• home
 • video
 • pas verschenen

  Club is de Brugse Ploeg van ’t Stad na onderhoudende derby tegen Cercle

  1. 22' - Doelpunt - Krépin Diatta (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Michael Krmencík
  2. 86' - Verv. Ruud Vormer door Thomas van den Keybus
  3. 85' - Verv. Robbe Decostere door Vitinho
  4. 78' - Verv. Kylian Hazard door Thibo Somers
  5. 73' - Verv. Franck Kanouté door Charles Vanhoutte
  6. 73' - Verv. Charles De Ketelaere door Dennis
  7. 69' - Geel - Kylian Hazard
  8. 68' - Doelpunt - Simon Deli (2 - 1)
  9. 66' - Verv. Federico Ricca door Eduard Sobol
  10. 58' - Geel - Jean Marcelin
  11. 46' - Doelpunt - Anthony Musaba (1 - 1)

  Ook na 7 jaar is het Cercle Brugge nog niet gelukt de grote broer uit Brugge te kloppen. Cercle deed een verdienstelijke poging, maar kon de titelverdediger uiteindelijk niet afstoppen. Club Brugge pakt 12 op 12 in aanloop naar de topper tegen Anderlecht op de volgende speeldag. 

  Club Brugge - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de 1-1 van Musaba krijgt Cercle een penalty voor een vermeende overtreding van Deli op Ugbo. Na tussenkomst van de VAR komt scheidsrechter Visser terug op zijn beslissing. Het is uitgerekend Deli die Club een kwartier later de volle buit schenkt.
  • Man van de match: Krépin Diatta was alweer één van de meest dreigende spelers bij Club Brugge. Een enorme misser van Krmencik ontnam hem een vroege assist, maar op aangeven van de Tsjech kon Diatta wél scoren. Ook in de tweede helft zette hij Didillon aan het werk.
  • Opvallend: Cercle wacht nu al bijna 7 jaar op een overwinning in de Brugse derby. Op 31 oktober 2013 lukte dat voor het laatst. Buyl en Kabananga zorgden toen voor een 2-0-overwinning.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Cercle Brugge (2-1)

  Onwaarschijnlijke misser Krmencik, Diatta scoort wel

  De derby begon met een mooi gebaar voor Miguel Van Damme. De Cercle-doelman maakte gisteren bekend dat hij opnieuw leukemie heeft en mocht samen met zijn vrouw de aftrap geven. Het hele stadion applaudisseerde voor Van Damme, terwijl hij knuffels kreeg van zijn ploegmaats.

   

  Bij Club draaiden ze de knop meteen om na het eerste fluitsignaal. Na amper 6 minuten kreeg Krmencik de 1-0 op een presenteerblaadje aangeboden, maar voor een leeg doel mikte hij onbegrijpelijk naast. Meteen een sollicitatie voor de top tien missers van het seizoen.

   

  Ook aan de overkant werd er gemist, al was het een stuk minder flagrant. Op aangeven van Hotic kopte Musaba een uitstekende kans naast. Het leverde een pittig wedstrijdbegin van deze derby op. 

   

  Halfweg de eerste helft klom Club op voorsprong. Krmencik vertrok randje buitenspel en legde de bal goed terug op Diatta. Die gaf Didillon het nakijken, al ging de doelman niet vrijuit. Ook de VAR bracht geen redding voor Cercle.

  Miguel Van Damme krijgt staande ovatie van Club-fans voor de derby

  Vreselijke misser van Krmencik:

  Deli schenkt Club de volle buit

  Een krappe marge voor Club, dat maakte Cercle meteen na de rust duidelijk. Een heerlijke doorsteekpass van Hotic gecombineerd met een knappe loopbeweging en dito afwerking van Musaba bracht Cercle weer langszij.

   

  Cercle zat plots in een goede flow, want niet veel later ging de bal op de stip na een ingreep van Deli op Ugbo. Maar de VAR riep scheidsrechter Visser tot de orde en die kwam terug op zijn beslissing. Opluchting bij Club, teleurstelling bij Cercle.

   

  En die teleurstelling werd ruim twintig minuten voor het einde nog wat groter op een hoekschop van Vormer. Deli won makkelijk het luchtduel en kopte de bal buiten het bereik van Didillon: 2-1. Het bleek de tik te veel voor Cercle, dat nadien geen vuist meer kon maken. Club stoomt zo zonder te imponeren door naar een 12 op 12 én de gedeelde tweede plaats.

