Jupiler Pro League - speeldag 7 - 28/09/20 - 20:46
83'
Makhtar Gueye
2 - 2
83'

Jess Thorup heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Racing Genk niet kunnen winnen. Genk speelde tegen Oostende lang met zijn tienen en moest in de slotfase nog de gelijkmaker incasseren. KVO is nu al 5 wedstrijden ongeslagen. "Als je 35 minuten met een man minder speelt, mag je blij zijn dat je nog een punt hebt", zegt Jess Thorup.

Racing Genk - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Genk houdt met zijn tienen lang stand onder de druk van Oostende, maar in de slotfase kraakt de thuisploeg dan toch. Gueye toont zijn sprongkracht op een prima voorzet van Bataille en kopt de gelijkmaker onhoudbaar in doel.
  • Man van de match: Met doelman Danny Vukovic in quarantaine kreeg Maarten Vandevoordt nog eens zijn kans in doel bij Genk. Bij de 0-1 ging de doelman niet vrijuit, maar nadien excelleerde hij met gevatte tussenkomsten bij gevaarlijke terugspeelballen en knappe reddingen.
  • Opvallend: Twee jaar geleden debuteerde Jess Thorup bij AA Gent ook al tegen Oostende. Toen liep het wel iets beter af voor de Deen, Gent boekte een ruime 0-4-overwinning aan de kust. Ook opvallend: na 5 nederlagen op rij kan KVO voor eerst in 3 jaar nog eens een punt pakken tegen Genk.

10 Genk-spelers kunnen zege niet veilig stellen tegen Oostende: 2-2

Onuachu veegt vroege openingsgoal van McGeehan uit

Net als 2 jaar geleden bij AA Gent debuteren met een klinkende overwinning tegen KV Oostende, daar hoopte Jess Thorup ongetwijfeld op bij zijn eerste wedstrijd als trainer van Racing Genk.

Maar het werd een vroege koude douche voor de Deen, want na amper 3 minuten stond het al 0-1. Vandevoordt werkte een schot van Hjulsager slecht weg en McGeehan scoorde in de herneming.

Niet getreurd voor de Genkse fans, want de thuisploeg zette 5 minuten later al orde op zaken. Maehle ging wel erg makkelijk voorbij Ndicka en schilderde de bal op het hoofd van Onuachu. Die liet Hubert kansloos achter met een rake kopbal: 1-1.

Genk nam de wedstrijd in handen, Hubert hield Toma op het kwartier van de 2-1. Op het halfuur mocht Onuachu het nog eens proberen op aangeven van Maehle, dit keer raakte hij niet voorbij de KVO-doelman.

Genk snuffelde dus aan de 2-1, maar het had net zo goed 1-2 kunnen zijn. Na een knappe beweging kon Sakala alleen op doel afstormen, maar hij besloot van dichtbij pal op het hoofd van Vandevoordt. Een onorthodoxe redding, waarvan de Genkse doelman toch even moest bekomen.

Vandevoordt ziet sterretjes na onorthodoxe redding

De tien van Genk kraken pas in de slotfase

Commotie bij de start van de tweede helft na hands van doelpuntenmaker McGeehan in de zestien. Lucumi wou een penalty, maar Laforge gaf hem geel voor protest. Tot de VAR tussenbeide kwam. Na lang beraad ging de bal dan tóch op de stip en Onuachu maakte zijn tweede van de avond.

Genk voor het eerst op voorsprong dus, maar enkele minuten later volgde alweer een domper. Toma ging te fel door op D’Arpino en moest meteen afdruipen. Oostende rook zijn kans en dwong de tien van Genk achteruit.

Een sterke Vandevoordt hield Genk in de running voor de driepunter. De doelman stond pal op schoten van Ndicka en McGeehan. Maar in de slotfase moest hij zich toch gewonnen geven toen Gueye een voorzet van Bataille krachtig in doel kopte.

In de extra tijd kwamen beide ploegen nog dicht bij de overwinning. Hubert moest zijn kunnen tonen op een kopbal van Cuesta en aan de overkant schitterende Vandevoordt nogmaals op een harde knal van Sakala.

