• home
 • video
 • pas verschenen

  Vranckx haalt zijn gram met 2 goals en 3 belangrijke punten voor KVM

  1. 45+1' - Geel - Chris Durkin
  2. 43' - Geel - Yuma Suzuki
  3. 23' - Geel - Lee Seung-Woo
  4. 23' - Geel - Joachim Van Damme
  5. 12' - Geel - Facundo Colidio
  1. 90+1' - Geel - Thibaut Peyre
  2. 88' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  3. 84' - Verv. Chris Durkin door Samuel Asamoah
  4. 81' - Verv. Lee Seung-Woo door Nelson Balongo
  5. 77' - Verv. Gustav Engvall door Geoffry Hairemans
  6. 73' - Geel - Ibrahima Sankhon
  7. 71' - Verv. Kerim Mrabti door Nikola Storm
  8. 68' - Geel - Aster Vranckx
  9. 66' - Verv. Facundo Colidio door Olexander Filippov
  10. 65' - Geel - Mory Konaté
  11. 64' - Doelpunt - Aster Vranckx (2 - 0)
  12. 60' - Doelpunt - Aster Vranckx (1 - 0)

  De fans van KV Mechelen kunnen opnieuw wat rustiger ademhalen. KVM won het duel tussen twee ploegen in puntennood van STVV. De eerste thuiszege van het seizoen kwam er dankzij twee goals van Aster Vranckx. Een mooie revanche voor Vranckx, die met zijn enorme misser tegen KV Oostende zijn club nog punten kostte.

  KV Mechelen - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Exact op het uur gaat alles wat tot dan fout liep bij KVM wel goed. Een goede laatste pass en een beheerste afwerking. De 1-0 was bijzonder belangrijk voor een dominant KVM.
  • Man van de Match: Flankspelers Kaboré en Mrabti waren goed bij KVM, maar met twee goals was Aster Vranckx natuurlijk de speler in de spotlight.
  • Statistiek: Het is de eerste thuiszege voor KV Mechelen. 

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - STVV (2-0)

  Pas na rust valt alles op zijn plaats voor dominant KV Mechelen

  Het gebeurt niet al te vaak in de Jupiler Pro League, maar ondanks de 0-0 aan de rust hadden de uitgelote toeschouwers in het stadion zich niet verveeld. KVM en STVV maakten er een intense eerste helft van met felle duels en een leuk tempo.

   

  Alleen dat ene onderdeel van voetbal waar het allemaal om draait als je punten wil, ontbrak. Doelpunten. En dat hadden beide clubs nodig, want KVM had zijn vorige 4 matchen verloren. STVV zijn vorige 2. 

   

  STVV begon nog degelijk, maar over de hele match moest KVM-doelman Coucke zich maar een keer onderscheiden. Bij een kopbal van Suzuki diep in de tweede helft. KV Mechelen domineerde bijna de hele wedstrijd, maar miste in de eerste helft precisie bij de laatste pass en efficientië voor doel.

   

  Dat was allemaal beter in de tweede helft. Mrabti, die bewees echt een aanwinst te zijn voor KVM, maakte een eerste keer het verschil door een lange bal in een tijd voor te brengen. Daardoor konden de verdedigers van STVV niet iedereen dekken. Vranckx kon van dichtbij de 1-0 maken.

   

  De volgende goede aanval van KVM was het opnieuw prijs voor Vranckx. Met wat geluk kreeg hij de bal voor de voeten in het strafschopgebied. Vranckx gebruikte zijn jonge, maar sterke lichaam om een verdediger af te houden en zorgde met de 2-0 voor een geruststellende voorsprong. De reactie van STVV was nauwelijks het vernoemen waard.

  Sankhon zet voor maar trapt zeer hard in de edele delen van Kabore

  Man in tribune poetst zijn bril en moet van zeer dichtbij kijken om de gebruiksaanwijzing te lezen

  • Kevin Muscat: "60 minuten lang was er niets aan de hand en speelden we mee. We toonden een goede spirit en waren goed georganiseerd, maar door 2 goals te slikken in vier minuten maak je het jezelf moeilijk. In dit soort matchen is een eerste doelpunt altijd heel belangrijk. Of ik hoop op versterkingen? Ik begrijp de vraag, maar voorlopig denk ik daar niet aan."

  • Wouter Vrancken: "Het was tijd om punten te pakken. Ik denk dat mijn spelers al lang een zege verdienden. Vandaag hebben ze zichzelf beloond. Het gaat wel eens door je hoofd als je goed speelt, maar niet scoort, dat het weer zou kunnen tegenvallen, maar dit geeft nu wel een boost. Dat Vranckx twee keer scoort, is alleen maar leuk als je zo jong bent, maar iedereen kent zijn kwaliteiten en mentaliteit."

  Vrancken: "Hopelijk gaan die 2 goals nu ook de wereld rond"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. De eerste thuiszege van het seizoen is een feit voor KV Mechelen. Aster Vranckx scoorde twee keer voor KVM, dat een maat te groot was voor STVV. De Limburgers waren offensief quasi compleet onmondig. .
  2. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra tijd. Er komen 4 minuten bij, maar deze match gaat niet meer kantelen. KVM is ook in deze slotminuten dominant. STVV zal moeten nadenken waarom het zo weinig tot vlot samenspel kwam. .
  3. Gele kaart voor Thibaut Peyre van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 90. Dat dit een fel, soms beetje bitsig, duel is, bewijst KVM-verdediger Peyre. Hij pakt uit met een heel stevige tackle en krijgt geel. .
  5. tweede helft, minuut 88. Ondanks dat de zege voor KV Mechelen binnen lijkt, blijft deze wedstrijd fel. Buatu en Vranckx gaan aan het Grieks-Romeins worstelen aan de cornervlag. Zo tikken de seconden weg in het voordeel van KVM. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Williams Togui Mel erin, Igor De Camargo eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Samuel Asamoah erin, Chris Durkin eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Coucke staat niet te slapen. Daar is dan toch een grote kans voor STVV. Suzuki kopt prima op een voorzet van Sankhon, maar Coucke heeft zich niet in slaap laten wiegen tijdens de tweede helft waarin hij niets moest doen. Hij redt. .
  9. tweede helft, minuut 82. Het antwoord op de vraag of STVV nog een reactie in huis heeft, lijkt "neen". Het samenspel loopt voortdurend mis en er is veel te veel ruimte tussen de linies.  .
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Lee Seung-Woo eruit