3. tweede helft, minuut 90. De aansluitingstreffer heeft de Zebra's moed gegeven. Met een heus slotoffensief zetten ze Standard nog het mes op de keel. .
  4. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 89
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Mamadou Fall van Charleroi. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Selim Amallah eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Gaat het nog spoken in Charleroi? Met nog vier minuten reguliere speeltijd op de klok neemt Fall een afgevallen bal na een hoekschop op de slof. Zijn schot wijkt af en zet Bodart op het verkeerde been: 1-2. Gaat het hier nog spoken? .
  8. tweede helft, minuut 86. Fall zet voor, Bokadi steekt er spectaculair een stokje voor.  .
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Guillaume Gillet eruit