Lucumi doet een vreemde pirouette als schijnbeweging

Bekijk de goals uit Genk - Oostende (2-2)

Verheyen over het handspel in Genk-Oostende: "Ik vind het heel erg dat dat penalty is"

Thorup: "Ik vond het geen rode kaart voor Toma"

• Jess Thorup (trainer Racing Genk): "Je wil altijd winnen, dus natuurlijk zijn we ontgoocheld. Maar als je 35 minuten met een man minder speelt, mag je blij zijn dat je nog een punt hebt. We hadden de wedstrijd onder controle, maar uiteindelijk moesten we alles doen om die voorsprong te verdedigen. Dat is niet gelukt en dus moeten we deze puntendeling accepteren. Ik vond het geen rode kaart voor Toma, maar ik kan niks veranderen aan de beslissing van de scheidsrechter. Die uitsluiting was natuurlijk wel een keerpunt in de wedstrijd."
  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): "Na de penalty voor Genk dacht ik niet dat we nog zouden terugkomen. De spelers zagen er vermoeid uit. Maar de laatste 15 minuten speelden we goed en kon je zien dat de ploeg echt op zoek ging naar die gelijkmaker. Na de 2-2 leek er zelfs nog meer in te zitten. Ik ben er niet echt blij mee, maar ik kan zeker leven met dit gelijkspel."
  • Paul Onuachu (Racing Genk):  "We speelden goed tot we die rode kaart kregen. We hadden de wedstrijd uiteindelijk nog kunnen verliezen, dus we moeten blij zijn met een punt. Onze 6e penalty in 7 wedstrijden? Daarvoor hebben we de VAR, ik denk dat het de juiste beslissing was. Ik ben hier om te scoren en het team te helpen. Ik heb een mooie start gemaakt met 6 goals, maar ik moet het match per match bekijken. Ik heb bij mijn vorige club (FC Midtjylland, red.) al met Thorup gewerkt, dus het is fijn om hem nu weer als trainer te hebben."
  • Cameron McGeehan (KV Oostende): "Het is mooi dat we hier nog een punt pakken, er zat zelfs een overwinning in. We zetten onze reeks voort en dat is goed voor de ploeg. Het heeft even geduurd vooraleer ik wedstrijdfit was, maar ik voel me nu steeds beter. Het is fantastisch dat ik vandaag kon scoren. Ik heb de penaltyfase nog niet teruggezien. Ik weet niet of het die gekke nieuwe VAR-regel is waarbij het meteen hands is als de bal je hand raakt. Misschien raakte de bal mijn hands, maar het contact was miniem. Het was ook lang wachten op de beslissing van de scheidsrechter, het was heel twijfelachtig."

90+8' tweede helft
90+7'

Jess Thorup begint met een puntendeling aan zijn avontuur bij Racing Genk. Genk leek met een man minder op weg naar een 2-1-overwinning, maar Gueye bracht Oostende in de slotfase nog langszij.

90+5'

Opnieuw Vandevoordt!

Vandevoordt onderscheidt zich nog maar eens. Hij pakt uit met een goede redding op een verre knal van Sakala. De hoekschop voor Oostende levert niks op.

90+5'
90+3'

Krijgen we nog een winnaar in deze wedstrijd? Genk probeert er toch nog wat van te maken.

90+2'

Genk komt zowaar nog eens piepen op een hoekschop. Hubert heeft een uitstekende redding nodig op een kopbal van Cuesta.

90+1'

7 minuten extra

De wedstrijd heeft een hele poos stil gelegen en dat vertaalt zich in de extra tijd. Er komen maar liefst 7 minuten bij.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Einde wedstrijd voor Uronen. Hij wordt naar de kleedkamer begeleid, een draagbaar is gelukkig niet nodig. Arteaga is zijn vervanger.

89'

Terwijl Uronen verzorgd wordt, voert Oostende een wissel door. Hjulsager ruimt plaats voor Bätzner.