• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem graait punt mee uit Luik

  1. 41' - Verv. Eden Shamir door Nicolas Raskin
  2. 41' - Geel - Obbi Oulare
  3. 10' - Doelpunt - Jean-Luc Dompé (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Jannes van Hecke door Saido Berahino
  2. 82' - Verv. Jean-Luc Dompé door Nikolaos Kainourgios
  3. 81' - Geel - Jelle Vossen
  4. 81' - Doelpunt - Jackson Muleka (2 - 2)
  5. 79' - Verv. Damien Marcq door Abdoulaye Sissako
  6. 78' - Geel - Laurens De Bock
  7. 71' - Geel - Ibrahima Seck
  8. 70' - Verv. Obbi Oulare door Jackson Muleka
  9. 61' - Geel - Collins Fai
  10. 59' - Verv. Duje Cop door Mehdi Carcela-González
  11. 49' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 2)
  12. 47' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 1)

  Zulte Waregem heeft een week na de 0-6-pandoering tegen Club Brugge de rug toch wat gerecht. Het speelde 2-2-gelijk op het veld van Standard. De thuisploeg moet door het gelijkspel bovenaan de rol een beetje lossen.

  Standard - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem doet er alles aan om zijn voorsprong te behouden, maar kraakt 10 minuten voor het einde. Een knappe Luikse aanval langs Carcela en Fai wordt al even fraai afgerond door Muleka.
  • Man van de match: Een invalbeurt van 20 minuten, meer had de bijzonder gretige Jackson Muleka niet nodig om zijn kunnen te tonen. Bostyn kon een eerste poging van de invaller nog over doel tikken, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.
  • Opvallend: Zulte Waregem kan eindelijk nog eens iets rapen op Sclessin. De voorbije 2 jaren leverde de trip naar Standard achtereenvolgens een 4-1-nederlaag en 4-0-verlies op. De laatste overwinning van Zulte Waregem in Luik is al meer dan 3 jaar geleden. Toen werd het 0-4.

  Bekijk de goals uit Standard - Zulte Waregem (2-2)

  Dompé bezorgt Luikse fans vroege domper

  5 wissels bij Standard en maar liefst 6 wijzigingen bij Zulte Waregem. Bij Standard door de vermoeidheid na de snelle opeenvolging van wedstrijden. Bij Zulte Waregem toch vooral als signaal na de 0-6-pandoering tegen Club Brugge.

   

  Een verschroeiende start van Standard kregen we niet te zien, wél een verrassende voorsprong voor Zulte Waregem. Na amper 10 minuten slingerde Bruno de bal naar de tweede paal en daar gaf Dompé doelman Bodart het nakijken met een rake kopbal.

   

  Tien minuten later ontsnapte een slap Standard aan een nieuwe opdoffer. Bodart liet zich verrassen op een knappe voorzet van Opare, maar ook Bruno was te verrast om te profiteren aan de tweede paal. 

   

  Standard kon pas in het slotkwartier zijn niveau opkrikken en kansen afdwingen. Oulare kopte over doel, de kopbal van Dussenne ging dan weer nipt voorlangs. Ook Balikwisha mocht het proberen, maar hij botste op Bostyn. Kort voor de rust liet Amallah de beste Luikse kans onbenut.

  Deschacht heeft een wereldgoal in gedachten, maar faalt

  Muleka behoedt Standard voor thuisnederlaag

  Standard moest beter doen in de tweede helft en de start was in elk geval veelbelovend. Na amper 2 minuten hingen de bordjes alweer gelijk. Amallah ging de mist in bij de lage voorzet van Cop, Balikwisha deed beter en liet Bostyn kansloos achter.

   

  De Luikse trein leek vertrokken, maar kwam abrupt weer tot stilstand. Meteen na de 1-1 bracht Vossen Zulte Waregem opnieuw op voorsprong. Hij troefde Fai af op een hoekschop en gaf ook Bodart het nakijken.

   

  Even slikken voor Standard, dat wel snel weer de rug rechtte. Marcq voorkwam de gelijkmaker van Amallah en met de inbreng van Carcela en Muleka bracht Montanier toch wat meer schwung in de ploeg.

