Charleroi laat voor het eerst punten liggen bij rode lantaarn Moeskroen

  1. 45+2' - Doelpunt - Serge Tabekou (1 - 1)
  2. 30' - Doelpunt - Mamadou Fall (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Serge Tabekou door Virgiliu Postolachi
  2. 90' - Geel - Deni Hocko
  3. 87' - Verv. Mamadou Fall door Ken Nkuba Tshiend
  4. 84' - Verv. Imad Faraj door Beni Badibanga
  5. 81' - Verv. Darly N'Landu door Robbe Quirynen
  6. 78' - Geel - Alessandro Ciranni
  7. 73' - Verv. Ali Gholizadeh door Lucas Ribeiro Costa
  8. 69' - Geel - Joris Kayembe
  9. 62' - Verv. Guillaume Gillet door Shamar Nicholson
  30'Mamadou Fall0 - 1
  45+2'Serge Tabekou1 - 1

  Na zeven speeldagen zit de perfecte reeks van leider Charleroi erop. Bij de buren van Moeskroen, ook de hekkensluiter, bleef het steken op 1-1. De twee doelpunten vielen allebei in de eerste helft. Na de rust kon Kaveh Rezaei zich nog kronen tot matchwinnaar, maar hij liet het na te scoren.

  Moeskroen-Charleroi kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Charleroi gaat in de tweede helft op zoek naar de drie punten. Topschutter Kaveh Rezaei kan diep in de tweede helft vrijstaand koppen, Hervé Koffi redt met een geweldige redding één punt voor zijn club.
  • Man van de Match: Hervé Koffi deed in de tweede helft wat van een doelman verwacht kan worden. Hij hield Charleroi bijna op zijn eentje in bedwang.
  • Nu naar Europa? Met 19 op 21 oogt het rapport van Charleroi nog altijd indrukwekkend in de competitie. Donderdag kan de club tegen Lech Poznan proberen om zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de poulefase van de Europa League.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Charleroi (1-1)

  Doelpunten komen uit de lucht vallen

  Tussen twee Europese duels leek Charleroi een rustige avond tegemoet te gaan op Le Canonnier.

   

  Na een studieronde van goed een halfuur kwam de 0-1 plots uit de lucht gevallen. Moeskroen-verdediger Dabila verkeek zich op een hoge bal, Fall profiteerde en mikte de 0-1 voorbij Koffi in doel.

   

  Het antwoord van de thuisploeg kwam er niet meteen. Integendeel. Fall kreeg nog een goede kans, nu lag Koffi wel in de weg. 

   

  Charleroi leek met de verdiende voorsprong te gaan rusten, maar dat was zonder Tabekou gerekend. Hij werkte van dichtbij de gelijkmaker tegen het net. De VAR had nog lang nodig om het doelpunt te bestuderen, maar er bleek niets aan de hand.

  Doelhout houdt Rezaei van de winnende treffer

  Na de rust kwam Moeskroen beter uit de kleedkamer. Toch waren de beste kansen voor de bezoekers.


  Rezaei kon drie keer afwerken met zijn hoofd, drie keer deed de Iraniër dat net niet goed genoeg. Hij raakte één keer het doelkader, in de slotfase redde Koffi een punt met een geweldige sprong.


  Met een punt erbij schiet Moeskroen niets op, het blijft laatste in het klassement. Charleroi heeft nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Het is dus ook nog zeker leider na speeldag 8.

  Fanfare probeert wanhopig sfeer in Le Cannonier te krijgen

  Belhocine: "Er zullen hier nog ploegen punten laten liggen"

  • Karim Belhocine (trainer Charleroi): "We hebben tegen een Moeskroen in een laag blok gespeeld. We hebben deze week gewerkt aan een aantal dingen en daaruit scoorden we ook. Na de rust was het moeilijker. We kregen ook enkele kansen, maar het zat er niet in. We waren de betere ploeg, maar die wint niet altijd. We hebben de oplossing gezocht, maar niet gevonden. Ook het veld was niet gemakkelijk bespeelbaar. Jammer, we hadden graag willen blijven winnen. Er zullen hier nog ploegen punten laten liggen. Dat ben ik zeker."
   
  • Fernando Da Cruz (trainer Moeskroen): "Ik zag een goede prestatie van mijn team. Een belangrijk ook om de negatieve spiraal te doorbreken. We hebben afgezien en Charleroi bracht ons in de problemen. Toch zijn we niet gebroken en ik ben tevreden voor mijn spelers. Ze worden eindelijk eens beloond voor hun harde werk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop op Le Canonnier. Moeskroen houdt Charleroi op 1-1. De leider verliest voor het eerst dit seizoen punten. Moeskroen blijft wel laatste. .
  3. tweede helft, minuut 93. Koffi moet zich nog een keer strekken om een kopbal van Dessoleil te kunnen plukken. Nog twee minuten. .
  4. tweede helft, minuut 92. Da Cruz zit er wat gelaten bij in de dug-out van Moeskroen. Toch is hij goed op weg zijn eerste punt voor eigen volk te pakken. .
  5. Toegevoegde tijd. We spelen nog 5 minuten extra. Dat is nog veel tijd voor een doelpunt. Krijgen we nog een winnaar? . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Excel Moeskroen, Virgiliu Postolachi erin, Serge Tabekou eruit
  7. Gele kaart voor Deni Hocko van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 89. Hocko komt net terug uit schorsing en gaat opnieuw in het boekje na een duw op Dessoleil. Nog één minuut. .
  9. tweede helft, minuut 89. Charleroi krijgt nu toch wat kansen. Morioka heeft een plaatsbal in gedachten, maar dat komt er niet uit. Koffi raapt op. .
  10. tweede helft, minuut 87. Bijna 1-2. Rezaei blijft het in de tweede helft proberen met kopballen. Opnieuw ligt Koffi in de weg. .
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Mamadou Fall eruit
  12. tweede helft, minuut 85. De tijd begint te dringen voor Moeskroen. Nog vijf minuten op de klok. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Imad Faraj eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Koffi heeft wat moeite met een kopbal van Rezaei. Die stond helemaal vrij voor doel. Hier zat meer in voor de bezoekers. .
  15. tweede helft, minuut 81. Da Cruz gooit met Quirynen een jonge Antwerpenaren voor de leeuwen. Hij komt in de plaats van N'Landu. .
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Excel Moeskroen, Robbe Quirynen erin, Darly N'Landu eruit
  17. tweede helft, minuut 79. Pegel Nicholson. Nicholson haalt uit vanop een meter of 20. De bal vliegt te centraal in de handen van Koffi. .
  18. Gele kaart voor Alessandro Ciranni van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 78. Ciranni krijgt geel voor spelbederf. Van Driessche fluit een foutloze wedstrijd tot dusver. .
  20. tweede helft, minuut 76. Invaller Ribeiro Costa duikt plots op voor doel. Koffi zat in de goede hoek, maar kon laten lopen. .