  Geen penalty voor Cercle na tussenkomst VAR:

  Mata, wat doe je nu? Liever ingooien dan corner nemen

  Decostere slaat de bal uit de handen van ballenjongen

  Doelmannen Mignolet en Didillon kunnen ook gewoon mee voetballen

  Clement: "Dit is het beste Cercle dat ik al sinds heel lang heb gezien"

  Mignolet: "We staan terug waar we moeten staan na die mindere start"

  Diatta: "Goals op stilstaande fases kunnen beslissing forceren"

  Musaba: "Raar dat hij geen penalty geeft"

  Paul Clement: “Respect voor Club Brugge en hun supporters”

  Paul Clement kwam nog eens terug op het emotionele moment met doelman Miguel Van Damme voor de start van de wedstrijd. “Ik wil eerst en vooral mijn respect uitspreken voor Club Brugge en de Club-supporters voor hun onthaal van Miguel Van Damme. Dat was een heel emotioneel moment."

   

  "Het raakte ons en ik denk dat we dat nog wat met ons meesleepten in de eerste 20 minuten. Maar dat is ook begrijpelijk na wat er de voorbije dagen gebeurd is."

   

  "We kwamen op achterstand. Het was bijzonder discutabel: eerst was het buitenspel en dan keurde de VAR de goal toch goed. En dan kregen we nog zo’n discutabele beslissing in de tweede helft met die penalty. Twee keer ging het voor ons de verkeerde richting uit."

   

  "Club was beter dan wij in de eerste helft, maar wij speelden zeer goed in de tweede helft. Zeker de eerste 20 minuten. We scoorden meteen en kregen bijna een penalty. Ik ben trots op de inzet die de spelers tot op het einde getoond hebben. Ze hebben er alles aan gedaan om nog een punt te pakken.”

  Philippe Clement: “Beste Cercle sinds lange tijd”

  "Onze eerste helft was zeer goed, maar we hadden meer moeten scoren", zegt Philippe Clement. "We kwamen niet goed uit de kleedkamer in de tweede helft. We kregen binnen de minuut een doelpunt binnen en verdedigden daar ook niet goed. Al speelde Cercle het daar ook goed uit."

   

  "Daarna was de ploeg een kwartier lang nerveus met weinig kwaliteit aan de bal. Het laatste halfuur was het beter. We creëerden dan wel kansen, maar we maakten het derde doelpunt niet. Dan blijft het altijd spannend. De efficiëntie moet weer omhoog, vorige week was die nog heel goed. We hadden de wedstrijd sneller moeten afmaken."

   

  Clement strooide ook nog met complimenten naar Cercle. "Zij spelen mooi voetbal en gaan nooit in de problemen komen dit seizoen. Ze gaan heel veel ploegen heel veel moeite bezorgen. Je ziet duidelijk de hand van de trainer en ze voeren het goed uit. Ze hebben een aantal echt kwaliteitsvolle spelers. Dit is voor mij het beste Cercle sinds lange tijd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Club laat geen steken vallen in de Brugse derby en pakt 12 op 12. Het verslaat Cercle met 2-1 en komt naast Beerschot op de tweede plaats. .
  2. Gele kaart voor Michael Krmencík van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 96
  3. tweede helft, minuut 91. Krmencik speelt zich nog eens in de kijker. Na een slechte aanname, draait hij toch knap weg en haalt strak uit. Zijn schot gaat toch nog best ruim voorlangs. .
  4. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. Cercle krijgt nog 5 extra minuten om alsnog een punt te pakken. Komt Club nog in de problemen? .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Thomas van den Keybus erin, Ruud Vormer eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Ook voor Vormer zit de wedstrijd erop. Hij heeft er alweer een assist bij dankzij zijn hoekschop waarop Deli scoorde. Van den Keybus mag de slotminuten volmaken. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Robbe Decostere eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Paul Clement gooit er nog een frisse, aanvallende speler bij. Decostere ruimt plaats voor Vitinho. .
  9. tweede helft, minuut 83. Club wil de overwinning veilig stellen met een derde treffer. Na een breed uitgesponnen aanval kan Diatta uithalen, maar Didillon gaat goed plat. Net daarvoor moest de doelman ook al aan de bak op een knal van Dennis. .
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kylian Hazard eruit