   

  Tien minuten voor het einde leverde dat ook een goal op. Carcela toonde nog eens zijn klasse en lanceerde Fai met een heerlijke actie aan de zijlijn. Die pakte op zijn beurt uit met een fraaie voorzet en Muleka bedankte voor zoveel schoonheid met een rake kopbal: 2-2.

  Standard-fans lijken niet blij met de invalbeurt van Carcela

  Grappig: Standard-assistent kijkt achter zich om te zien of de kaart voor iemand anders is

  Dury: "We kunnen nog altijd een beetje klauwen"

  "Ik heb vandaag een ploeg gezien die 90 minuten gestreden heeft. Op mentaliteit, want een punt pakken op Standard is niet eenvoudig", zegt Francky Dury. "Zeker na die 0-6-nederlaag tegen Club waarin je in alle facetten van het voetbal tekortkwam."

   

  Dury had voorafgaand aan de 2-2 van Standard wel een onbestrafte overtreding op Vossen gezien. “Ik was wat ongelukkig over die fase. We hadden controle over die fase. Het ging door en uiteindelijk maken zij de gelijkmaker."

   

  "Maar ik kan mij vinden in de 2-2. Standard heeft initiatief genomen in de tweede helft, wij hadden meer controle in de eerste helft. We zijn 2 keer goed op voorsprong gekomen. Dat heeft ons vertrouwen gegeven. We moeten op dit elan doorgaan. Ik ben ervan overtuigd dat als we die mentaliteit tonen, dan kan Zulte Waregem een ploeg zijn die kan verrassen."

   

  "Ik ben vooral blij voor het team, want we zijn na die 0 op 6 met een klein hartje naar hier gekomen. Dit toont nog maar eens dat wanneer Zulte Waregem in de hoek zit, dat we nog altijd een beetje kunnen klauwen. Dus we gaan ons zomaar niet in de hoek laten dringen."

  Montanier: "Positief dat we 2 keer achterstand ophaalden"

  Philippe Montanier was ondanks het puntenverlies niet helemaal ontevreden. "Het is positief dat we tot 2 keer toe een achterstand opgehaald hebben. Dat toont onze fysieke en mentale kracht. Maar het is jammer dat we zo slap aan de wedstrijd begonnen."

   

  "Daarnaast hebben we ook niet echt veel geluk tegen de ploegen die we hier thuis ontvangen. Ze scoren hier aan 100 procent. Twee schoten op doel leverden meteen twee doelpunten op. Kortrijk had hier aan één schot op doel ook genoeg om te scoren."

   

  "Ik weet niet waarom we zo slap begonnen zijn. Misschien speelde de match van afgelopen donderdag nog mee. Er waren te veel technische fouten, op die manier konden we geen druk ontwikkelen. Maar ik ben toch vooral tevreden over onze sterke remonte." 

  Bekijk de persconferentie na Standard - Zulte Waregem:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Standard raakt op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Zulte Waregem. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op achterstand na goals van Dompé en Vossen, maar knokte evenveel keer terug met treffers van Balikwisha en Muleka. .
  2. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. We voetballen nog 4 extra minuten. Voldoende voor Standard om alsnog de drie punten te pakken? Of zorgt Zulte Waregem nog voor een verrassing? .
  3. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Zulte Waregem, Saido Berahino erin, Jannes van Hecke eruit
  4. tweede helft, minuut 86. Stevenen we af op een puntendeling of zit er nog meer in voor Standard? Bij Zulte Waregem is het nu alle hens aan dek. .
  5. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Zulte Waregem, Nikolaos Kainourgios erin, Jean-Luc Dompé eruit
  6. tweede helft, minuut 82.
  7. Gele kaart voor Jelle Vossen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 81
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Jackson Muleka van Standard. 2, 2.
  9. tweede helft, minuut 81. Muleka scoort, met dank aan Carcela. Standard hangt de bordjes weer gelijk! Carcela toont nog eens zijn klasse en lanceert Fai met een heerlijke actie aan de zijlijn. Die pakt op zijn beurt uit met een fraaie voorzet. Muleka bedankt voor zoveel schoonheid en kopt de gelijkmaker voorbij Bostyn in doel. .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zulte Waregem, Abdoulaye Sissako erin, Damien Marcq eruit